Website Pertama Aku!!!

Joined
Jan 22, 2009
Messages
1,765
Likes
5
Points
0
Offline
#1
Salam semua warga WC,saya disini dengan rasa rendah diri,ingin mendengar cerita dari otai2 wc mengenai pengalaman anda dalam membina website pertama anda,bagaimana perasaan anda setelah tgk website anda terpampang di skrin buat pertama kalinyer,ada tak halangan yg terpaksa ditempuhi,senang ker,susah ker,ada tunjuk ajar dr org lain ker,atau 100% ikut buku je ker etc..Semoga pengalaman anda semua dpt dikongsi untuk manfaat bersama,terima kasih
 
Joined
Jan 14, 2009
Messages
5,530
Likes
12
Points
38
Offline
#2
aku ni orang baru..aku mula stat bis bulan 10 2008...semua ikut ebook..masa tu beli irfan khairi punya..

masa mula2 dulu menggelupur aku nak buat website, try& error jer...jadi tak jadi hantam saja. Memang buruk gileer website aku dulu...try and error pon on juga...

berjuallah aku di internet pada bulan 12..akan tetapi punya banyak aku iklan, satu pon tak laku..tapi laku 2 jer dalam satu bulan..(aku jual ebook RahsiaKamar).

sehinggalah aku terjumpa satu ebook PanduanWebJualan dari bro Zyan (reseller)..aku ikut panduan dalam tu. Wujudla opt in, affiliate, graphic design, dan macam2 lagi dalam web aku tu...dan mulalah menjual...

Pastu aku terjumpa buku Rahsia Membina Senjata Jualan ditulis oleh Bro Zahrul Azua di sebuah kedai buku..aku beli la dan baca..pastu aku guna panduan yang diajarkan dalam buku tu..so, aku guna la salesletter baru berdasarkan buku tu...dan juga aku upah designer untuk web rahsiakamar aku tu...dan juga selepas tu aku join wangcyber...dan hasil jualan dalam bulan Jan09 aku dapat Rm5000.

Dan aku sentiasa la memperbaiki diri dengan menuntut ilmu walaupun dalam masa yang sangat terhad buat sikit2...dan untuk bulan Feb09 terbitlah ebook kedua aku iaitu ebook Rahsia Lulus Temuduga SPA(dah ditukar kepada Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan disebabkan aku telah menerima surat dari SPA supaya tidak menggunakan nama SPA). Dan paling aku gembira jualan untuk bulan Februari tu aku dapat RM15,000.(tapi bukan untung bersihla)

Ni tengah belajar lagi camner nak majukan bisnes, nak cari idea...sebab tu aku join wang cyber sebagai WC premium pada mula pertama aku buka forum ni..minggu depan aku join seminar ebook Shuth..

NI jela citer aku yang membosankan...sori la yer...
 
Joined
Jan 22, 2009
Messages
1,765
Likes
5
Points
0
Offline
#4
alamak jamal,mmg betul la ada masalah kat siggy aku tu,mcamana ek?adush!!ok lah nanti aku godek la..apa2pun terima kasih coz share,seronok dgr citer ko,its really motivate me.. kata omputih!
 
Joined
Jan 14, 2009
Messages
5,530
Likes
12
Points
38
Offline
#5
alamak jamal,mmg betul la ada masalah kat siggy aku tu,mcamana ek?adush!!ok lah nanti aku godek la..apa2pun terima kasih coz share,seronok dgr citer ko,its really motivate me.. kata omputih!
aku pernah hadapi masalah camni jugak dulu..tak berapa ingatla camne nak setel..tak silap aku mungkin ko upload tak complete fail2 autores ataupun affiliate tu...cuba tengok dalam panduan cara setup tu...
 
Joined
Jan 14, 2009
Messages
5,530
Likes
12
Points
38
Offline
#6
memang web ko ker tu..apsal aku nampak ada link affiliate kat url tu...zairul tu ko ker
 
Joined
Dec 20, 2008
Messages
1,121
Likes
0
Points
36
Offline
#7
JaMaL..i proud with u..anyway aq x dftar lg sminar tu tp nk gi la..tgk klo mngizinkan..msih blum wat kptusan..nnti klo aq jd gi..leh la jumpe ko..semangat plak aq bile dgr cite ko..

First web aq mmg blogspot laa..haha..yg tu x yah cite lerr.. hehe
first yg serius ckit blog aq www.syafiqzainal.com
webjualan www.syafiqzainal.com/SA

tu je la cter aq..huhu x dek ape yg mnrik..
haa..ade 1 lg..aq sblum ni 1 hbuk pun x taw nk buat web..tp sbb aq suke servive sndiri..aq try n error... lme2 pndai la cikit2..

skrg nk mntpkn graphic gune photoshop plak..msih bljr lg..

hehe
 
Joined
Jan 14, 2009
Messages
5,530
Likes
12
Points
38
Offline
#8
Aku pya income tu memang sikit la kalo nak compare dengan otai-otai wc ni...aku tgh pikir camner nak dapatkan lebih income lagi...apa patut buat..sekarang aku tgh update ebook bagi betul2 berkualiti..

Aku pya cerita satu lagi, setiap jumaat aku pg ke kedai buku. Beli buku tak kira buku motivasi ker business ker (sampaikan mamak kedai buku tu kenal aku, hahahaha). Aku satu minggu satu buku aku beli..kadang2 tak habis baca pon...

Tapi aku rasa aku paling praktikkan apa aku baca dalam buku nota jutawan nota motivasi oleh dr irfan khairi...memang bagus motivasinyer..buku tu boleh aku katakan aku baca tiap pagi dalam lrt menuju ke tempat kerja...

Sory la melalut pulak aku...tapi dah ada thread cam ni aku bantai jerla kisah aku..
 
Joined
Dec 20, 2008
Messages
1,121
Likes
0
Points
36
Offline
#9
Aku pya income tu memang sikit la kalo nak compare dengan otai-otai wc ni...aku tgh pikir camner nak dapatkan lebih income lagi...apa patut buat..sekarang aku tgh update ebook bagi betul2 berkualiti..

Aku pya cerita satu lagi, setiap jumaat aku pg ke kedai buku. Beli buku tak kira buku motivasi ker business ker (sampaikan mamak kedai buku tu kenal aku, hahahaha). Aku satu minggu satu buku aku beli..kadang2 tak habis baca pon...

Tapi aku rasa aku paling praktikkan apa aku baca dalam buku nota jutawan nota motivasi oleh dr irfan khairi...memang bagus motivasinyer..buku tu boleh aku katakan aku baca tiap pagi dalam lrt menuju ke tempat kerja...

Sory la melalut pulak aku...tapi dah ada thread cam ni aku bantai jerla kisah aku..
ko keje ape? x kesah la melalutpun..jnji motivasi punye cite..hrp tuan tanah jgn marah..hehe
 
Joined
Jan 14, 2009
Messages
5,530
Likes
12
Points
38
Offline
#10
Aku keje gomen...jkr...engineer jalan..tuan tanah jangan marah yer...sebenarnya aku dah kawin tapi jadi weekend husband,,,:( sian bini aku jaga anak di kampung
 
Joined
Dec 20, 2008
Messages
1,121
Likes
0
Points
36
Offline
#11
Aku keje gomen...jkr...engineer jalan..tuan tanah jangan marah yer...sebenarnya aku dah kawin tapi jadi weekend husband,,,:( sian bini aku jaga anak di kampung
x pe..jgn risau..kau kan pakar dlm kebahagian rumah tangga :D
 
Joined
Jan 22, 2009
Messages
1,765
Likes
5
Points
0
Offline
#12
Aku pya income tu memang sikit la kalo nak compare dengan otai-otai wc ni...aku tgh pikir camner nak dapatkan lebih income lagi...apa patut buat..sekarang aku tgh update ebook bagi betul2 berkualiti..

Aku pya cerita satu lagi, setiap jumaat aku pg ke kedai buku. Beli buku tak kira buku motivasi ker business ker (sampaikan mamak kedai buku tu kenal aku, hahahaha). Aku satu minggu satu buku aku beli..kadang2 tak habis baca pon...

Tapi aku rasa aku paling praktikkan apa aku baca dalam buku nota jutawan nota motivasi oleh dr irfan khairi...memang bagus motivasinyer..buku tu boleh aku katakan aku baca tiap pagi dalam lrt menuju ke tempat kerja...

Sory la melalut pulak aku...tapi dah ada thread cam ni aku bantai jerla kisah aku..
aku pun cari buku dr irfan yg ko maksudkan tu td tapi sold out kat kedai tu,esok cr kedai lain la,aku sejak da cuba2 im ni boleh dikatakan rajin gak ke kedai buku selam ni haram masuk pun tak tau nk cr buku ape,skrg lain plak,jd seronok plak masuk kedai buku hahaha
 
Joined
Dec 20, 2008
Messages
1,121
Likes
0
Points
36
Offline
#14
aku pun cari buku dr irfan yg ko maksudkan tu td tapi sold out kat kedai tu,esok cr kedai lain la,aku sejak da cuba2 im ni boleh dikatakan rajin gak ke kedai buku selam ni haram masuk pun tak tau nk cr buku ape,skrg lain plak,jd seronok plak masuk kedai buku hahaha
mmg payah nk beli kat book store..sold out saje..tp sbnarnye IK ade jual online..beli je kt web die..hehe
 
Joined
Jan 14, 2009
Messages
5,530
Likes
12
Points
38
Offline
#16
aku pun cari buku dr irfan yg ko maksudkan tu td tapi sold out kat kedai tu,esok cr kedai lain la,aku sejak da cuba2 im ni boleh dikatakan rajin gak ke kedai buku selam ni haram masuk pun tak tau nk cr buku ape,skrg lain plak,jd seronok plak masuk kedai buku hahaha
kat kedai kat ngan ofis aku berlambak jer buku tu..ko pegi kat kedai mamak kat masjid india, berlambak...kalo ko dekat area2 ni la kan...nak aku belikan pon boleh..aku beli biasa dapat diskaun..customer tetap katakan
 
Joined
Jan 22, 2009
Messages
1,765
Likes
5
Points
0
Offline
#17
kat kedai kat ngan ofis aku berlambak jer buku tu..ko pegi kat kedai mamak kat masjid india, berlambak...kalo ko dekat area2 ni la kan...nak aku belikan pon boleh..aku beli biasa dapat diskaun..customer tetap katakan
boleh ker?tak nyusahkan ko ker
 
Joined
Jan 14, 2009
Messages
5,530
Likes
12
Points
38
Offline
#18
tapi camner aku nak bagi kat ko yer? ko pegi kursus seminar ebook shuth tak? boleh aku bagi kat sana
 
Joined
Jan 14, 2009
Messages
5,530
Likes
12
Points
38
Offline
#20
tak ingat aku brapa...kalo aku beli dapat diskaun 10% rasanya..nak guna duit aku dulu takpe juga..tarak hal kawan2 pya pasal
 
Top