VCC Masih Boleh Guna Kat Ebay?? :D :D

Joined
Aug 20, 2010
Messages
107
Likes
0
Points
0
Offline
#41
okay la tu ada jalan lain utk dapatkan VCC selain dari entropay...kalau ada masalah ngan bro alamniaga..bawak-bawak la berbincang...jgn la peram lama-lama masalah tu..ala..macam kita gak penjual kat eBay..mesti tak suka tetiba tgk feedback ada negative post..msti kita kesal pasal buyer ni takdak nak contact kita pun...pastu bagi negative feddback..padahal kita ada solution untuk dia samada ganti balik item ke..refund ke..etc..So, sama-samalah berbincang kat sini..semoga forum nih berilmiah...tempat kita bertukar fikiran dengan lebih beradab:D Pasal nak minta rahsia bro alamniaga create VCC tu, kita kena hormat dia la..sbb dia peniaga..periuk nasi dia tu..dapat pahala fardhu kifayah tu sbb bagi peluang warga WC yang rata-rata orang Islam kembali berniaga di eBay. Kalau ada salah silap, harap maaf la yer.
 
Joined
Dec 25, 2008
Messages
210
Likes
0
Points
16
Age
30
Offline
#42
haa..btol da tu..kajian aku buat guna vcc master gt ok jerk..
pp tu ko pandai2 la..klu xnk byk songeh buat je pp cyprus
 
Joined
Jun 2, 2010
Messages
196
Likes
0
Points
16
Offline
#43
haa..btol da tu..kajian aku buat guna vcc master gt ok jerk..
pp tu ko pandai2 la..klu xnk byk songeh buat je pp cyprus
senang lepas ke kalau buat pp cyprus, dia ade mintak doc ape2 tak? mcm pp canada dia mitak bank detail mase register
 
Joined
May 4, 2009
Messages
659
Likes
3
Points
18
Offline
#46
Apa kelebihan PP cyprus...
kelebihan cyprus ni dia punya policy tak mcm malaysia dan yang saya tau, cyprus ni tak cerewet sangat sebab tak ramai yg pakai...kelemahan pp cyprus,sy kena generate lebih...huhuhu... :( (tapi bayar pun lebih laa sy cas...huhuhu)

yang lain tu kena tanya pendapat ramai...sebab bg saya lbih kurang je 2-2 dari paypal...hehehe...
 
Joined
May 4, 2009
Messages
659
Likes
3
Points
18
Offline
#47
salam semua...

saya ambil kesempatan untuk terangkan sikit pasal penggunaan vcc saya ni...ada kekadang tu saya tak sempat nak pesan...kesian kat customer sbb akaun dia kena limit plak...sy sentuh bab pp je la sbb sy ngaku, sy kurang mahir skit bab ebay...huhuhu...otai ebay sila bantu...

Langkah2 yang perlu di ambil (basic)
1- pastikan anda tidak login ke akaun pp yg lain sblm login ke akaun pp yang nk di verify.
2- kalo ada / pernah login ke akaun lain pastikan anda buat langkah ini:
- clear cookies browser
- restart modem
- saya suggest pakai ie sbb kbanyakan web yang secure dia create ber 'base'kan ie.
3- setelah itu baru anda submit vcc ke dalam pp.
4- anda boleh monitor/ follow setiap instruction pada kotak notification yang ada pada my account sebelah kanan.
5- setelah anda comform kad, anda dikehendaki memasukkan code paypal 4 digit tersebut. sila maklum pada saya untuk dapatkan code tersebut. saya boleh trus bagi (kalo line ok)
6- pastikan setelah submit code tersebut, status anda telah bertukar verify.

Langkah seterusnya (pantang larang)
1- anda tidak boleh linkkan akaun anda trus dengan ebay sebelum masa 24jam..ni kerana, walaupun status anda sudah verify, itu tidak bermakna paypal telah terima payment melalui vcc tu. pihak pp memerlukan masa sekurang2nya 24jam untuk update payment dan cas dari akaun vcc saya.

2- anda juga tidak boleh melakukan apa2 transaksi sblm cukup 24jam.

3- pastikan juga setiap detil yang di minta pada kotak notification telah di selesaikan sblm buat transaksi.

4- bagi akaun yang baru (belum cukup 4-6 bulan) jangan sekali2 melakukan transaksi lebih dari 500usd.(baca policy paypal)

5- anda di galakkan untuk study paypal policy supaya anda faham apa yang boleh dan tak boleh di lakukan.

ada apa2 lagi, saya akan update dan maklumkan pada user...

saya cuba guna vcc saya pada ebay pada 9/12/10 setelah heboh menyenai vcc entropay tak boleh guna di ebay. keputusannya, sehingga hari ni akaun saya masih xde masalah.jika ada masalah, saya akan siasat puncanya dan akan memaklumkan juga pada anda.

terima kasih atas sokongan anda selama ini.
 
Joined
May 4, 2009
Messages
659
Likes
3
Points
18
Offline
#48
saya juga galakkan sekiranya anda berniat nk buat akaun 'tipu' @ 'main', tolong tipu btol2...sebab sekiranya ada masalah dengan akaun tu, susah saya nak bantu untuk buat statement...
ada satu kisah, untuk ikhtibar dan renungan...

sorg customer saya ni cuba buat akaun virtual...konon nya nk buat banyak2 untuk peram akaun dan buat sale kat ebay...satu hari akaun dia kena limit...bila saya periksa, dapati masalah berpunca dia link ebay ke pp blm ckup 24jam dimana pihak pp tak sempat nk cas pun paymen dalam akaun vcc saya...so sampai notice dari paypal cakap, unusually activity from your credit card (lebih kurang mcm tu la ayat dia)...
so customer sy bg tau kat saya...di sebabkan dia customer saya, saya mesti bantu untuk remove limitation...mcm biasa, pp mintak 5 perkara. yang pertama card statement, utility bill dan lain2 laa...saya pun mintak kebenaran dia untuk periksa akaun pp...bila saya periksa, tetiba je kepala saya jadi pening...saya trpaksa rehat 5 min kerana pikir mcm mana nk settle kerana akaun dia ni memang susah nk selesaikan...tau sebab apa?
nama pada detil yang tertera En. kronxxx haji esvis...alamat plak lot pt 2222, kg pisang panjang, Uruguay, columbia...
agak2 anda laa...kalo nak buat detil org yang nama ngan alamat mcm ni dan nk submit kat paypal boleh tak??
namun dek kerana kesian kat customer saya yang 'tak pandai nk kencing pp', saya buat gak laa detil tu guna pshop...kemudian di maklumkan pihak paypal akan proses dalam masa 3 hari...lepas 3 hari di periksa, keputusannya....bukan takat kena limit, kena ban trus!! hahaha...yang kesian seller mcm saya ni, saya lpak yang trpaksa trima tomahan cakap saya jual vcc fraud...adus...kalo ada orang yang boleh paham apa yg saya rasa...

apa2 pun crita ni sebagai ikhtibar...slalu saya nasihatkan pada customer, 'hati-hati'...kalo tak tau lebih baik tanya...huhuhu...
tq :D
 
Joined
Jan 15, 2010
Messages
151
Likes
0
Points
0
Offline
#50
ni bukan masalah pahala ke dosa ni...ni masalah berkaitan dengan akaun...bukan xnak share....tapi...adus...susah nk terangkan kat sini...gini la...kalo anda ttiba di beri peluang yang orang lain susah nak dapat atau mungkin tak dapat...cam ne nak bagi tau nih...isk...gini la...kalo nak tau sangat ym saya...haa...bleh laa bg tau spatah dua...ada setengah yg paham...mcm iwan87 tu...sy dh bg tau dia...tp kat sini xleh bg tau lg...susah crita...panjang critenye...huhuhu....
aku mlawak ja la.....:p

VCC dari mana pun aku taw...cuma x reti create jea....maklumlah warganegara malaysia kan...huhu
 

s4ckl

freshman
Joined
Mar 6, 2009
Messages
16
Likes
0
Points
0
Offline
#52
PP cyprus, saya pernah terbuat 2 akaun dulu. masa tu time register terlupa plak nak ubah perkataan cyprus ke malaysia. So bila list ebay n paypal time tu memang ok...so bisnes jalan cam biasa, tapi tak silap bila buka ppcyrus, bila duit kita dah mencecah 500usd / 1000usd (tak silaplah..dah lama lupa), duit 500usd tu bbukan terkumpul tau tapi jumlah duit masuk sehingga takat tu, tak kiralah dah kuar kan ke belum ker.
Dia akan mintak certain dokumen sebab nak pastikan kita bukan buat money laundering (tak tau eja camna..hehehe). Bab ni yg leceh ni sebab nnt takan ip malaysia tapi nak bg dokumen cyprus. Kalau tak bg tak silap dia akan limit atau restricted akaun kot. Tapi nasib baik aku dah kuarkan semua duit tu. Lah ni 2-2 akaun tu dah lama berkubur dlm perkuburan ebay sebab ........... (lu pklah sendiri...hehehe)
 

shazwi

freshman
Joined
Jun 1, 2008
Messages
496
Likes
0
Points
16
Offline
#53
kepada sapa2 yang penah beli VCC TT ni bagi feedback tak?
ok ke VCC ni...boleh guna verify ebay and paypal ke?
 

s4ckl

freshman
Joined
Mar 6, 2009
Messages
16
Likes
0
Points
0
Offline
#54
TT ni cam taknak buat bis jer, dah add ym tapi dah beberapa hari tak online pun, tinggal message tak reply. Ada geng lain yg tau sapa supply vcc selain entropay, boleh pm ler ke saya. Thanks
 
Joined
Nov 4, 2009
Messages
123
Likes
0
Points
16
Offline
#55
TT ni cam taknak buat bis jer, dah add ym tapi dah beberapa hari tak online pun, tinggal message tak reply. Ada geng lain yg tau sapa supply vcc selain entropay, boleh pm ler ke saya. Thanks
buat je "vcc" maybank & public...konfom tak kna suspend....:D:D
 
Joined
Mar 19, 2012
Messages
3
Likes
0
Points
0
Offline
#59
Saya ada VCC entropay, tapi saya daftar sendiri dari website dia.... perlu verify identity guna uTility bill atau scanned driver license sebelum fund. Pelikklah ada orang jual entropay vcc ni sebab kan dia guna identiti dia sendiri......... masalah timbul ialah vcc itu tetap milik orang lain datu perkara, paypal memang sucks kadangkala....sabar ajelah.
an pembeli tidak punya kuasa apa2 kalau tersangkut atau entropay account deactivated sebab dia tak boleh verify card identity........ dan boleh disabotaj oleh pembeli dan penjual sendiri .... maksud saya: boleh fikir sendiri ....pembeli buat otai dengan identiti yang dipinjam dari pemilik, dan kalau akaun penjual banned pembeli pun turut terkena atau tertangkap oleh paypal police atau internet authority.Boleh guna entropay tapi kena guna identiti sendiri dan tak berkait dengan pihak lain dan daftar sendiri kat merchant website.............. Saya nak cerita s
 
Joined
Mar 19, 2012
Messages
3
Likes
0
Points
0
Offline
#60
Kenapa tak pindah money tu kepada akaun paypal baru kat malaysia? Kan senang macam tu? Hacker mesti pandai mengelak, hehehehe..............dan buat akaun personal senang dari bisnes sebab leceh nak ******........saya nak tanya pypl bro dah verified ke belum masa tu ? saya rasa di buli hal berniaga di internet sebab hal tu susah, dan hal ni susah, itu susah, in susah...........Yang peliknya naper hacker atau anonymous tak der masalah macam tu, dia boleh guna banyak akaun tanpa limit dan tanpa di banned........ Bro semua tolong saya, tolong bagi komen...........Tolong jawab sesiapa sahaja, kenapa hacker dan anonymous tak pernah kena masalah macam ni, sampai boleh guna multiple akaun dan tanpa limit, bukan verify guna credit card cuma anonymous vcc( sejenis vcc untuk verify paypal secara lebih anonymous ).............. Bagi yang pandai english pergi yer ke forum ni ( forum blackhat yang buat strategi dan share ribuan produk tanpa dikesan dan tertangkap........ kalau nak tahu pm saya atau balas post ini.......... saya malas post link sebab ia akan jadi baclinking kepada forum tu dan setiap trafik akan dimonitor dari mana datangnya.......... Contohnya kalau anda di forum ni, klik link ia akan appear sebagai dari forum ni dan kalau dari google atau search google ia akan appear dari googe........
 
Top