[WTB] iPad 1 dicari...

lutfee

Senior
Joined
Sep 30, 2007
Messages
2,578
Points
38
As salam wc citizen.... :D

Saya bercadang nak dapatkan iPad 1...
Memandangkan iPad 2 dah keluar, jadi sesiapa yang bercadang nak jual iPad 1 sebab nak upgrade atau dah bosan bolehla inbox aku dengan kadar segera....:D
korang bolehla offer iPad yg korang ada tapi pastikan itu adalah spek untuk 3g dan 16gb punya...

spec yg dikehendaki...

- 16gb
- wifi + 3g

p/s: harga jualan mestilah rendah dari harga baru ipad yg terbaru...
harga ipad 1 baru rujuk sini : http://store.apple.com/my/browse/home/shop_ipad/family/ipad?mco=OTY2ODA0NQ

terima kasih...
 

alfirus

freshman
Joined
Jul 24, 2006
Messages
1,040
Points
38
nasihat aku, dari membeli iPad, lebih baik samsung tab. Reason:

1- iPad tak boleh bluetooth pada mana - mana hardware melainkan produk Apple sendiri. Nanti kalau nak bluetooth file pada orang jadi masalah besar
2- Map GPS Malaysia tak ade. So ape gunanya sistem GPS?
3- Tidak boleh digunakan untuk call sebab tak ada ruang untuk letak sim. So tak boleh online merata - rata.
4- Cermin 'touch screen' tidak menggunakan cermin Gorila Glass, iaitu cermin yang 1st paling tahan calar dan pecah.
5- Tak boleh sync dengan laptop/pc yang bukan produk Apple
6- iOS tak boleh upgrade kepada yang latest seperti Android. Sistem Android kita boleh flush ROM.

Kalau salah, sila perbetulkan.
 

lutfee

Senior
Joined
Sep 30, 2007
Messages
2,578
Points
38
nasihat aku, dari membeli iPad, lebih baik samsung tab. Reason:

1- iPad tak boleh bluetooth pada mana - mana hardware melainkan produk Apple sendiri. Nanti kalau nak bluetooth file pada orang jadi masalah besar - ya ini betul tapi kalo dah apple fan tak jadi masalah... :D

2- Map GPS Malaysia tak ade. So ape gunanya sistem GPS? - siapa kata takde map gps? tapi kena belila macam papago dan lain2.. byk di dalam apps store...

3- Tidak boleh digunakan untuk call sebab tak ada ruang untuk letak sim. So tak boleh online merata - rata - mmg tak boleh call tapi ruang sim kad ada utk boleh online dimana2...

4- Cermin 'touch screen' tidak menggunakan cermin Gorila Glass, iaitu cermin yang 1st paling tahan calar dan pecah. - yg ni no komen tp kalo pakai berhati2 tentu tak jadi masalah... tablet yg lain pakai cermin ni ke?

5- Tak boleh sync dengan laptop/pc yang bukan produk Apple - tak boleh sync macamana tu? aku pakai laptop/pc win xp, vista dan win 7 ok jer boleh sync... nak shopping dlm apps store pon no problem....

6- iOS tak boleh upgrade kepada yang latest seperti Android. Sistem Android kita boleh flush ROM. - rom mmg tak boleh upgrade(saya tataula boleh ke tak kan sbb tak tau dan xpenting pun) tapi boleh update latest iOS tanpa masalah guna itunes jer bro... itu tak menjadi masalah besar pun...

Kalau salah, sila perbetulkan.
anyway, mana2 tablet samada ipad atau galaxy tab, xoom maupun bb playbook ada lebih dan kurangnya bro...
yg penting kita tau apa yg kita nak dan keperluan kita....
aku suka ipad/iphone bkn semata-mata dia cool tp sistem OS dia yg 'smooth', application byk, games dan komuniti support yg best...:x:x
 

alfirus

freshman
Joined
Jul 24, 2006
Messages
1,040
Points
38
"yg ni no komen tp kalo pakai berhati2 tentu tak jadi masalah... tablet yg lain pakai cermin ni ke?"
Samsung s dan samsung tab pakai cermin nieh

"mmg tak boleh call tapi ruang sim kad ada utk boleh online dimana2..."
Pasal hari tu aku tanyer sales person dier kate takde. Huhuhu

"tak boleh sync macamana tu? aku pakai laptop/pc win xp, vista dan win 7 ok jer boleh sync... nak shopping dlm apps store pon no problem...."
Anak saudara aku kasi tau.. membebel jer dia dan dia nak beli laptop apple untuk sync contact, notes, dan lain - lain sebab urusan kerja.

"tapi boleh update latest iOS tanpa masalah guna itunes jer bro"
Adekah update patches atau upgrade iOS? Kalau upgrade iOS, cun lah. Means dia flush ROM dan install ROM yang baru.
 

leecousa

Newbie
Joined
Oct 19, 2010
Messages
353
Points
16
As salam wc citizen.... :D

Saya bercadang nak dapatkan iPad 1...
Memandangkan iPad 2 dah keluar, jadi sesiapa yang bercadang nak jual iPad 1 sebab nak upgrade atau dah bosan bolehla inbox aku dengan kadar segera....:D
korang bolehla offer iPad yg korang ada tapi pastikan itu adalah spek untuk 3g dan 16gb punya...

spec yg dikehendaki...

- 16gb
- wifi + 3g

p/s: harga jualan mestilah rendah dari harga baru ipad yg terbaru...
harga ipad 1 baru rujuk sini : http://store.apple.com/my/browse/home/shop_ipad/family/ipad?mco=OTY2ODA0NQ

terima kasih...

iPad 1 utk dijual....
32Gb
wifi + 3G
baru pakai 7 bulan

-Free Gift-
Memory card & camera connector.
Leather case.
Screen protector.

RM1700
 
Top