Dalam Negara Viral polis ambil daging beku, pembekal sendiri yang beri

Offline
#1
Polis nafi ambil daging beku secara paksa, pembekal sendiri rela hati beri

GUA MUSANG - Polis menafikan kejadian mengenai anggota trafik dari Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Gua Musang yang mengambil kotak daging sejuk beku secara paksaan seperti yang tersebar di laman sosial facebook dan blog, hari ini.


Timbalan Ketua Polis Daerah, Deputi Superintendan Yap Sow Sing berkata, insiden itu tidak berlaku seperti yang tersebar di laman sosial tetapi pihak pembekal sendiri dengan rela hati memberikan daging berkenaan kepada pihak Polis.

Katanya, dalam kejadian pukul 1.30 pagi kelmarin, sebuah lori telah terbabas melanggar tiang elektrik menyebabkan ratusan kilogram daging sejuk beku telah bertaburan di atas jalan di Kilometer 12, Jalan Gua Musang-Kuala Lipis.

"Setelah menerima panggilan kecemasan anggota trafik telah berada di tempat kejadian dalam tempoh masa terdekat dan telah membuat kawalan sehingga waktu tengahari.

"Sebagai tanda penghormatan dan terima kasih pihak pembekal dengan rela hatinya telah memberi sumbangan untuk pihak yang terlibat termasuklah anggota bomba," katanya. - Kosmo