WC Referral Challenge - August 2010

Status
Not open for further replies.
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,874
Likes
1
Points
48
Offline
#1
Salam..

Berita baik kepada semua ahli WC Premium.
Tawaran ini saya buka hanya kepada ahil WC Premium sahaja.

Sempena bulan Ogos 2010 ini, saya ingin menjalankan 1 program referral.
Di dalam program referral ini, anda akan dibayar sehingga RM0.50 bagi setiap orang yang mendaftar sebagai ahli baru di dalam forum WangCyber.

Bagaimana caranya?
==================================
1. Anda boleh mendapatkan URL Referral anda dengan klik pada link "Setting" yang terdapat bahagian atas forum ini, bersebelahan dengan "My Profile".

2. Terpulang kepada anda bagaimana mahu mempromosikan link referral tersebut, antara perkara yang anda boleh lakukan..
- hantar email di mailing list anda.
- buat post di blog tentang WC
- promote di facebook, twitter, myspace dan sebagainya..
- dan lain-lain cara mengikut kreativiti anda, yang penting jangan SPAM.

3. Untuk melihat statistik referral anda, anda boleh klik pada
My Profile > About Me > lihat dibawah sekali.. bahagian General Info
jika anda lihat pada waktu ini, mungkin sudah ada beberapa referral pada id anda..
itu adalah refrreal dulu-dulu yang mungkin tidak anda sengajakan.. jadi, ianya tidak dikira.. :p

4. Referral yang sah bagi Challenge ini adalah yang berlaku pada 1 Ogos 2010 hinggalah 31 Ogos 2010 sahaja.
Jangan risau, saya boleh detect bilangan referal ni, ada option di bahagian admin untuk melihat bilangan refferal pada sesuatu tempoh.

5. Jika terdapat fake "registration", maka pihak admin tidak teragak-agak untuk mendelete user referral tersebut.


Apakah Hadiahnya?
==============================
Berikut adalah ganjaran yang mampu saya tawarkan pada pusingan kali ini (insyallah akan ada lagi cabaran sebegini pada masa akan datang, bergantung pada sambutan dan maklumbalas).

641 member ke atas : RM640
321 - 640 members : RM320
161 - 320 members : RM160
81 - 160 members : RM80
41 - 80 members : RM40
21 - 40 members : RM20
10 - 20 members : RM10

Cara Bayaran
===============================
Memandangkan tiada ruangan untuk mengisi no akaun bank bagi tujuan pembayaran di bahagian profile.
Maka, bagi sesiapa yang berminat menngikuti cabaran ini, bolehlah update pada bahagian profile mereka..
di ruangan "Biography". (Klik Settting > Edit Profile )

Masukkan kod bank serta no akaun bank anda... contohnya..
jika CIMB maka.. masukkan CIMB - 12345678
jika Maybank maka.... masukkan MBB - 123456789

Sebarang pertanyaan boleh diajukan disini.
Saya berharap, semua ahli WC premium boleh menyertai cabaran ini.
Bantuan serta kerjasama dari anda semua untuk memajukan WC ke satu tahap yang lebih baik lagi.. amatlah dihargai

Sekian, terima kasih.
 
Last edited:
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,874
Likes
1
Points
48
Offline
#4
ok.. saya up lagi hadiah..
so.. maksimun potential earning bagi setiap members ialah RM500..
boleh buat duit raya.. :)
 
Joined
Feb 10, 2009
Messages
13,730
Likes
1
Points
38
Offline
#5
ok.. saya up lagi hadiah..
so.. maksimun potential earning bagi setiap members ialah RM500..
boleh buat duit raya.. :)
wow.. betul duit raye nie.. hehe... usaha tangga kejayaan..
 
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,874
Likes
1
Points
48
Offline
#6
lagi satu, insyallah, saya akan update kedudukan carta pada setiap minggu.... :)
so.. stay tune pada thread ini, atau kalau nak senang, subscribe je pada thread ini..
 
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,874
Likes
1
Points
48
Offline
#7
Satu lagi cara nak promote forum ini..
jika anda terjumpa mana-mana topik yang menarik...
anda boleh klik pada option "Thread Tools > Email this Page"..

automatik, refferal id anda akan dimasukkan di dalam mesej tersebut.. :)
 
Joined
Feb 10, 2009
Messages
13,730
Likes
1
Points
38
Offline
#8
Satu lagi cara nak promote forum ini..
jika anda terjumpa mana-mana topik yang menarik...
anda boleh klik pada option "Thread Tools > Email this Page"..

automatik, refferal id anda akan dimasukkan di dalam mesej tersebut.. :)
wow.. teknik baru... belajar benda baru gak hari nie.. mekasih..
 
Joined
Dec 1, 2009
Messages
1,685
Likes
3
Points
38
Offline
#10
Adoh.. Baru lepas buat artikel pasal forum. Baiklah.. Nanti buat artikel BAIK punya untuk WC.

TQ tuan Shuth :) Best gila ni..
 
Joined
Sep 1, 2009
Messages
1,692
Likes
3
Points
38
Offline
#11
Okies...saya mesti pilih..hehe
Ini juga satu cara untuk menambah bilangan orang yang celik ilmu keusahawanan sebenar..:)
 

Booz

Newbie
Joined
Dec 31, 2009
Messages
1,302
Likes
0
Points
36
Offline
#14
Skrang ada facebook, boleh memudahkan kita menaja member baru~~jom semua join~~
 
Joined
Nov 22, 2008
Messages
1,053
Likes
1
Points
38
Age
36
Offline
#20
sebenarnya sampai sekarang saya tak tau macam mana nak cari referral id wc. ada sesiapa boleh bantu? saya rasa macam dah jumpa tapi takut salah.
 
Status
Not open for further replies.
Top