Wordpress 2.5: Ok Ke?

Joined
Dec 8, 2005
Messages
3,780
Likes
42
Points
48
Offline
#42
problem dah setel lepas overwrite files sekali lagi :D
Sebab tu kalau nak upgrade file WP, themes atau plugins, lebih baik jangan overwrite. Sebaliknya delete dulu semua file, then upload yg baru. Sebab dalam keadaan tertentu, proses overwrite tak complete.

Sebab tu salah satu sebab saya tak guna apa2 automatic upgrade sebab tak nampak apa yg sebenarnya berlaku di belakang tabir sama ada proses tu complete atau separuh complete? Ada juga kes yg tiba2 proses upgrade automatik Error. Kat sinilah newbie akan tersekat dan pening kepala. Kalau expert teknikal, no hal sebab boleh pusing2. ;)

Cara manual memang time consuming, tapi lebih selamat dan memuaskan hati. Kepada newbie, saya lebih galakkan buat cara manual dulu utk belajar banyak benda teknikal. Bila dah expert sikit, gunalah cara automatik.
 
Joined
Mar 14, 2006
Messages
270
Likes
5
Points
18
Offline
#43
saya pun bukan full time blogger so x bleh nak komen lebiy2... :D

dah pki WP 2.5 ari tu. Komen jujur, saya pun x paham apa tujuan dia tukar interface 2.5 ni?

nak kata simple, ok la...
laju? sama aje.
fungsi? sama aje cuma problemnya dgn widgets dan plugins, especially kalo pakai theme2 yg sebelumnya, seme lari. yg tak muncul2 pun ada... aduh

bak kata zul, sape la kita yg kerdil ni nak sound team WP tu...
 
Joined
Apr 22, 2008
Messages
26
Likes
0
Points
1
Offline
#44
Apapun, dalam konsep open source, kita jangan banyak komen sangat kat team open source ni. Kena terima seadanya. Sebab kita ni hanya pengguna, bukan supporter atau developer yang aktif. Setakat bagi pandangan tu ok lah kot. Tapi kalau komen itu dan ini, nak itu dan ini, kurang digalakkan. Sebab yg bersengkang mata tanpa bayaran bukan kita, team wordpress jugak. ;)
Smartusaha.
Nop.. aku tak setuju bab tuh..
actually.. matinya phpbb (yang makin slow) sebab dia taknak dengar request user2 dia.. WP punya team aku rasa akan dengar serba sedikit user comment. Tentang team bersengkang mata tu?.. Diorang buat juta2 maaaa... Matt sendiri dah jutawan.. walaupun wp is free.. but the other side what people don't see... hehe
Pendapat saya la kan, smartusaha dan mysticmind ni sama2 betul. Kata2 smartusaha tu atas dasar perikemanusiaan beliau. Kata2 mysticmind tu pulak atas dasar hakikat yang tersirat. Pendapat saya je la tu.

Tentang Wordpress 2.5 tu, memang kena ambik masa sikit la untuk sesuaikan diri dengan feature2 baru yang ditambah oleh team WP tu. Biasalah tu, perkara yang selalu berlaku bila sesuatu program tu diupgrade. Nak tak nak, kita sebagai user ni kena sentiasa sedia untuk terima perubahan.
 
Joined
Dec 8, 2005
Messages
3,780
Likes
42
Points
48
Offline
#45
Wordpress kini dah pun versi 2.6.2.

Versi 2.7 pula dalam proses development. Dan kemungkinan pada versi 2.7 sekali lagi berlaku sedikit perubahan pada design bahagian admin.

Ada sebarang komen tak dgn versi 2.6?

ps. cepat betul masa berlalu... :)
 
Top