ZERO to HERO - RK

RajaKamil

Kawan WC Premium
Super Senior
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,833
Points
48
Age
34


Salam hormat.Bukan untuk bangga diri, ini hanya sekadar secebis kisah seorang loser kepada seorang yang not loser anymore.

Cuba lihat thread ini : http://www.wangcyber.com/forum/sembang-umum/6698-rm40-000-sebelum-6-6-2008-a.html

Itu adalah saya pada bulan Jun 2008, Alhamdulillah kini semakin baik dan baik.

Jadi apakah iktibar yang kita sama-sama boleh ambil?

Sebelum saya jelaskan, sila buat seperti di bawah :
1. Pegang dada anda (pada bahagian jantung)
2. Hayati setiap degupan jantung anda
3. Ucapakan Alhamdulillah (bagi muslim) atau syukur
4. Bisikkan pada diri anda, "Saya adalah hero untuk diri saya"

Baiklah, iktibarnya adalah , anda adalah apa yang anda fikirkan. Hidup kita bukan seperti computer. Kalau hang tekan butang reset, dah, mudah aja. Tapi, sebaliknya, hidup kita adalah ibarat server webhosting. Kalau terpadam, ramai mengamuk sampai bukak thread kat WC ;).

Jadi, teruskan hidup anda, jangan cari alasan, cari penyelesaian.

Tak boleh bisnes online, try bisnes offline. Tak boleh offline, try online. Tak boleh juga, kerja makan gaji. Belajar sikit-sikit. Insya Allah, jika anda gigih anda akan berjaya.

Man jadda wajada - siapa yang bersungguh-sungguh, dia akan jumpa apa yang dihajati.

Akhir kalam - All the best
RK - Sang Murobbi IT - Problogger earn money | problogger make money
 
Last edited:

Luqman-S

freshman
Joined
Dec 16, 2006
Messages
906
Points
18
wah, sedikit motivasi dri RK.
memang hebat.
(bukan orgnye, tapi contentnya, hehehe.. orangnye hebat jugak :) )
 
Last edited:

Awang Adam

Senior
Joined
Sep 1, 2008
Messages
415
Points
18
wah,Aku yang x perasaN thread tu,boleh Baca samPai Habis..TahnIAh RK,aNda memang berjIwa besaR:)
 

aqifdg

Senior
Joined
May 3, 2008
Messages
704
Points
18
zero to hero?
pencapaian yang hebat
=)
apa rahsia anda mengekalkan motivasi diri?
saya sampai ari nie x dapat merasa pon duit dari internet
=)
 

Izo

Senior
Joined
Nov 14, 2006
Messages
1,342
Points
38
Insya4JJ1?

4JJ1 apa maknanya?
Cuba baca dari kanan ke kiri...Allah.

RajaKamil yang dulu dan sekarang byk berubah...
Setiap orang perlu mempunyai semangat yang kukuh untuk mencapai matlamat sehingga mampu melakarkan kejayaan... Perasaan takut untuk melakukan kesilapan menghalang seseorang daripada berjaya.:rolleyes:
 

RajaKamil

Kawan WC Premium
Super Senior
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,833
Points
48
Age
34

RajaKamil

Kawan WC Premium
Super Senior
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,833
Points
48
Age
34
hurm.....YM saya ;) : rajakamil023 untuk pendedahan hebat
 

ramzy0

Senior
Joined
Feb 17, 2007
Messages
1,642
Points
38
Age
30
i rate 5 stars untuk thread ni. for motivation ^_^
 

ajidss_ajidss

Senior
Joined
Jan 14, 2008
Messages
2,142
Points
38
Age
33
usaha dan usaha,usaha..cuba..dan cuba lagi..buat yang terbaik..jangan sesekali putus asa
 
Top