[Wordpress] .htaccess For Subdomain

Apeh

freshman
Joined
Mar 30, 2007
Messages
1,259
Points
38
Saje nak tahu .htacess utk subdomain korang just copy paste yg root folder atau ader ape2 lg yang nak ditambah dlm root .htacess.Minta tunjuk ajar utk newbie.

Kalo ader contoh lg baik.

root domain:abc.com .htacess
addon domain: 123.com .htaccess

Ada apa2 yg perlu ditambah utk kedua2 .htacess di atas?
 

ShahrulFahmy

Newbie
Joined
Oct 9, 2009
Messages
753
Points
16
Saje nak tahu .htacess utk subdomain korang just copy paste yg root folder atau ader ape2 lg yang nak ditambah dlm root .htacess.Minta tunjuk ajar utk newbie.

Kalo ader contoh lg baik.

root domain:abc.com .htacess
addon domain: 123.com .htaccess

Ada apa2 yg perlu ditambah utk kedua2 .htacess di atas?

@Bro Apeh,

Sy pon newbie jg bro..Susah tu nk jawab, tp klu bro merupakan pembeli panduan kit blogger dari SmartZul atau reseller yg lain, bro akan dpt support utk jawab soalan tu... :D

Sbb hari 2 SmartZul ada ajar camne nk tambah file .htaccess kat addon domain....

p.s. kena tak jawapan ni? hehe takut silap plak...
 

Apeh

freshman
Joined
Mar 30, 2007
Messages
1,259
Points
38
Top