Jual Website Pelancongan Melayu - Income Adsense RM 400-600 P/Mth

Joined
Jan 8, 2006
Messages
379
Likes
4
Points
18
Age
42
Offline
#1
Website pelancongan Bahasa Melayu yg buat duit dari Adsense RM400-600 sebulan utk dijual.

NGAPA OFFER NI TEMPTING?
=======================
Kalau beli website saya, anda dpt shortcut. Boleh dpt duit bulan2 dengan Adsense.

Nak bagi website naik makan masa punya la lama. 6 bulan belum tentu, melainkan anda pandai bebenor viralkan site anda. Apa lg nak buat duit. Org yg dah lama dlm IM tau la benda nih.

Nama domain pun brandable, sedap, senang diingat dan mmg cocok sgt dgn theme travel. Site kat signature sy

SEJARAH WEBSITE
=================
Website ni dah aged domain (dari 2012) dan local domain .com.my. Artikel semua ditulis sendiri/diupah pd org. Dulu saya buat servis pakej ke Langkawi, Bandung, Bali, Spore. Tapi stop bila Najib buat GST & x lama lepas tu ringgit merundum. Org x berapa nak travel sbb poket terkejut.

Tapi pakej ke USS time tu mmg laju masuk. Ada masa yg satu klien je boleh masuk beribu sebab dia tempah pakej utk 1 bas. Tapi la ni da x buat sbb ringgit pun macam apa je ..

MENGAPA STOP?
=============
Patah hati sbb kena stop buat pakej. GST mmg pukul ramai org, termasuk sy. So, saya tampal adsense dan stop buat pakej.

INCOME SITE
============
1 - Bila dah x buat pakej, sy letak adsense dan income p/mth RM400-600 skrg.
2 - Dulu aktif dgn booking.com (sy letak link kat semua page) dan income ada hampir setiap bulan. Skrg dah tukar theme, x letak dah. Sila letak semula kalau nak income lebih

BERAPA SY NAK JUAL?
===================
Mengikut nilaian website biasa -- iaitu minimum x10 income per mth. Siapa bid lg tinggi sy jual kat org tu la.

SIAPA YG PATUT BELI?
==================
Org yg dah ada laman pelancongan, org yg ada akaun adsense tapi xde income & sesiapa yg nak sambung site yg dah ada content & income.

Pendek kata, siapa yg nak shortcut dgn beli aged domain yg mmg da ada trafik dan dah buat duit boleh beli site ni.

SEBAB NAK JUAL?
===============
Sebab nak kawen & nak duit selepuk. Dan site pun dah lama terbiar. Kesian kat dia. Harap ada yg boleh bagi dia naik & meletops semula.

Lgpun saya ada buat bisnes lain (baju & lead utk katering) yg sy fokus skrg

RANKING SITE?
============
Dulu masa time rajin, site ni rank no 1 utk byk term. Termasuklah keyword pakej ke langkawi, pakej ke bali, pakej ke bandung etc. Tapi page tu pun dah delete dari site. Sbb letih nak bgtau org yg xde buat pakej dah.

Sekarang ranking dah x berapa cantik. Tapi still ada trafik dan still buat duit dengan Adsense.

Kalau serius, boleh email lelaiskandar@gmail.com .
Sorry, x jual lagi murah.

Serious buyer only. Sy jawab kalau soklan anda tu mmg mcm interested. Kalau gaya mcm nak main2, sy x jual.
 
Top