Walaupun Kalah Malaysia Main Best!!!

Irwan Mokh

Senior
Joined
Oct 11, 2010
Messages
901
Points
18
Itulah realiti yang harus kita telan...

Walaupun bermain sangat baik selama 87 minit..Skuad Malaysia tetap kecundang apabila Arsenal mula menunjukkan belang mereka pada 3 minit terakhir...

Banyak spekulasi mengatakan pertukaran pemain yang terlalu banyak menjadi punca utama Malaysia kalah tetapi saya tetap memuji permainan skuad Malaysia secara keseluruhan pada malam nie..tidak boring macam biasa...ada fight kata orang!:D

Kalau kamu ada komen atau pendapat yang lain..kongsi-kongsi lah kat sini...
 

vyner

Newbie
Joined
Apr 17, 2012
Messages
2,646
Points
38
i love malaysia :D

wlaupun klah , mereka dah cuba buat yg terbaik
 

gabot

freshman
Joined
May 19, 2006
Messages
1,176
Points
38
masuk second team dengan ketiadaan aidil baru lah arsengal dapat gol...
 

PinguSpy

Senior
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,432
Points
38
Malaysia pegi gatai tukar pemain byk sgt part2 nk last...
terus defend hancus...

kalau x dah 1-0 lol .. kalau 2-0 dah boleh jd mcm tahun 1975
 

ilhamputra

Newbie
Joined
Nov 29, 2007
Messages
1,764
Points
36
Memang nampak peningkatan.Moga2 terus maju.

Perbaiki lagi taktikal permainan ye supaya lebih tersusun.Saya malas nak komen panjang,coz takut kena kritik mcm kat forum sebelah.haha
 

Azizullemin

Newbie
Joined
Jun 29, 2011
Messages
303
Points
16
Bagi saya..Datuk K. Rajagobal tidak salah untuk menurunkan ramai pemain gantian, kerana beliau mahu mencari pemain yang betul2 terbaik untuk menggalas tugas di piala AFF nnt. Oleh kerana ini adalah perlawanan persahabatan, maka inilah masanya Datuk K. Rajagobal untuk memberi peluang kepada pemain pilihannya untuk mempamerkan kebolehan seterusnya mendapat kepercayaan Jurulatih. Apapun perlawanan semalam adalah terbaik dan memang mendebarkan..
Itulah realiti yang harus kita telan...

Walaupun bermain sangat baik selama 87 minit..Skuad Malaysia tetap kecundang apabila Arsenal mula menunjukkan belang mereka pada 3 minit terakhir...

Banyak spekulasi mengatakan pertukaran pemain yang terlalu banyak menjadi punca utama Malaysia kalah tetapi saya tetap memuji permainan skuad Malaysia secara keseluruhan pada malam nie..tidak boring macam biasa...ada fight kata orang!:D

Kalau kamu ada komen atau pendapat yang lain..kongsi-kongsi lah kat sini...
 

Hamirul

Senior
Joined
Mar 22, 2007
Messages
763
Points
18
Yup, mmg puas hati tengok game smlm wpun kalah... Malaysia kena maintain main laju, baru mantap :)
 

GoMonsta

freshman
Joined
Nov 6, 2009
Messages
1,859
Points
0
Lepas ni man City pula kan?
 

Irwan Mokh

Senior
Joined
Oct 11, 2010
Messages
901
Points
18
hidup malaysia..:D

Semangat nie yang kita mahu...

Malaysia pegi gatai tukar pemain byk sgt part2 nk last...
terus defend hancus...

kalau x dah 1-0 lol .. kalau 2-0 dah boleh jd mcm tahun 1975

Takpe tuan Pinguspy...memang dah nasib kita juga tu...mungkin dia nak mencuba barisan pemain yang sedia ada sekarang nie..tapi memang best kalau Malaysia boleh menang 2-0 malam tu pasti mengimbau kembali kemenangan pada tahun 1975 tuu dimana kalau tidak silap saya allahyarham Mokhtar Dahari menjaringkan gol pada perlawanan tersebut!

Memang nampak peningkatan.Moga2 terus maju.

Perbaiki lagi taktikal permainan ye supaya lebih tersusun.Saya malas nak komen panjang,coz takut kena kritik mcm kat forum sebelah.haha

Benar Memang masih banyak yang boleh kita perbaiki...dan jangan risau tuan sini takde yang akan kritik tuan..;)
 
Last edited:

ilhamputra

Newbie
Joined
Nov 29, 2007
Messages
1,764
Points
36
bukan ape ramai tak setuju dgn pendapat saya kat forum sebelah yang ball possession and short passing penting untuk diperbaiki lagi.elemen ni penting utk diterapkan dan perlukan perubahan.kalau perasan masuk separuh masa kedua diorg dah start bg bola lambung banyak kali terus ke penyerang atau winger.

ini pendapat ye bukan nak kondem team kita.
 

PinguSpy

Senior
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,432
Points
38
Malaysia vs Indonesia = 29/7/2012

Malaysia vs Manchester City = 30/7/2012
 
Top