Where are the best places to visit in Malaysia?

Joined
Dec 3, 2018
Messages
25
Likes
3
Points
3
Age
23
Offline
#1
Pantai yang tidak disentuh, pemandangan yang memukau, bakau bakau yang subur, menyelam bertaraf dunia, dan resort yang damai, Kepulauan Malaysia sangat cantik, beragam dalam pengalaman kebudayaan dan banyak jumlahnya. Kepulauan Malaysia tidak kurang daripada batu permata bersinar, mereka adalah tempat di mana anda boleh menghabiskan masa yang indah dalam suasana yang damai dan mengagumi keindahan alam semulajadi.
Sama ada menghabiskan masa yang berkualiti dengan keluarga atau romantik dengan orang yang anda sayangi atau hanya bersantai dengan rakan-rakan terdekat anda, Kepulauan Malaysia adalah tempat yang sempurna untuk sesiapa sahaja yang mencari jalan keluar dari hiruk pikuk kehidupan bandar.
Musim cuti ini, jika anda berfikir untuk menghabiskan waktu yang aman sambil bersantai di pantai yang tenang, maka di sini adalah catatan blog untuk membantu anda. tulis yang terdiri daripada pelbagai pulau-pulau indah Malaysia yang patut dilawati untuk rehat santai anda yang akan datang.
Untuk mengetahui maklumat lengkap tentang perjalanan, aktiviti dan penginapan di Kepulauan Malaysia, anda dikehendaki mendaftar ke laman web perjalanan yang dipercayai seperti Agoda atau KKDay. Laman pelancongan ini menawarkan perkhidmatan yang berkaitan dengan perjalanan eksklusif kepada pelanggan sama ada tempahan hotel, tempahan penerbangan atau pakej percutian, semuanya dengan harga yang tidak dapat ditandingi.
Untuk menempah perjalanan Pulau yang indah melayari mana-mana Pulau Malaysia yang paling Indah dengan kadar diskaun yang besar dari Agoda, anda mesti berjaya Hotels.com promo code Malaysia.
 
Joined
Nov 22, 2019
Messages
11
Likes
0
Points
1
Age
27
Offline
#2
Banyak tempat boleh pergi. Kalau nak pergi belah utara, boleh pergi penang atau Langkawi. Memang syokkk la pergi sana. Pelancong luar pun bnyak dtg kt dua tempat ni. Melaka pon ok gak, bnyak tmpt2 bersejarah dah kata bandar bersejarah pon kan hehe
 
Joined
Nov 7, 2019
Messages
4
Likes
0
Points
1
Age
28
Offline
#3
Banyak tempat boleh pergi. Kalau nak pergi belah utara, boleh pergi penang atau Langkawi. Memang syokkk la pergi sana. Pelancong luar pun bnyak dtg kt dua tempat ni. Melaka pon ok gak, bnyak tmpt2 bersejarah dah kata bandar bersejarah pon kan hehe
Langkawi mmg best... Bnyk tmpat lawa2 pastu nak g memana tu mudah je. serius ni
 
Joined
Dec 2, 2019
Messages
4
Likes
0
Points
1
Age
23
Offline
#4
Banyak tempat boleh pergi. Kalau nak pergi belah utara, boleh pergi penang atau Langkawi. Memang syokkk la pergi sana. Pelancong luar pun bnyak dtg kt dua tempat ni. Melaka pon ok gak, bnyak tmpt2 bersejarah dah kata bandar bersejarah pon kan hehe
biasa pulau pulau belah pantai timur lawa. dengan sabah. ni boleh gna apps cari tmpat ssuai
 
Joined
Nov 5, 2019
Messages
24
Likes
1
Points
3
Age
23
Offline
#5
biasa i pergi pn pantai timur. guna apps skrg je kalau nk cri hotel ke apa. agoda, trivago. cmtu jee. is it ada apps lagi hebat ke dgn org cakap 5g ni
 
Joined
Sep 12, 2019
Messages
34
Likes
0
Points
6
Age
27
Offline
#7
banyak je tempat kt Malaysia ni yg boleh tapi aku admit, bila aku pergi satu2 negeri, aku jadi mcm pelacong asing.. aku tak tahu temat ni apa, kt mana apa semua.. kira aku suka nak travel tapi aku tak tahu tempat2 yg best2, nama dia apa semua.. sedihhh.. kot ada app yg boleh aku guna bila aku nak jalan2 dlm Malaysia ni.. jgn suggest aku guna waze eh, aku nak app tempat yg ada detail apa semua haha
 
Joined
Oct 7, 2011
Messages
6
Likes
0
Points
1
Offline
#9
biasa i pergi pn pantai timur. guna apps skrg je kalau nk cri hotel ke apa. agoda, trivago. cmtu jee. is it ada apps lagi hebat ke dgn org cakap 5g ni
Jalan ler memana pun dlm msia ni mmg cntik sgt2 dah pun. Janji pandai cari port baik tak sesat tak kena game oke. nk ketenangan mmg tak payah ada line pun xpe. tp kalau mmg nk guna teknologi, kena la cr port yg da upgrade
 
Joined
Oct 7, 2011
Messages
6
Likes
0
Points
1
Offline
#10
Ckp pasal 5G ni, ada je yg dh start nak bangunkan hotel pintar bg kemudahan pengguna mereka. Cth InterContinental Shenzhen di China dh apply 5G so tourism dpt experience yg awesome nad feeling2 mewah gitu. kita pun boleh lawan gak tu
 
Joined
Jan 8, 2019
Messages
11
Likes
0
Points
1
Age
24
Offline
#12
Ckp pasal 5G ni, ada je yg dh start nak bangunkan hotel pintar bg kemudahan pengguna mereka. Cth InterContinental Shenzhen di China dh apply 5G so tourism dpt experience yg awesome nad feeling2 mewah gitu. kita pun boleh lawan gak tu
Oke la nak tarik pelancong ke Malaysia menerusi penggunaan sistem Iot mcm china ni. Bukan apa.. kat negara depa dah maju juga... Baru bolh depa manfaatkan teknologi 5G nnti untuk dalami keunikkan negara kita dan lagi selesa stay di hotel pintar kita.
 
Top