Your Hosting Account Suspended! - Adoii!!

fly2high

Senior
Joined
Aug 19, 2009
Messages
528
Points
18
Perkara yang aku takuti berlaku.. adei dei dei..

Akhirnya JustHost suspend jugak website aku, yang dah ade visitor 1000-2000 daily, skarang sume income sangkut, ni pasal lambat beli VPS utk support website aku la ni;

untuk maklumat, website aku: www.6articles.com - article directory.

Sekarang tgh contact JH suh bagi access utk aku retrieve, download sume database,

Lepas tu angkat VPS, Dedi Cepat2... Ops, Dah Terbeli Dedi Tadi.. Tunggu Setup 24hrs.
Sakit ati main SharedHost, trus angkat Dedi. Janji Dapat Cover Bulan2 via Earning... :)

Kepada Para IM'er Lain, Jangan Putus asa, Menda2 camni (suspended akaun), perkara kecik, betul tak otai2?.. huhuhuhu :x
 

popo

freshman
Joined
Oct 31, 2010
Messages
890
Points
16
sharehost ni maximum mcm mana level dia bro sampai kena suspender?dan situasi mcm mana baru kena guna dedi vps?aku belum smpi ke tahap ni lg...untuk preparation...bahaya gak ni...klu visitor dah byk rugila monitizing website event beberapa hari jer pun.
 

fly2high

Senior
Joined
Aug 19, 2009
Messages
528
Points
18
sharehost ni maximum mcm mana level dia bro sampai kena suspender?dan situasi mcm mana baru kena guna dedi vps?aku belum smpi ke tahap ni lg...untuk preparation...bahaya gak ni...klu visitor dah byk rugila monitizing website event beberapa hari jer pun.
Tak tahu la bro, dier kate pasal exceed 10% CPU Usage Policy, Masalahnye mane ade dalam CPANEL CPU Indicator untuk kite monitor kan, aku dah suh diorg letak dulo menda2 camni, so takde la akaun user kene suspended, takde perkembangan pun. Lagi 1 Website aku dah pakai super cache, amende cache lagi tah.. dah paling optimize aku rembat, MAsih sangkut.. mungkin sebab workload besar jugak walao dah caching tu. 1000-2000 UV, tatau la berat ke tak tu.

Pape pun, kalo nak slamat, bile dah cecah 500-1000 tu, ready2 la VPS or DEDi, tanak bagi pending earning 3,4 ari untuk setting data semua bile dah suspended nanti.

:)
 

fly2high

Senior
Joined
Aug 19, 2009
Messages
528
Points
18
1000-2000 uv kalau hostgator rilek lagi :)
HostGator 25% CPU Usage.. ade siap bagitau Inodes, ntah ape2 lagi la kan.. huhuhuhu, HG pasal dulu aku tak mampu pakai.. hehe
 

paktamduda

freshman
Joined
Jun 10, 2009
Messages
368
Points
16
Biasanya memang teruk dah CPU usage kalau sampai tahap 1000 ke atas..apatah lagi kalau visitor bounce lama2..

VPS pun dah cantekk
 

fly2high

Senior
Joined
Aug 19, 2009
Messages
528
Points
18
Biasanya memang teruk dah CPU usage kalau sampai tahap 1000 ke atas..apatah lagi kalau visitor bounce lama2..

VPS pun dah cantekk
Pak Tam, ni kes kecewa ni, saye terus angkat Dedicated, tgok rase camne Xeon Quad-Core 3220 nie. nyum.. nyum..
 

popo

freshman
Joined
Oct 31, 2010
Messages
890
Points
16
lecehla pulak klu nak tukar2 tmpt lg ni...cam nyesal pulak aku amik justhost ni...hehehe...nak jimat punya pasal...tp takpa,kayuh slow2... :)


Dedicated, Xeon Quad-Core 322. Brapa annual bro?
 

fly2high

Senior
Joined
Aug 19, 2009
Messages
528
Points
18
lecehla pulak klu nak tukar2 tmpt lg ni...cam nyesal pulak aku amik justhost ni...hehehe...nak jimat punya pasal...tp takpa,kayuh slow2... :)


Dedicated, Xeon Quad-Core 322. Brapa annual bro?
A ah, pasal JH ni murah dulo kan ,hehe...

Dedi tu, annual dalam RM5k++ jugak la.. menggigil duit lari nieh. tapi harap2 boleh backup la dengan kerja/website yang ada... hehe..
 

paktamduda

freshman
Joined
Jun 10, 2009
Messages
368
Points
16
lecehla pulak klu nak tukar2 tmpt lg ni...cam nyesal pulak aku amik justhost ni...hehehe...nak jimat punya pasal...tp takpa,kayuh slow2... :)


Dedicated, Xeon Quad-Core 322. Brapa annual bro?
Hehe..bayar bulan-bulan tu..kalau tahunan mau rabak poket..

Paling cikai specs pun RM250 sebulan ..

agak2 aku lah..kalau server luar murah sikit kot
 

fly2high

Senior
Joined
Aug 19, 2009
Messages
528
Points
18
Hehe..bayar bulan-bulan tu..kalau tahunan mau rabak poket..

Paling cikai specs pun RM250 sebulan ..

agak2 aku lah..kalau server luar murah sikit kot
Check ngan Exabytes, mahal cam harrr.. spec tak bape umph, ni jumpa private company kat US, kautim2 2,3 kali discussion jugak,, dapat klepet harga 1/2 dari yang exabytes offer sebulan price. hehe.. rezeki..
 

popo

freshman
Joined
Oct 31, 2010
Messages
890
Points
16
adeh,,hehehe...5k stahun...klu income masuk ok gakla...between kdg2 mcm hype gak ni unlimited bandwith...tp ader limit gak...istilah tak mengambarkan maksud...klu share hosting pki RAM,VPS tu mcm mana pulak?..noob here.. :D
 

fly2high

Senior
Joined
Aug 19, 2009
Messages
528
Points
18
adeh,,hehehe...5k stahun...klu income masuk ok gakla...between kdg2 mcm hype gak ni unlimited bandwith...tp ader limit gak...istilah tak mengambarkan maksud...klu share hosting pki RAM,VPS tu mcm mana pulak?..noob here.. :D
Aku pun tak reti nak cakap camne eah,

VPS tu kira dedicate versi kecik, dier takde la cpu usage policy tu kot?. pastu bleh upgrade2 sentiasa, ram, diskspace, bandwith, kalo shared hosting, kene upgrade hosting laa.
 

muhaimin

freshman
Joined
Sep 10, 2009
Messages
292
Points
0
Saya pernah kena macam nih, ada 3 hosting dan hampir 20 website down. Semuanya disebabkan 1 website yang kena hack. 2-3 hari kemudian baru masalah selesai dan semuanya berjalan lancar seperti biasa..fuhh!
 

a3d

Senior
Joined
May 17, 2009
Messages
739
Points
18
fuh angkat dedi trus :-O
ptut angkt vps je dlu sblum berpindah kepada dedicated
kurang2 bleh save byk duit kt situ :D
tapi kalau script article directory tu sndri mmg memerlukan query yg besar,
elok la amek dedicated tu..
sy ade jgk web yg biase2 je, 8k+ daily tp xde gne database pn,
so shared pn running ok je :D
 

fly2high

Senior
Joined
Aug 19, 2009
Messages
528
Points
18
fuh angkat dedi trus :-O
ptut angkt vps je dlu sblum berpindah kepada dedicated
kurang2 bleh save byk duit kt situ :D
tapi kalau script article directory tu sndri mmg memerlukan query yg besar,
elok la amek dedicated tu..
sy ade jgk web yg biase2 je, 8k+ daily tp xde gne database pn,
so shared pn running ok je :D
Btol gak, ni mmg guna db byk nim ,tiap2 minggu aku optimize table, sampai dah bergig2..

Takpe, nanti dedi ni bleh buat VPS skali, pecah2kan..
 

popo

freshman
Joined
Oct 31, 2010
Messages
890
Points
16
adeh..syok crita2 pasal justhost website2 aku kat justhost baru jer down smua tadi...letih tul lah...hampeh tul
 

fly2high

Senior
Joined
Aug 19, 2009
Messages
528
Points
18
adeh..syok crita2 pasal justhost website2 aku kat justhost baru jer down smua tadi...letih tul lah...hampeh tul
Der.. JH tu kalo utk buat duit bleh la, hehe, kalo nak host website kite.. susah skit lo bro. :)
 

popo

freshman
Joined
Oct 31, 2010
Messages
890
Points
16
tula psl bro..kat forum luar pun tgh bising psl justhost ni scam.. :(
 

fly2high

Senior
Joined
Aug 19, 2009
Messages
528
Points
18
Woho!;

Saje nak shout2 kat sini, dedi aku dah ready, skarang tgh bermain2 dengan configurasi yang ntah pape tah.. huhuhu..

Dedi Specification:

Xeon Quad-Core 3220 2.4Ghz 8MB Cache,
8GB DDR2 Ram,
500GB Sata,
5TB Bandwidth
100 Mbps
Centos 5.5 64 Bit
cPanel

Komen sket, okay tak. :p
 
Top