wifi sesuai untuk cafe

anne112

freshman
Joined
Aug 31, 2011
Messages
66
Points
6
Ada sesiapa tahu wifi apa yg sesuai nak pasang kt café? Sebab I nanti nak buka café, and boleh jadi port lepak2 so customer boleh guna wifi sekali tapi tak tahu wifi apa yg best n berbaloi..
 

Loser

freshman
Joined
Jul 26, 2016
Messages
53
Points
6
Age
24
hah, pakai lah unifi...line cun sikit...tak disappear tiba2 line..
 

polyy

freshman
Joined
Nov 13, 2017
Messages
77
Points
8
Age
30
cafe awak bila nak buka??
kalau lama lagi sudah boleh guna 5g
 

polyy

freshman
Joined
Nov 13, 2017
Messages
77
Points
8
Age
30
sudah mahu ada 5g ke? ingat perlu lama lagi ni, fiber/infra ape2 pun tak ada lagi
sebenarnya tahun ni dah ada test kat sesetengah tempat, tahun depan akan lebih luas lagi
 

Loser

freshman
Joined
Jul 26, 2016
Messages
53
Points
6
Age
24
sebenarnya tahun ni dah ada test kat sesetengah tempat, tahun depan akan lebih luas lagi
benar ke? test dekat mana ni?? knp aku x tau?? ckp2 jer ke, infra apa2 pun x nampak lagi
 

mima1mima

freshman
Joined
Apr 14, 2011
Messages
30
Points
6
Ada sesiapa tahu wifi apa yg sesuai nak pasang kt café? Sebab I nanti nak buka café, and boleh jadi port lepak2 so customer boleh guna wifi sekali tapi tak tahu wifi apa yg best n berbaloi..

Aku belajar dpd kesilapan dulu. Aku ada join venture dgn member buka restaurant. Guna lah maxis fiber, asyik line x ada.. Sakit hati weh bayar tiap bulan tapi asyik down. Bila prob, kena panggil technician tm. Baik guna tm punya terus je kalau camtu kan ergh
 

mima1mima

freshman
Joined
Apr 14, 2011
Messages
30
Points
6
sudah mahu ada 5g ke? ingat perlu lama lagi ni, fiber/infra ape2 pun tak ada lagi
Tm mmg dah ada infra kan, tinggal nak developed 5g je. Kalau telco lain aku x sure, yelah selama ni guna infra tm jugak haha
 

polyy

freshman
Joined
Nov 13, 2017
Messages
77
Points
8
Age
30
benar ke? test dekat mana ni?? knp aku x tau?? ckp2 jer ke, infra apa2 pun x nampak lagi
kalau x ingat salah, ada test kat kws kl dan jugak langkawi dlm tahun ni, tahun depan akan lebih luas..
 

Loser

freshman
Joined
Jul 26, 2016
Messages
53
Points
6
Age
24
kalau x ingat salah, ada test kat kws kl dan jugak langkawi dlm tahun ni, tahun depan akan lebih luas..
herrmm, so kws luar bandar x focus& ambik perhatian utk fix kan problem 4g :(
 

inazrif94

freshman
Joined
Nov 22, 2019
Messages
47
Points
6
Age
27
Ada sesiapa tahu wifi apa yg sesuai nak pasang kt café? Sebab I nanti nak buka café, and boleh jadi port lepak2 so customer boleh guna wifi sekali tapi tak tahu wifi apa yg best n berbaloi..
Tgk coverage kt area café u tu sesuai utk guna telco mana. Nak buka café ni kena pilih betul2 telco. Jgnlah kita ambil telco yg bila kita komplen, diorang tak boleh solvekan pula. Satu hal dah kt situ.
 

inazrif94

freshman
Joined
Nov 22, 2019
Messages
47
Points
6
Age
27
benar ke? test dekat mana ni?? knp aku x tau?? ckp2 jer ke, infra apa2 pun x nampak lagi
Kalau tm, infra diorang mmg dah ada. Tinggal nak implement 5g je. Lagipun telco lain selama ni tumpang gak tm punya infra nak buat fibre bagai diorang tuh. Ini 5g pon diorang sembang kencang dah.
 

nirachan

junior
Joined
Sep 11, 2013
Messages
84
Points
8
oh yake?? sampai skrg baru aku tau @[email protected] mcm mana telco2 claim fibernation dgn tm?
sesedap tekak je kan claim fibrenation.. tapi dok tumpang org punya.. itu kalua nak buat 5g tu, nak kena install infra sendiri tak ke susah. Telco lain pun bukannya ada sendiri punye juga, dok team up lagi
 

nirachan

junior
Joined
Sep 11, 2013
Messages
84
Points
8
Haa yg ni, tm je yg buat stand alone ni. Kalau telco lain nak laju, buat stand alone ni, ini masih nak guna cara lama utk 5G ni.
tu la dengar tm je aim nk buat stand alone ni.. mybe sbb diorng btul2 pakar dlm bab2 ni, yakin dah gitu.. kalau telco lain x tahu la aku
 

merriebrownie

junior
Joined
Jun 11, 2013
Messages
50
Points
8
Tgk coverage kt area café u tu sesuai utk guna telco mana. Nak buka café ni kena pilih betul2 telco. Jgnlah kita ambil telco yg bila kita komplen, diorang tak boleh solvekan pula. Satu hal dah kt situ.
Yes..cafe tu sumber pndpatan, tmpat orng lepak minum2 buat krja.. should b no prob kalau nk install wifi yg btol2 ok for long time..
 

merriebrownie

junior
Joined
Jun 11, 2013
Messages
50
Points
8
tu la dengar tm je aim nk buat stand alone ni.. mybe sbb diorng btul2 pakar dlm bab2 ni, yakin dah gitu.. kalau telco lain x tahu la aku
Kalau telco lain x brani nk ambil risiko, then better tm only do the 5g and all the 4g ever since..infra dah ada, mmg ok utk dorang nak implement 5g then
 
Top