Where are the best places to visit in Malaysia?

collectoffers

freshman
Joined
Dec 3, 2018
Messages
23
Points
3
Age
24
Pantai yang tidak disentuh, pemandangan yang memukau, bakau bakau yang subur, menyelam bertaraf dunia, dan resort yang damai, Kepulauan Malaysia sangat cantik, beragam dalam pengalaman kebudayaan dan banyak jumlahnya. Kepulauan Malaysia tidak kurang daripada batu permata bersinar, mereka adalah tempat di mana anda boleh menghabiskan masa yang indah dalam suasana yang damai dan mengagumi keindahan alam semulajadi.
Sama ada menghabiskan masa yang berkualiti dengan keluarga atau romantik dengan orang yang anda sayangi atau hanya bersantai dengan rakan-rakan terdekat anda, Kepulauan Malaysia adalah tempat yang sempurna untuk sesiapa sahaja yang mencari jalan keluar dari hiruk pikuk kehidupan bandar.
Musim cuti ini, jika anda berfikir untuk menghabiskan waktu yang aman sambil bersantai di pantai yang tenang, maka di sini adalah catatan blog untuk membantu anda. tulis yang terdiri daripada pelbagai pulau-pulau indah Malaysia yang patut dilawati untuk rehat santai anda yang akan datang.
Untuk mengetahui maklumat lengkap tentang perjalanan, aktiviti dan penginapan di Kepulauan Malaysia, anda dikehendaki mendaftar ke laman web perjalanan yang dipercayai seperti Agoda atau KKDay. Laman pelancongan ini menawarkan perkhidmatan yang berkaitan dengan perjalanan eksklusif kepada pelanggan sama ada tempahan hotel, tempahan penerbangan atau pakej percutian, semuanya dengan harga yang tidak dapat ditandingi.
Untuk menempah perjalanan Pulau yang indah melayari mana-mana Pulau Malaysia yang paling Indah dengan kadar diskaun yang besar dari Agoda, anda mesti berjaya Hotels.com promo code Malaysia.
 

kyotoloves

freshman
Joined
Nov 22, 2019
Messages
57
Points
8
Age
28
Banyak tempat boleh pergi. Kalau nak pergi belah utara, boleh pergi penang atau Langkawi. Memang syokkk la pergi sana. Pelancong luar pun bnyak dtg kt dua tempat ni. Melaka pon ok gak, bnyak tmpt2 bersejarah dah kata bandar bersejarah pon kan hehe
 

gunner422

freshman
Joined
Nov 7, 2019
Messages
7
Points
1
Age
28
Banyak tempat boleh pergi. Kalau nak pergi belah utara, boleh pergi penang atau Langkawi. Memang syokkk la pergi sana. Pelancong luar pun bnyak dtg kt dua tempat ni. Melaka pon ok gak, bnyak tmpt2 bersejarah dah kata bandar bersejarah pon kan hehe
Langkawi mmg best... Bnyk tmpat lawa2 pastu nak g memana tu mudah je. serius ni
 

william chan

freshman
Joined
Dec 2, 2019
Messages
4
Points
1
Age
24
Banyak tempat boleh pergi. Kalau nak pergi belah utara, boleh pergi penang atau Langkawi. Memang syokkk la pergi sana. Pelancong luar pun bnyak dtg kt dua tempat ni. Melaka pon ok gak, bnyak tmpt2 bersejarah dah kata bandar bersejarah pon kan hehe
biasa pulau pulau belah pantai timur lawa. dengan sabah. ni boleh gna apps cari tmpat ssuai
 

Zizi Lee

freshman
Joined
Nov 5, 2019
Messages
24
Points
3
Age
23
biasa i pergi pn pantai timur. guna apps skrg je kalau nk cri hotel ke apa. agoda, trivago. cmtu jee. is it ada apps lagi hebat ke dgn org cakap 5g ni
 

popularrea

freshman
Joined
Sep 12, 2019
Messages
34
Points
6
Age
27
banyak je tempat kt Malaysia ni yg boleh tapi aku admit, bila aku pergi satu2 negeri, aku jadi mcm pelacong asing.. aku tak tahu temat ni apa, kt mana apa semua.. kira aku suka nak travel tapi aku tak tahu tempat2 yg best2, nama dia apa semua.. sedihhh.. kot ada app yg boleh aku guna bila aku nak jalan2 dlm Malaysia ni.. jgn suggest aku guna waze eh, aku nak app tempat yg ada detail apa semua haha
 

popularrea

freshman
Joined
Sep 12, 2019
Messages
34
Points
6
Age
27
sini semua tempat mmg lawa. yang tak lawa bila nak guna apps, line mcm biskut chipsmore
hahaha! Betul lah tu.. line mmg mcm biskut, asyik2 hilang.. tgk gak ah telco mana.. ada telco yg kita dduk bandar, kl sekalipun line ada tak de apa citer haha
 

minzi123

freshman
Joined
Oct 7, 2011
Messages
7
Points
1
biasa i pergi pn pantai timur. guna apps skrg je kalau nk cri hotel ke apa. agoda, trivago. cmtu jee. is it ada apps lagi hebat ke dgn org cakap 5g ni
Jalan ler memana pun dlm msia ni mmg cntik sgt2 dah pun. Janji pandai cari port baik tak sesat tak kena game oke. nk ketenangan mmg tak payah ada line pun xpe. tp kalau mmg nk guna teknologi, kena la cr port yg da upgrade
 

minzi123

freshman
Joined
Oct 7, 2011
Messages
7
Points
1
Ckp pasal 5G ni, ada je yg dh start nak bangunkan hotel pintar bg kemudahan pengguna mereka. Cth InterContinental Shenzhen di China dh apply 5G so tourism dpt experience yg awesome nad feeling2 mewah gitu. kita pun boleh lawan gak tu
 

jellybean_meizi

freshman
Joined
Oct 8, 2011
Messages
9
Points
1
Revolusi 5G ni bukan asher2 penangan die ek. Bila tm da pasang kat tempat kita, baru jadi luar biasher.
 

roronoa zoro

freshman
Joined
Jan 8, 2019
Messages
13
Points
1
Age
25
Ckp pasal 5G ni, ada je yg dh start nak bangunkan hotel pintar bg kemudahan pengguna mereka. Cth InterContinental Shenzhen di China dh apply 5G so tourism dpt experience yg awesome nad feeling2 mewah gitu. kita pun boleh lawan gak tu
Oke la nak tarik pelancong ke Malaysia menerusi penggunaan sistem Iot mcm china ni. Bukan apa.. kat negara depa dah maju juga... Baru bolh depa manfaatkan teknologi 5G nnti untuk dalami keunikkan negara kita dan lagi selesa stay di hotel pintar kita.
 

roronoa zoro

freshman
Joined
Jan 8, 2019
Messages
13
Points
1
Age
25
Revolusi 5G ni bukan asher2 penangan die ek. Bila tm da pasang kat tempat kita, baru jadi luar biasher.
Kalau mcm tu masa depan sektor pelancongan dan perhotelan makin berkembang lah. Atleast dpt jana pendptan lebih sikit, baiki eko-tourism kita ke tahap lebih tinggi.
 

gunner422

freshman
Joined
Nov 7, 2019
Messages
7
Points
1
Age
28
Kalau mcm tu masa depan sektor pelancongan dan perhotelan makin berkembang lah. Atleast dpt jana pendptan lebih sikit, baiki eko-tourism kita ke tahap lebih tinggi.
Ni kalau bab hotel pintar la. Lepas ni cust tak perlu lagi nak guna acess card bagai nk light on suis kat bilik dah. serius mesti pelancong luar pun suke nak mnginap kat hotel2 dlm malaysia pasni
 

kyotoloves

freshman
Joined
Nov 22, 2019
Messages
57
Points
8
Age
28
banyak je tempat kt Malaysia ni yg boleh tapi aku admit, bila aku pergi satu2 negeri, aku jadi mcm pelacong asing.. aku tak tahu temat ni apa, kt mana apa semua.. kira aku suka nak travel tapi aku tak tahu tempat2 yg best2, nama dia apa semua.. sedihhh.. kot ada app yg boleh aku guna bila aku nak jalan2 dlm Malaysia ni.. jgn suggest aku guna waze eh, aku nak app tempat yg ada detail apa semua haha
Betul. Kdg2 ada org2 kita yg tak selalu travel sana sini. Tapi kena gak internet yg laju, takleh yg cikai2 nanti kite yg menyumpah2 lembab sana sini hahaha
 

kyotoloves

freshman
Joined
Nov 22, 2019
Messages
57
Points
8
Age
28
Oke la nak tarik pelancong ke Malaysia menerusi penggunaan sistem Iot mcm china ni. Bukan apa.. kat negara depa dah maju juga... Baru bolh depa manfaatkan teknologi 5G nnti untuk dalami keunikkan negara kita dan lagi selesa stay di hotel pintar kita.
Skrg pun kt area subang tg nak up juga 5g ni, Langkawi pun dengar2 mcm tu juga. Ini internet dah laju nanti, mcm2 benda dah nanti wujud, bukan takat app je mungkin benda yg tak terduga boleh cipta.
 

sheedarusli

freshman
Joined
Sep 5, 2019
Messages
26
Points
1
Age
28
Ckp pasal 5G ni, ada je yg dh start nak bangunkan hotel pintar bg kemudahan pengguna mereka. Cth InterContinental Shenzhen di China dh apply 5G so tourism dpt experience yg awesome nad feeling2 mewah gitu. kita pun boleh lawan gak tu
Menarik gilaaa weh aku pun nak gak cuba hotel camtu. Tapi duit pun asyukk gak ah nak gune mueheh. Bukan takat satu sektor je, hotel oun boleh guna 5g ini mmg bukan kaleng2 haha
 

sheedarusli

freshman
Joined
Sep 5, 2019
Messages
26
Points
1
Age
28
Skrg pun kt area subang tg nak up juga 5g ni, Langkawi pun dengar2 mcm tu juga. Ini internet dah laju nanti, mcm2 benda dah nanti wujud, bukan takat app je mungkin benda yg tak terduga boleh cipta.
Haah, langkawi nak testing 5g utk smart tourism app diorang. Tm bnyak dah dgr langkah2 diorg ada gak berita. Lagi2 nak cuba jadi stand alone 5g yg first kt malaysia. Terbaikkk
 

inazrif94

freshman
Joined
Nov 22, 2019
Messages
46
Points
6
Age
26
Skrg pun kt area subang tg nak up juga 5g ni, Langkawi pun dengar2 mcm tu juga. Ini internet dah laju nanti, mcm2 benda dah nanti wujud, bukan takat app je mungkin benda yg tak terduga boleh cipta.
sector perubatan, tanaman tak pun bandar semua boleh dah kita implement dgn 5g.. boleh nanti jadi lagi efektif dan boleh kurangkan segala jenis masalah yg timbul skrg ni..
 

inazrif94

freshman
Joined
Nov 22, 2019
Messages
46
Points
6
Age
26
Haah, langkawi nak testing 5g utk smart tourism app diorang. Tm bnyak dah dgr langkah2 diorg ada gak berita. Lagi2 nak cuba jadi stand alone 5g yg first kt malaysia. Terbaikkk
yup betul tu.. diorang dah kukuh, ada infra sendiri, so diorang yakin boleh buat 5g ni sendiri.. bila telco lain sibuk nak collab, ini lah dia tm yg buat semuanya sendiri.. nice one right
 
Top