[WTS] Anak Pokok Limau Nipis & Betik Sekaki

syahrilhafiz

freshman
Joined
Jul 21, 2012
Messages
26
Points
1
Assalamualaikum warga Wang Cyber. Bagi yang berminat nak usahakan tanaman limau nipis atau betik sekaki, boleh hubungi saya untuk tempahan. Kalau banyak kena tempah dulu, kalau sikit COD terus no hal

Tapi tiada penghantaran, anda kena datang ambil sendiri

Yang nak melawat tapak, boleh hubungi saya kat sini atau pi contact terus di blog. Lambat sikit replynya disini.



Harga anak pokok limau nipis
RM 7.00/pokok

Anak pokok limau nipis ni saya buat dari proses tut/markot dari induk terus. Dijamin hasil

Harga anak pokok betik sekaki
RM 3.00/pokok

Semaian dan cambahan dari pokok induk. Dijamin buahnya sedap dan rangup! Gambar lagi dekat betik sekaki ni, tengok instagram saya.

Kawasan kebun ni area Gurun, Kedah. Yang berminat boleh ke link yang saya bagi dibawah terus. Terima kasih

http://syahrilhafiz.com/blog/hubungi-saya

Segala penerangan ada disitu. Pertanyaan akan dijawab.


P/S Kepada tuan moderator, kalau thread ni ada melanggar kesalahan sila bagitau saya, akan diedit semula. Terima kasih!
 
Last edited:

syahrilhafiz

freshman
Joined
Jul 21, 2012
Messages
26
Points
1
BUMP

Ok nak bagi senang kerja, contact melalui emel leceh. Boleh hubungi no ni terus ok.

Ada dalam 1000 anak pokok betik sekaki sekarang. Sapa cepat, ambik banyak bagi extra! :D >:D<

Bagi yang berminat nak dapatkan boleh hubungi no ni..

+60175257475 (SMS, WhatsApp, Telegram SAHAJA)
 

syahrilhafiz

freshman
Joined
Jul 21, 2012
Messages
26
Points
1
tuan nak tanya sikit limau nipis ni kalau beli dekat kedai runcit boleh ke hidup kalau di semai bijinya. cadang nak tanam sepokok, Pernah beli anak pokok tapi terus pindahkan ke tanah2 last2 mati.
Pokok limau nipis biasa orang buat benih dari pokok terus, jarang sekali dari benih. lambat tu :D
Pindah ke tanah terus kemudian mati ada banyak faktor ;

1) Maybe tanah dalam polibag tu lembap, tuan terus cabut sepokok masuk ke tanah, memang failed. hehe sebab akar putus lambat nak pulih mungkin
2 ) Terus tanam sekali polibag :D , ini jangan sesekali buat, macam mana akar tu nak bergerak kalau di tin sardin kan ia.
3) Cara tanaman, siraman air dan pembajaan yang tak kena.

3 tu ja lah, nak banyak lagi tips jumpa saya :D>:D<
 
Top