WARNING FOR MALAYSIANS

Joined
Dec 13, 2005
Messages
1,253
Likes
4
Points
38
Offline
#1
Saya terbaca kat forum webmastermalaysia.com. memang terkejut tak sangat pulak cj.com ngan LinkShare.com dan ban Malaysia. Ruginya. Teramatlah rugi. Kenapalah boleh jadi macam ini. Kenapalah dia orang nie terlalu berfikiran singkat.

Sebarkanlah msg ini pada keangwan kita. Jangan sebab nila setitik rosak susu sebelanga. Memburukkan nama Malaysia. Malu rasanya. Sebab kebanyakkan yang saya orang luar yang saya kenal, dia orang bangga dengar nama Malaysia dan kenal orang dari Malaysia nie.

Semua nak senang. Semua nak cepat.

Ni msgnya :

===============================================
Malaysian Adsense Publishers - Stop The Nonsense!

I am hearing more and more cases of Malaysian Adsense accounts being terminated. And because of this, I feel the need to speak up.

If this continues, I fear that Google too will ban the whole Malaysia from joining Adsense. If you don't know this, CJ.com, ClickBank.com, LinkShare.com already running this same policy. They no longer accept Malaysians to join.

This is such a shame to the country. And we are the ones losing. If Google decided to impose such policies, you and I can no longer leverage from this opportunity.

So now, I am asking for all Malaysians to stop doing the junk spamy sites, stop copycatting sites, stop clicking your own ads, stop building sites based on top paying keywords, stop asking your friends to click on your ads, and STOP ALL THIS NONSENSE!

If you want to earn from Adsense - do it honestly. Do it right the first time.

First of all, you need to understand that Adsense is not a Get-Rich-Quick scheme.

If you want to earn from Adsense, you need website(s) that gets a lot of traffic. Spend 1 to 6 month building this site. Provide good content and then you'll start to see the income coming.

Here are a few type of websites that you can build.

You can build a portal/community type website and leverage from the repeat visitors. Alang is a webmaster that does this. He runs osx-e.com and longhorn-e.com. And I know that he's doing quite well with this. It takes time to get to where he is right now.

Or you can pick a topic that you are familiar with and start blogging. If you keep posting good content, you will see that loyal readers will tend to flock to your site again and again. Lcf runs liewfc.com which talks about gadgets and technology.

If you can build websites, you can pick a good topic and build a very tight niche content site. Some people may think that there's a secret to this. Well - here it is. The secret is in choosing the right keywords and in building inbound links. Jawa does this, and because of copycats, he now refuses to show his websites. I have the same reason not to reveal my sites too.

All these people are doing quite OK with their Adsense. And I know for a fact that these people are honest earning it. I know that they have received their cheques more than a few times. But their sites exist longer than that.

If you want to earn a good living, and make it last, you must build your sites the right way the first time. Be honest about it. Yes - it takes time. It's normal for a site to take 1 to 6 months before seeing the first click. But having a long-lasting steady income is better than just getting a one go at it before you are banned from the program.

It's not an overnight success. It takes time and effort.

So I urge Malaysians to do it once, and do it right. Build your business on a good foundation and stop all these nonsense! Spare Malaysia the shame.
__________________
--------------------------------------------
Khairil Iszuddin Ismail
===============================================

Msg Ori :

http://webmastermalaysia.com/revenue/5906-malaysian-adsense-publishers-stop-nonsense.html
 
Joined
Dec 14, 2005
Messages
103
Likes
0
Points
16
Offline
#2
dah lama dah baca posting tu..
mohdsufian,
baru kenal ke? perangai org msia ni? hihi


so kengkawan, pelis la,, jangan cuba2 buat komuniti klik mengelik,
karang cek aku tak sampai rumah. :cry:
 
Joined
Dec 13, 2005
Messages
1,253
Likes
4
Points
38
Offline
#3
tahu sangat, tapi tak sangka sampai se-serius macam ini, tak sangka pula cj.com dan LinkShare.com dan ban Malaysia.

Sedihlah tengok masalah macam ni. kenapalah dia orang nie berfikiran cetek.
 
Joined
Dec 8, 2005
Messages
3,780
Likes
42
Points
48
Offline
#6
Kalau cj.com tu, rasanya dah lama (kalau tak salah). Tapi linkshare tu.. :( Baru je nak daftar.. So, kita takleh salahkan company2 ni, sebab mereka nak jaga pihak atau pelanggan mereka.. Oh rakyat Malaysia-ku, bilalah nak berubah.. :(
 
Joined
Dec 13, 2005
Messages
1,253
Likes
4
Points
38
Offline
#7
itulah, saya pun tak tahu, baru nak register, nak kena guna alamat luar dari Malaysia lah macam ini. :cry:
 
Joined
Dec 8, 2005
Messages
3,780
Likes
42
Points
48
Offline
#8
hhmm,

saya rasa linkshare kita boleh daftar lagi.. Saya beberapa minggu lepas baru jer daftar.. Dah approved pun.. Dan hari ni saya cuba check list country kat site linkshare, Malaysia masih ada.. :wink:
 
Joined
Dec 26, 2005
Messages
185
Likes
0
Points
16
Offline
#10
So now, I am asking for all Malaysians to stop doing the junk spamy sites, stop copycatting sites, stop clicking your own ads, stop building sites based on top paying keywords, stop asking your friends to click on your ads, and STOP ALL THIS NONSENSE!
Apa maksud :-
  • Junk Spammy Sites
  • Copycatting sites
  • building sites based on top paying keywords
 
Joined
Dec 26, 2005
Messages
185
Likes
0
Points
16
Offline
#11
saudagarmaya said:
So now, I am asking for all Malaysians to stop doing the junk spamy sites, stop copycatting sites, stop clicking your own ads, stop building sites based on top paying keywords, stop asking your friends to click on your ads, and STOP ALL THIS NONSENSE!
Apa maksud :-
  • Junk Spammy Sites
  • Copycatting sites
  • building sites based on top paying keywords
rasanya dah bedebu jugaklah soalan saya ni...dah sebulan setengah.....so..ada sesiapa nak bantu ker ?

Bukan taknak "Google it be4 asking stupid question"...cuma mmg x cukup masa nak online...lainlah kalau ada internet connection sendiri kat umah....nak berforum kat sini pun x sempat mana....
 
Joined
Mar 14, 2006
Messages
270
Likes
5
Points
18
Offline
#12
Org Malaysia sebenarnya aktif mencari duit melalui internet. Walaupun penetrate sikit, tapi ratio to consume tinggi berbanding negara2 lain.

Masalah lain plak timbul. Org Malaysia amat terkenal dgn fraud dan aktiviti men scam net-citizen. Isu ni dah reda sekejap 2 thn lps bila PayPal terima dan menyokong ahli drp Malaysia. Tapi, nampaknya ribut melanda semula. Then clickbank plak ban malaysian.

Antara internet fraud yg terkenal mcm menipu credit card, referrals, ppc, broker haram dan skim pak man telo versi internet. Ni seme sbb kes tamak dan nak cepat kaya.

Anyway, don wori. Masih ada sinar utk Malaysian make profit from internet. Masih ada caranya...
 
Joined
Mar 20, 2006
Messages
36
Likes
0
Points
6
Offline
#14
saudagarmaya,

kalau ikut apa yang saya fahamlah kan ...

* Junk Spammy Sites <--- Web yang isinya tak berguna, penuh dgn iklan dengan harapan orang klik, dia guna trick supaya iklan nampak macam menu dll

* Copycatting sites <--- Web yang ciplak isi orang lain tanpa menunjuk (bagi credit) sumber yang asal. sebijik pulak tu.

* building sites based on top paying keywords <--- Ini berkaitan dengan iklan yang dibayar mengikut berapa kali pengunjung web kita klik spt Adsense. Dia cari keyword iklan yang sanggup bayar tinggi dahulu, pastu baru dia cari isi kat internet (biasanya ciplak) sebab dia pun tak arif dengan topik iklan tadi tu.
 
Top