WP autoblog no.5 kat google dalam masa 3hari !

primhuman

Senior
Joined
Mar 22, 2010
Messages
273
Points
0
Aku ada buat satu test untuk keyword "affiliate top secret". Aku cuba buat WP autoblog dan boom!! dapat no.5 google serp dalam masa 3hari :D

P/s : Blog yang aku buat ni Co.cc punya .yang free hehe :p
P/s : Gantikan "hxxp" dengan "http" (sebab selalu kalau post kat lua tu ada orang marah link takle pakai padahal "hxxp" mmg la takle hehe)

cara aku ?

-->Pakai Unique Article Wizard plugin :

DL kat sini:
hxxp://www.uniquearticlewizard.com/wordpress.html

-->Pakai free traffic getting plugin dari Jeff Johnson

DL kat sini (p/s:click kat icon warna kuning "Free Traffic Getting SEO Plugin)
hxxp://www.undergroundtraininglab.com/

-->Gunakan script yang aku dah post kat thread ni

Sini:
Code:
http://www.wangcyber.com/forum/teknik-pemasaran-internet/29354-free-script-dapat-70-high-pr-backlink-d.html

-->Dan beberapa lagi teknik2 yang amat basic dalam on/off page SEO.

-->Keyword research tu penting aa lau main hentam duduk dalam kotak pasir google :p

Cara tu bagus kalau sape2 nak buat WPautoblog so selamat mencubaaa

Okay tu aje hari ni , btw aku dah botak haha . Aku bet dengan membe aku buat "incentive site" sape dapat target ni-->$1000 seminggu dia menang andd aku kalah:( huhu sikit aje lagi. Incentive site wallahh bagus kalau korang nak try hehe ada masa aku post tips yang best buat incentive site ni .Minggu depan exam so wish me goodluck WC !

ALL THE BEST TO WCers !!
 
Joined
Apr 13, 2010
Messages
9
Points
0
aku dah tgk site ko. rank no 4 dalam 7,690,000 result mmg superb bro! brp sales ko dpt? btw, byk ilmu ko ni, meh exchange lg ngn aku.
 

primhuman

Senior
Joined
Mar 22, 2010
Messages
273
Points
0
aku dah tgk site ko. rank no 4 dalam 7,690,000 result mmg superb bro! brp sales ko dpt? btw, byk ilmu ko ni, meh exchange lg ngn aku.

Dah no4 ke ? wah tak pasan hehe yup. Just follow perkara simple kat atas tu InsyaAllah berjaya hehe. and aku dalam proses nak banyakkan variation keywords yang aku nak lawan melalui autoblog ni. Pasal sales tu takde lagi sebab blog ni baru aje masuk 4hari nyawa dia hehe :p
 

shaifulazhan

Senior
Joined
Dec 1, 2009
Messages
1,705
Points
38
Mantap bro.. Rep added. Thanks lor..
 

disketmadu

Newbie
Joined
Nov 21, 2007
Messages
88
Points
6
Ya, betul tu....Untuk mendapatkan ranking yang baik di Google perlu bagus sama ada Onpage atau OffPage. Untuk Onpage, saya syorkan guna script Wordpress. Untuk dapatkan free content yang unik dan passed copyscape, anda juga boleh dapatkan di http://bit.ly/_seolinkvine

Begitu juga Offpage, pelbagai cara untuk mendapatkan Backlinks sama ada dengan cara white hat, grey hat atau black hat. Dari Wordpress Theme, sehingga komen di blog, berdasarkan pengalaman saya dan pembacaan beratus-ratus ebook IM ni, backlinks dari artikel marketing adalah yang berjangka panjang, selamat dan kekal. Anda boleh baca sendiri di http://bit.ly/_seolinkvine
 

adamsad

freshman
Joined
Jun 29, 2008
Messages
370
Points
16
Age
41
bro...affiliate link kira spam...ko tak tau ker???
kalu nak promote...promote produk sendiri..
affiliate link simpan kat signature di bawah tu..

Ya, betul tu....Untuk mendapatkan ranking yang baik di Google perlu bagus sama ada Onpage atau OffPage. Untuk Onpage, saya syorkan guna script Wordpress. Untuk dapatkan free content yang unik dan passed copyscape, anda juga boleh dapatkan di http://bit.ly/_seolinkvine

Begitu juga Offpage, pelbagai cara untuk mendapatkan Backlinks sama ada dengan cara white hat, grey hat atau black hat. Dari Wordpress Theme, sehingga komen di blog, berdasarkan pengalaman saya dan pembacaan beratus-ratus ebook IM ni, backlinks dari artikel marketing adalah yang berjangka panjang, selamat dan kekal. Anda boleh baca sendiri di http://bit.ly/_seolinkvine
 

a3d

Senior
Joined
May 17, 2009
Messages
739
Points
18
Aku ada buat satu test untuk keyword "affiliate top secret". Aku cuba buat WP autoblog dan boom!! dapat no.5 google serp dalam masa 3hari

P/s : Blog yang aku buat ni Co.cc punya .yang free hehe

untuk rank autoblog dalam malaysia iaitu www.google.com.my
dengan keyword tu, mmg senang bro... tapi dah check ke keyword tu untuk www.google.com? tak tersenarai pn dalam 10 page yg utama..

aku pon de jgk buat kajian psl ni. aku de satu keyword "private loans" yg sntiase duk kat page utama google.com.my .. 1st impression mmg bangga la.. sbb dlm masa beberapa hari pn boleh buat dengan autoblog + 1 plugin wordpress je. smpai skrg web tu masih kekal kt 1st page.. xkira la domain berbayar atau tak. cuma bila check kt www.google.com, web ni sebenarnye masih lagi ketinggalan jauh kat belakang.

p/s: dah check keyword "affiliate top secret" kt google.com, memang xde dlm top 10 page. klu kt google.com.my je page 1st :D
 

disketmadu

Newbie
Joined
Nov 21, 2007
Messages
88
Points
6
bro...affiliate link kira spam...ko tak tau ker???
kalu nak promote...promote produk sendiri..
affiliate link simpan kat signature di bawah tu..

Aik...tolong bgtahu tempat nak dpt free, fresh content spam ke.....?:confused:
 

mutt

Newbie
Joined
Feb 24, 2007
Messages
1,928
Points
38
nak rank kat google.com dan US still kena guna teknik advance SEO. kecuali yg betul2 low competition. walaubagaimnapaun keyword affiliate top secret ni kalau cek kat google keyword tool takde data montly searches. dan tgk website yg kat 1st page mmg senang nak tembus walau sekadar buat basic SEO.

sebenarnya ramai yg terpedaya dgn competing page. yg penting sebenarnya adalah berapa banyak carian dalam sebulan utk sesuatu term tu. biasanya yg byk carian dalam sebulan walaupun competing page siket lagi susah nak dapat 1st page sbb website2 yg brada dkt 1st page tu mati2 pertahankan rank diorang dgn sentiasa buat SEO. dan yg search sket ni kdg2 kebetulan je dapat 1st page walaupun tak target.
 

primhuman

Senior
Joined
Mar 22, 2010
Messages
273
Points
0
untuk rank autoblog dalam malaysia iaitu www.google.com.my
dengan keyword tu, mmg senang bro... tapi dah check ke keyword tu untuk www.google.com? tak tersenarai pn dalam 10 page yg utama..

aku pon de jgk buat kajian psl ni. aku de satu keyword "private loans" yg sntiase duk kat page utama google.com.my .. 1st impression mmg bangga la.. sbb dlm masa beberapa hari pn boleh buat dengan autoblog + 1 plugin wordpress je. smpai skrg web tu masih kekal kt 1st page.. xkira la domain berbayar atau tak. cuma bila check kt www.google.com, web ni sebenarnye masih lagi ketinggalan jauh kat belakang.

p/s: dah check keyword "affiliate top secret" kt google.com, memang xde dlm top 10 page. klu kt google.com.my je page 1st :D

nak rank kat google.com dan US still kena guna teknik advance SEO. kecuali yg betul2 low competition. walaubagaimnapaun keyword affiliate top secret ni kalau cek kat google keyword tool takde data montly searches. dan tgk website yg kat 1st page mmg senang nak tembus walau sekadar buat basic SEO.

sebenarnya ramai yg terpedaya dgn competing page. yg penting sebenarnya adalah berapa banyak carian dalam sebulan utk sesuatu term tu. biasanya yg byk carian dalam sebulan walaupun competing page siket lagi susah nak dapat 1st page sbb website2 yg brada dkt 1st page tu mati2 pertahankan rank diorang dgn sentiasa buat SEO. dan yg search sket ni kdg2 kebetulan je dapat 1st page walaupun tak target.

ehm betul tu bro :)
tapi saya sekarang bukan dekat malaysia . macam manatu ? Btw saya skarang study dekat oversea and dah pun check google cina uk malaysia sume stil same aje cuma tempat duduk aje dah lari hehe

Thanks btw lagipun blog ni cubaan aje and banyak blog/site saya yang pakai cara ni at least page1-2 google sahaja hehe sebab saya nak cuba pakai plugin baru and fyi untuk blog ni saya baru aje dapat sale dari clickbank :D and visitors last week 597 . Bagi idea aje hehe
 
Last edited:

disketmadu

Newbie
Joined
Nov 21, 2007
Messages
88
Points
6
Saya setuju dengan primhuman. Kalau taip apa-apa keyword di google, automatik ia akan ke www.google.com.my.

Cuba tengok bawah kotak search tu, ada 2 options. Satu from 'the web', satu lagi 'pages from Malaysia'.

Kenapa ia automatik, ke www.google.com.my? Sebab kita semua berada di Malaysia.
 

khairulsmartbiz

freshman
Joined
Oct 16, 2008
Messages
169
Points
16
powerlah bro...thanks.
Tapi aku tengok kedudukan
dah jadi no.6 tapi memang
powerlah bro kalau boleh
duduk rank top 10 nie.
 

fly2high

Senior
Joined
Aug 19, 2009
Messages
528
Points
18
wah, terbaik ni. coba2 sket buat 1, tengok camne kena. thanks!
 

himira

Newbie
Joined
May 3, 2008
Messages
1,143
Points
38
hmm..

aku dah cek kat google.com guna myhideass. ternyata blog baru masih ada di ranking 6 dari 8 juta lebih..

caya la bro..
 

shaifulazhan

Senior
Joined
Dec 1, 2009
Messages
1,705
Points
38
Saya dah cek kat google.com,blog primhuman 1st page tak beranjak pun. Teknik boleh pakai, saya pun nak try guna plugin yang bro suggest tu.
 

spatt

Newbie
Joined
Jun 20, 2008
Messages
765
Points
18
Age
34
Top