ZERO to HERO - RK

RajaKamil

Kawan WC Premium
Active
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,752
Likes
23
Points
48
Age
33
Offline
#1


Salam hormat.Bukan untuk bangga diri, ini hanya sekadar secebis kisah seorang loser kepada seorang yang not loser anymore.

Cuba lihat thread ini : http://www.wangcyber.com/forum/sembang-umum/6698-rm40-000-sebelum-6-6-2008-a.html

Itu adalah saya pada bulan Jun 2008, Alhamdulillah kini semakin baik dan baik.

Jadi apakah iktibar yang kita sama-sama boleh ambil?

Sebelum saya jelaskan, sila buat seperti di bawah :
1. Pegang dada anda (pada bahagian jantung)
2. Hayati setiap degupan jantung anda
3. Ucapakan Alhamdulillah (bagi muslim) atau syukur
4. Bisikkan pada diri anda, "Saya adalah hero untuk diri saya"

Baiklah, iktibarnya adalah , anda adalah apa yang anda fikirkan. Hidup kita bukan seperti computer. Kalau hang tekan butang reset, dah, mudah aja. Tapi, sebaliknya, hidup kita adalah ibarat server webhosting. Kalau terpadam, ramai mengamuk sampai bukak thread kat WC ;).

Jadi, teruskan hidup anda, jangan cari alasan, cari penyelesaian.

Tak boleh bisnes online, try bisnes offline. Tak boleh offline, try online. Tak boleh juga, kerja makan gaji. Belajar sikit-sikit. Insya Allah, jika anda gigih anda akan berjaya.

Man jadda wajada - siapa yang bersungguh-sungguh, dia akan jumpa apa yang dihajati.

Akhir kalam - All the best
RK - Sang Murobbi IT - Problogger earn money | problogger make money
 
Last edited:
Joined
Dec 16, 2006
Messages
890
Likes
1
Points
18
Offline
#2
wah, sedikit motivasi dri RK.
memang hebat.
(bukan orgnye, tapi contentnya, hehehe.. orangnye hebat jugak :) )
 
Last edited:
Joined
Sep 1, 2008
Messages
411
Likes
2
Points
18
Offline
#3
wah,Aku yang x perasaN thread tu,boleh Baca samPai Habis..TahnIAh RK,aNda memang berjIwa besaR:)
 
Joined
May 3, 2008
Messages
702
Likes
3
Points
18
Offline
#5
zero to hero?
pencapaian yang hebat
=)
apa rahsia anda mengekalkan motivasi diri?
saya sampai ari nie x dapat merasa pon duit dari internet
=)
 
Joined
Sep 22, 2008
Messages
1,600
Likes
0
Points
36
Offline
#6
Antara resepinyer: konsisten, sabar & fokus di samping doa sebagai senjata utama..... Insya4JJ1 suksez.........!!
 
Joined
May 23, 2007
Messages
609
Likes
0
Points
16
Offline
#11
Hohoh... aku ingat lagi thread tu... dalam tu ada yang menyokong dan ada juga yang mengutuk... :D

Tak sangka RK boleh sukses seperti sekarang...
 

Izo

Senior
Joined
Nov 14, 2006
Messages
1,328
Likes
0
Points
38
Offline
#12
Insya4JJ1?

4JJ1 apa maknanya?
Cuba baca dari kanan ke kiri...Allah.

RajaKamil yang dulu dan sekarang byk berubah...
Setiap orang perlu mempunyai semangat yang kukuh untuk mencapai matlamat sehingga mampu melakarkan kejayaan... Perasaan takut untuk melakukan kesilapan menghalang seseorang daripada berjaya.:rolleyes:
 
Joined
Dec 22, 2008
Messages
2,204
Likes
1
Points
38
Offline
#13
SALAM.. saya warga baru.. harap dapat buat ape yg raja kamil dpt capai tu..

sama2 kita buat!!

mane cerita raja kamil.. mcm sangkut2 jek..
 
Joined
Dec 22, 2008
Messages
2,204
Likes
1
Points
38
Offline
#17
sy tk fhm la nape bg rate smpai 5 tu.. sy tau mmg bro RK ni dpt 40k tu kan.. tp cmne bro buat..? kat thread dulu tu bro sangkut je tgk. tibe2 da dpt 40k..

err.. citer2 la kat sini je bro.. smpai ke ym, segan la.. hehe..
 
Joined
Aug 6, 2008
Messages
178
Likes
0
Points
16
Offline
#20
Salam, suatu kata nasihat yg bagus dari RK. Bisnes2 berjuta ringgit dapat tapi agama langsung x fikir x leh juga. Walaupun 9/1 ekonomi terletak pada bisnes namun agama lbh penting dari tu. Renung2kan.. :)
 
Top