Website korang ada masalah tak dgn JomHosting.net

wanmus

Senior
Joined
Oct 2, 2007
Messages
1,800
Points
38
Age
36
Sama juga....masalah
overused CPU....(saya rasa, CPU diorang yang bermasalah.....bukan web kita. Pakai basic je....tapi overused CPU.
Saya dah tekad nak tukar hosting. VPS pun dah beli (sebelum ni ada mesej diorang tanya pasal VPS, tapi tak jawab).

Support diorang, so far reply, tapi TAK reliable.

Saya tak tahu bagaimana diorang value pelanggan.
Tapi....saya dah bayar upfront sampai 2012

Saya berani jamin...tak sampai 20% pun pelanggan diorang bayar upfront !

So...tolong lah layan kami, para pelanggan yang percaya kepada anda, dengan betul-betul.

Agak geram...sebab dah dekat seminggu blog saya tak dapat online !

PS : Saya ingat, saya sorang je yang kena, rupa-rupanya ramai.

Sebelum ni saya ingat saya yang salah, sekarang saya rasa mereka yang bermasalah

Maaf RK, sebab nak bukti, ni saya buktikan dari bacaan server:


PID USER PR NI VIRT RES SHR S %CPU %MEM TIME+ COMMAND
17018 rajakami 16 0 97012 16m 6260 R 98.7 0.2 0:00.30 /usr/bin/php /home/
17124 rajakami 18 0 92600 11m 5976 R 59.2 0.1 0:00.17 /usr/bin/php /home/

Kalau dah guna sampai 98.7% cpu server, server mana2 pun boleh hang..
melainkan guna vps 1GB RAM dan ada akaun anda sahaja dalam server tu.

lepas kami suspend akaun RK, load server dari 33+, terus turun ke 2-3 sahaja.

jadi adakah masalah server kami?
blog saya pun dalam server sama, tapi tak pernah problem macam tu.


Yes, memang kami akui support kekadang lambat jika berhubung teknikal sebab kekadang masalah
teknikal ni tak boleh nak setel sekelip mata.


**Please do not accuse anyone without proof.


Thanks
 

wanmus

Senior
Joined
Oct 2, 2007
Messages
1,800
Points
38
Age
36
Aku dah pindah rumah dah...
xnak pakai lg Jomhosting nie...
ticket pon nak 36 Jam baru reply...
dorg kate CPU usage tuk tiap planggan tidak lebih 25%....
kat tmpt aku hostkan blog2 aku pun skrg same gak 25%...
aku pasang plugin2 ni -
- WP-unique
- All in one SEO
- XML Sitemap
- WP-Traffic Force
- Dan ada bbrp plugin lain....
Kat JH dah kne suspend dah pakai plugin2 tu kate CPU dah pakai lebih dr 25%
padahal kat tmpt aku host skrg pakai plugin2 yg sama gak..X sampai pon 10% CPU Usage...
aku rase dorg bermasalah...
Agak marah jugak ler kne mcm tu..
Dlm 4,5 bulan lepas dah ader org awal2 bising pasal JH...
kne saspen gak...tp aku fikir silap dorg kot..
last2 kne kat aku..sakit ati gak ler mcm ni...
skrg ni aku just nak habiskan jer tempoh hosting ngan JH tu..
pas tu aku carik lain dah yg lebih Reliable...
skrg ni aku pakai host dari tmpt laen mmg best...
walau pun mahal sikit..tp so far o.k..no problem...
its depend on web/blog you host.
cuba letak web/akaun sama kat host tu, dan kalau boleh semak,
cuba semak bacaan server/ cpu usage.

ramai mana client kami guna plugin tu dan tak ada masalah.
its not about plugin at all but how you set or run it and
on what web/blog..

**jangan kata semua ubat itu pahit kerana lain ubat lain rasanya
dan lain fungsinya.
 

RajaKamil

Kawan WC Premium
Super Senior
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,833
Points
48
Age
34
hurm...wanmuss, kami dekat sini bukan nak menghentam awak.
Apa yang kami tak faham, kenapa bila host dekat jh, masalah overload cpu berlaku.
Sedangkan, plugin dan template yang sama saya guna dekat Fivio, Exabytes, Hostgator dan beberapa hosting lain.

Dah beberapa kali saya tanya awak punya support, apa punca dia.
Tak pernah berjawab.

Sekarang saya nak backup saya punya database pun tak boleh.
Hari tu ada unsuspend kejap, tapi no use, sebab keluar error overused cpu.

Awak punya support bagus, tapi mungkin tak cukup orang kot.

Anyway, saya nak terus support jh, tapi, bila dah terjejas bisnes saya, agak kecewa juga lah.
 

wanmus

Senior
Joined
Oct 2, 2007
Messages
1,800
Points
38
Age
36
hurm...wanmuss, kami dekat sini bukan nak menghentam awak.
Apa yang kami tak faham, kenapa bila host dekat jh, masalah overload cpu berlaku.
Sedangkan, plugin dan template yang sama saya guna dekat Fivio, Exabytes, Hostgator dan beberapa hosting lain.

Dah beberapa kali saya tanya awak punya support, apa punca dia.
Tak pernah berjawab.

Sekarang saya nak backup saya punya database pun tak boleh.
Hari tu ada unsuspend kejap, tapi no use, sebab keluar error overused cpu.

Awak punya support bagus, tapi mungkin tak cukup orang kot.

Anyway, saya nak terus support jh, tapi, bila dah terjejas bisnes saya, agak kecewa juga lah.
kami dah install cloudlinux di mana akaun yang gunakan high cpu atau resources server akaun diblock
sementara mengelakkan masalah pada server.

Kami dalam proses mendapatkan backup untuk akaun RK.
nanti kami akan reply link untuk download full backup.

Mengenai masalah, kami pun kekadang tak dapat nyatakan secara tepat puncanya
kerana bergantung kepada semua aspek. Even tanya hosting besar pun mereka
tak dapat nyatakan sebab secara tepat.

TQ
 

RajaKamil

Kawan WC Premium
Super Senior
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,833
Points
48
Age
34
kami dah install cloudlinux di mana akaun yang gunakan high cpu atau resources server akaun diblock
sementara mengelakkan masalah pada server.

Kami dalam proses mendapatkan backup untuk akaun RK.
nanti kami akan reply link untuk download full backup.

Mengenai masalah, kami pun kekadang tak dapat nyatakan secara tepat puncanya
kerana bergantung kepada semua aspek. Even tanya hosting besar pun mereka
tak dapat nyatakan sebab secara tepat.

TQ
As expected from wanmus. :)

PS : Bila wanmus sendiri turun padang, banyak masalah saya setel.
Berdasarkan pengalaman saya sendiri bila ada masalah di jh

:D
 

Wangianlife

freshman
Joined
Nov 16, 2009
Messages
190
Points
0
salam..ada bukti selalu down??
kalau down dan takde masalah teknikal, semua up balik kejap je.tu pun jarang down
semalam server 4 takleh nak akses sebab masalah power supply server, lepas tukar terus ok.
Minta maaf bro wanmus.. Aku menceritakan pengalaman aku masa pakai 3uhosting sblm ni. Tidak ada kena-mengena dgn JomHosting. Ampun ya..
 

RomeoRavent (RR)

freshman
Joined
Nov 28, 2009
Messages
1,218
Points
38
its depend on web/blog you host.
cuba letak web/akaun sama kat host tu, dan kalau boleh semak,
cuba semak bacaan server/ cpu usage.

ramai mana client kami guna plugin tu dan tak ada masalah.
its not about plugin at all but how you set or run it and
on what web/blog..

**jangan kata semua ubat itu pahit kerana lain ubat lain rasanya
dan lain fungsinya.
Saya guna 1 domain dan 1 hosting...
xder pun share ngan web/blog lain...
same gak run plugin2 tu..
follow instruction..
tp kne gak...
g2 gak kat hosting company yg lain...
CPU usage x sampai pon 25%....
Cuma JH jer yg jadik mcm tu...
bkn nak menghentam or apa..but just nak meluahkan...
lg 1 ari tu saya ada tnya2 sikit pasal plugin2 auto ni..
you pny support team sound trus..padahal tnye jer pon..
bkn nye apa...
aku tnye pasal plugin trus kne sound " Hi! please keep in mind bla bla bla bla..............."
 

wanmus

Senior
Joined
Oct 2, 2007
Messages
1,800
Points
38
Age
36
Saya guna 1 domain dan 1 hosting...
xder pun share ngan web/blog lain...
same gak run plugin2 tu..
follow instruction..
tp kne gak...
g2 gak kat hosting company yg lain...
CPU usage x sampai pon 25%....
Cuma JH jer yg jadik mcm tu...
bkn nak menghentam or apa..but just nak meluahkan...
lg 1 ari tu saya ada tnya2 sikit pasal plugin2 auto ni..
you pny support team sound trus..padahal tnye jer pon..
bkn nye apa...
aku tnye pasal plugin trus kne sound " Hi! please keep in mind bla bla bla bla..............."
jika ada ayat yang team saya katakan berbau sound atau menghentam (secara tak sengaja),
saya mewakili mereka untuk mohon maaf kerana kami tak berniat.

Mungkin penggunaan ayat menyebabkan ianya berbau sedemikian.
Insyallah kami akan menaiktaraf servis kami.

Terima kasih
 

RomeoRavent (RR)

freshman
Joined
Nov 28, 2009
Messages
1,218
Points
38
jika ada ayat yang team saya katakan berbau sound atau menghentam (secara tak sengaja),
saya mewakili mereka untuk mohon maaf kerana kami tak berniat.

Mungkin penggunaan ayat menyebabkan ianya berbau sedemikian.
Insyallah kami akan menaiktaraf servis kami.

Terima kasih
Sama2....
semoga sukses kepada JH...
Thanks atas support anda selama ni...
 

Tengku Faris

Newbie
Joined
Oct 8, 2009
Messages
2,796
Points
36
Setakat ni, saya guna Jom Hosting ni, ok2 je. Servis pon ok je. No problem lah.. :)
 

RomeoRavent (RR)

freshman
Joined
Nov 28, 2009
Messages
1,218
Points
38
Yg o.k tu selamat ler...
yg kami ni masalah...mungkin masalah tu dari kami kot 100%...
dari JH xder masalah langsung...
mungkin sbb kami ni ikan bilis..bkn otai2..so akaun kami xperlu nak jage sgt..
sbb kalau otai2 yg kne leh efek..
lau yg kecik2 cam saya nie x efek aper pon...
dah ler...dah pindah hosting pun...
xder bender nak dipertikaikan lg...
Will leave this thread....
assalamualaikum...
 

kenshihimura

freshman
Joined
Sep 12, 2007
Messages
243
Points
16
saya pun newbie... pun ade gak gune JH.... so far, xde masalah lg...
syukur2.... :)

Yg o.k tu selamat ler...
yg kami ni masalah...mungkin masalah tu dari kami kot 100%...
dari JH xder masalah langsung...
mungkin sbb kami ni ikan bilis..bkn otai2..so akaun kami xperlu nak jage sgt..
sbb kalau otai2 yg kne leh efek..
lau yg kecik2 cam saya nie x efek aper pon...
dah ler...dah pindah hosting pun...
xder bender nak dipertikaikan lg...
Will leave this thread....
assalamualaikum...
tu lah bro...waa'laikumussalam...
thanks to all :)
 

matbal87

freshman
Joined
Jan 22, 2011
Messages
54
Points
6
saya juga hosting blog di JomHosting.net, Alhamdulillah setakat ni tiada masalah... baru 2 bulan berblogging.. :)
 

haqimie

freshman
Joined
May 9, 2010
Messages
120
Points
0
Yg o.k tu selamat ler...
yg kami ni masalah...mungkin masalah tu dari kami kot 100%...
dari JH xder masalah langsung...
mungkin sbb kami ni ikan bilis..bkn otai2..so akaun kami xperlu nak jage sgt..
sbb kalau otai2 yg kne leh efek..
lau yg kecik2 cam saya nie x efek aper pon...
dah ler...dah pindah hosting pun...
xder bender nak dipertikaikan lg...
Will leave this thread....
assalamualaikum...

saya pun newbie... support ok je...
semenjak guna JH memang xde masalah
saya memang berpuas hati dengan JH
:)
 
Top