WTS-Maxis Broadband RM68 Unlimited Download Quota

n3zam

freshman
Joined
Aug 13, 2013
Messages
4
Points
1
Alamak..
baru terima surat berkenaan perkara ni... kepada yang dah lama pakai kira oklah..
yang baru subscribe ni macam mana..

ada alternatif tak or option lain x?

stk.
 

mambang90

freshman
Joined
Sep 18, 2013
Messages
5
Points
0
mane TT??any explanation??rugilh mcm ni..dhlh subscribe dlu pkai banyak modal..tp pkai tk smpai 3 bln...
 

freelander

freshman
Joined
Dec 15, 2009
Messages
22
Points
0
saya punya dah limited dah....TT saya guna Unlimited SIM Package (biz68)....nie takda contract kan? Maxis takda plan unlimited lagi ke?
 

wzul

freshman
Joined
Dec 20, 2012
Messages
17
Points
1
siapa lah lagi yg ada tawarkan mobile internet high speed after quota..
 

razorz18

Super Senior
Joined
Jun 11, 2011
Messages
1,046
Points
48
Hi,

I text TT, and this his reply.

"Everyone do your job report to skmm*http://aduan.skmm.gov.my/ Saya telah melanggan Maxis BIZ Blackberry BB68 yang telah dijanjikan 30GB quota oleh Maxis. Setiap bulan Maxis akan hantar SMS kepada saya menunjukan ada 30GB quota. Secara tiba-tiba pada 5 FEBRUARI 2014, MAXIS menghantar mesej peringatan pada 13 FEBRUARI kuota akan dihadkan kepada 4gb. Ini adalah tidak adil sama sekali Maxis telah menipu kami dengan menurunkan kuota secara tiba tiba dimana pendaftaran untuk MAXIS BIZ ini . Tetapi saya sanggup memandangkan ianya 30GB quota. Tetapi sekarang Maxis telah menipu kami dengan menurunkan quota secara tiba tiba dan hanya bersandarkan "FAIR UP POLICY" mereka.... Setelah mendaftar , barulah meraka ingin melaksanakan policy ini yang mana sangat tidak adil kepada kami, pengguna MAXIS BIZ BLACKBERRY. Ternyata Maxis ingin melakukan penipuan dengan menawarkan quota 30GB quota. Setelah mencapai pendaftaran , merka menyekat kepada 4Gb. Saya memohon pihak tuan akan mengambil tindakan kepada MAXIS agar tidak menindas penggunanya dengan sewenang wenangnya. Maxis account number : 19xxxxx"

maybe you can try help him also
 
Last edited:

razorz18

Super Senior
Joined
Jun 11, 2011
Messages
1,046
Points
48
Bro rujuk post sy sebelum ni. Die suruh kita buat aduan di SKMM. Sy paste semula: "Everyone do your job report to skmm*http://aduan.skmm.gov.my/ saya telah melanggan Maxis BIZ Blackberry BB68 yang telah dijanjikan 30GB quota oleh Maxis. Setiap bulan Maxis akan hantar SMS kepada saya menunjukan ada 30GB quota. Secara tiba-tiba pada 5 FEBRUARI 2014, MAXIS menghantar mesej peringatan pada 13 FEBRUARI kuota akan dihadkan kepada 4gb. Ini adalah tidak adil sama sekali Maxis telah menipu kami dengan menurunkan kuota secara tiba tiba dimana pendaftaran untuk MAXIS BIZ ini . Tetapi saya sanggup memandangkan ianya 30GB quota. Tetapi sekarang Maxis telah menipu kami dengan menurunkan quota secara tiba tiba dan hanya bersandarkan "FAIR UP POLICY" mereka.... Setelah mendaftar , barulah meraka ingin melaksanakan policy ini yang mana sangat tidak adil kepada kami, pengguna MAXIS BIZ BLACKBERRY. Ternyata Maxis ingin melakukan penipuan dengan menawarkan quota 30GB quota. Setelah mencapai pendaftaran , merka menyekat kepada 4Gb. Saya memohon pihak tuan akan mengambil tindakan kepada MAXIS agar tidak menindas penggunanya dengan sewenang wenangnya. Maxis account number : 19xxxxx"
So die harap kite suma pi buat aduan. Rasenya die xmampu watpe2.. tapi hopefully die say something here
 
Joined
Nov 21, 2012
Messages
1,288
Points
0
Bro rujuk post sy sebelum ni. Die suruh kita buat aduan di SKMM. Sy paste semula: "Everyone do your job report to skmm*http://aduan.skmm.gov.my/ saya telah melanggan Maxis BIZ Blackberry BB68 yang telah dijanjikan 30GB quota oleh Maxis. Setiap bulan Maxis akan hantar SMS kepada saya menunjukan ada 30GB quota. Secara tiba-tiba pada 5 FEBRUARI 2014, MAXIS menghantar mesej peringatan pada 13 FEBRUARI kuota akan dihadkan kepada 4gb. Ini adalah tidak adil sama sekali Maxis telah menipu kami dengan menurunkan kuota secara tiba tiba dimana pendaftaran untuk MAXIS BIZ ini . Tetapi saya sanggup memandangkan ianya 30GB quota. Tetapi sekarang Maxis telah menipu kami dengan menurunkan quota secara tiba tiba dan hanya bersandarkan "FAIR UP POLICY" mereka.... Setelah mendaftar , barulah meraka ingin melaksanakan policy ini yang mana sangat tidak adil kepada kami, pengguna MAXIS BIZ BLACKBERRY. Ternyata Maxis ingin melakukan penipuan dengan menawarkan quota 30GB quota. Setelah mencapai pendaftaran , merka menyekat kepada 4Gb. Saya memohon pihak tuan akan mengambil tindakan kepada MAXIS agar tidak menindas penggunanya dengan sewenang wenangnya. Maxis account number : 19xxxxx"
So die harap kite suma pi buat aduan. Rasenya die xmampu watpe2.. tapi hopefully die say something here
Ya , Tunggu sampai akhir bulan ni. Thanks.
 
Top