Which Better between WordPress Pricerr Theme Vs Fiverr Clone Scripts ? Please Vote

WordPress Pricerr Theme Vs Fiverr Clone Scripts Pilihan Saya Ialah

  • WordPress Pricerr Theme

    Votes: 2 66.7%
  • Fiverr Clone Scripts

    Votes: 0 0.0%
  • Takde Faedah semua tu

    Votes: 1 33.3%

  • Total voters
    3
  • Poll closed .

KMZack

Newbie
Joined
Oct 9, 2007
Messages
3,918
Points
38
Salam/hi

Saya ingat nak setup satu website macam fiverr. So saya nak tahu mana lebih baek between WordPress Pricerr Theme Vs Fiverr Clone Scripts.

So far saya rasai WordPress Pricerr Themes Cam lebih okay sebab wordpress based..manakala Fiverr Clone memerlukan kapasiti hosting yang lebih power.

hey guys, What do you think? Please Vote
 

ceghap

freshman
Joined
Mar 4, 2012
Messages
143
Points
16
wordpress theme ok.. clone pon ok..

setahu saya KMZack adalah seorang developer tak perlukan sangat support jadi pada saya tengok mana yang murah la..
clone tu dari mana?

kalau di beri pilihan sebagai saya pilih wordpress sebab dah biasa dengan wordpress, clone tu tak biasa.. so tak nak amek risk..
tapi kalau 100% macam fiverr jugak ok.. kalau wordpress tu pon 100% sistem sama xd masalah..
 

KMZack

Newbie
Joined
Oct 9, 2007
Messages
3,918
Points
38
Developer sangat lah aku ni..nak buat shopping cart pung upah orang huhu

wordpress theme ok.. clone pon ok..

setahu saya KMZack adalah seorang developer tak perlukan sangat support jadi pada saya tengok mana yang murah la..
clone tu dari mana?

kalau di beri pilihan sebagai saya pilih wordpress sebab dah biasa dengan wordpress, clone tu tak biasa.. so tak nak amek risk..
tapi kalau 100% macam fiverr jugak ok.. kalau wordpress tu pon 100% sistem sama xd masalah..
sebab tu tanya skript mana lebih bagus..actually ambe bukan nak wat sebijik cam fiverr tu..Cume like sistem pengurusan admin/user nya sahaja..
 

ceghap

freshman
Joined
Mar 4, 2012
Messages
143
Points
16
Developer sangat lah aku ni..nak buat shopping cart pung upah orang huhu



sebab tu tanya skript mana lebih bagus..actually ambe bukan nak wat sebijik cam fiverr tu..Cume like sistem pengurusan admin/user nya sahaja..
lah upah orang ke, ingat develeper jugak.. kehkeh bro dah try ke clone tu? beli dapat support x? saya tak try so tak dapat nak compare, tapi secara logik akalnya saya rasa amek wordpress sebab support banyak..
 
Joined
Oct 6, 2007
Messages
79
Points
6
kalau dah familiar dengan wordpress, lebih baik ambil pricerr themes. apa-apapun pastikan tuan dapat lifetime theme update dari developer theme tersebut. harus diingat, wordpress sentiasa berubah version. jadi amat penting theme itu sentiasa update dengan version terkini wordpress.
 

Nadine

freshman
Joined
Apr 20, 2009
Messages
50
Points
0
Pengalaman saya beli official Fiverr Clone kat fiverrscript.com .... Menyesal teramat! Melayang 100usd yg dikumpul berbulan2.

Sebab no 1 - custumer support yg teruk. :(

Sebab no 2 - nak customize layout terlalu susah. CSS nye sangat berselerak.

Sebab no 3, 4, 5 & seterusnya - custumer support yg teruk. custumer support yg teruk. custumer support yg teruk.
 

ilhamputra

Newbie
Joined
Nov 29, 2007
Messages
1,764
Points
36
saya pun berminat nak dapatkan wordpress pricerr theme ni.ada yang nak jv.
 

KMZack

Newbie
Joined
Oct 9, 2007
Messages
3,918
Points
38
boleh juga kalau nak JV..
dapat satu lagi..corum..

ok gak :D
Kalau jadi JV
kita ambil yg $199


Developer License

The developer license comes again with fully functional code, lifetime updates and access to your download area but you are allowed to use the theme on MULTIPLE websites, as many as you wish. Perfect solution for web developers. Also the support from our team is much higher with this license.
So kalau 3 org JV

sorang = 64usd
 

KMZack

Newbie
Joined
Oct 9, 2007
Messages
3,918
Points
38
Saya join jv dgn KMZack
great :D good..

siapa lagi nak cukup kan corrum
boleh reply sini..
dan buat confirmation..

sy fikir better kita ambik lesen no4 tuh..

Extra Developer License

The extra developer license comes again with fully functional code, lifetime updates and access to your download area but you are allowed to use the theme on MULTIPLE websites, as many as you wish. Perfect solution for web developers. Also the support from our team is much higher with this license.

The new thing is that the extra developer license offers you extra functions for the theme besides the developer license, like a transaction manager. Perfect solution for medium and big websites.
s0 199/4

$49.75 = 1/4

Better juga kalau boleh buat cepat confirmation nak JV dah nak raya dah ni:D
 

zalnet

freshman
Joined
Jul 23, 2009
Messages
397
Points
16
Sy seorang developer, tetapi bukan pro developer, sy pernah install dan test beberapa fiverr script...Mcm berminat gak nk join JV :D
 

zalnet

freshman
Joined
Jul 23, 2009
Messages
397
Points
16
Pada pendapat aku standalone skrip lebih senang sebb dah already customize aku pernah installkan dan design tuk customer aku, , kalau wordppress mungkin nak kena customize widget2 dan module tu...yng kdg x jadi seperti yng kita inginkan, tp aku x taulah pasal WordPress Pricerr Theme sebb x pernah lagi guna tu
 
Top