VCC Masih Boleh Guna Kat Ebay?? :D :D

Joined
May 4, 2009
Messages
659
Likes
3
Points
18
Offline
#21
Dzoolhelmi™;690682 said:
sian korang sekolah x tinggi. meh sini den yg sekolah tinggi setingkat nak komen sikit

2-3 bulan lepas den ada beli vcc alamniaga lebih kurang 10 vcc utk link ngan paypal

tak pastilah samaada TT ingat ataupon tak. tgk avatar den yg ensem nie mungkin ko ingat kot :D

yg bestnya SEMUA AKAUN KENA LIMIT! x list barang pon lagi. mula2 ingatkan mungkin kebetulan @ nasib den tak baik

tapi kalau dah sampai 10 akaun kena limit den pon syak vcc alamniaga yg problem. so den guna semula vcc entropay

hasilnya boleh dikatakan 50% drp semua akaun tue kompem selamat utk list sekurang2nya 2-3x sebelum kena limit.

dan ada yg masih selamat belum kena limit lagi walapon dah list 2-3x
haa..ingat2...tengok muka ni mesti ingat...ada problem ke?? xde bg tau pun?? maaf kalo prob tu ada kaitan dengan vcc ni...saya akui, sbulan yg lepas ada gak sorg dua buyer bagi tau ada msalah tapi bukan dengan paypal, ngan ebay (rasanya bukan bro yang ngadu kat saya)...so saya pun refer aa pada salah seorg dengan otai ebay(saya ngaku saya tak otai lagi bab ebay)...nickname dia kalo biasa dengar Son Karin...dengan bersungguh2 kami pun memulakan experimen...hasilnya, dia cakap xde masalah...dia still lagi bleh guna vcc saya...apa2 pun sesapa yang kenal dengan Son Karin bleh tanya dia...disebab kan itu, dengan selambanya saya menyatakan masalah itu bukan dari vcc saya...maaf sekiranya silap...tapi yang di testingnya mcm tu lah...

thanks dengan feedback anda...bleh cuba dari masa ke semasa...
 

iwan87

freshman
Joined
Dec 6, 2009
Messages
13
Likes
0
Points
0
Offline
#22
senang cite entropay yg x leh sbb dah ramai user gune...
klau TT punyer ok aku nak order vcc TT 1 la...huhuhu.
 
Joined
Jan 15, 2010
Messages
151
Likes
0
Points
0
Offline
#23
tp ada x yg ko actve kn bln 11 @ 12 nie..
sbb most problem berlaku bln 12..
acc lm2 sure xde hal kot.. melainkn byk prob..
yg bulan 12 ni xda lg...

yg bulan 11 punya boleh dikatakan dari 10 akaun 3 ja selamat.....ni verify guna entropay...

yg alam niaga punya dah lama dah...bulan ogos x silap aku...sampai hari ini ok lg.
 
Joined
Jan 15, 2010
Messages
151
Likes
0
Points
0
Offline
#24
Bro, boleh terangkan sket maksud acc tu selamat tak? Boleh bro activekan (list 1 barang) 2 acc yg guna entropay dan 2 acc yg guna alamniaga. Sebab macam mod qrodat bgtau dan yg ramai kena bila acc peram tu kita upgrade seller dengan cara start listing. Dan setakat ni dgn entropay nyer vcc, xsampai 24 jam start selling acc da kena suspend. acc yg xpernah list xkena pulak samada baru atau lama.. acc yg dah verified seller sblm bln dec pun selamat lagi sampai skrg..
yg akaun dari alam niaga semua selamat bro, sbb dah lama aku beli dari dia... esk aku try listing akaun verify entropay yg bulan 11 pnya....nti aku update kat sini
 
Joined
Jan 15, 2010
Messages
151
Likes
0
Points
0
Offline
#25
haa..ingat2...tengok muka ni mesti ingat...ada problem ke?? xde bg tau pun?? maaf kalo prob tu ada kaitan dengan vcc ni...saya akui, sbulan yg lepas ada gak sorg dua buyer bagi tau ada msalah tapi bukan dengan paypal, ngan ebay (rasanya bukan bro yang ngadu kat saya)...so saya pun refer aa pada salah seorg dengan otai ebay(saya ngaku saya tak otai lagi bab ebay)...nickname dia kalo biasa dengar Son Karin...dengan bersungguh2 kami pun memulakan experimen...hasilnya, dia cakap xde masalah...dia still lagi bleh guna vcc saya...apa2 pun sesapa yang kenal dengan Son Karin bleh tanya dia...disebab kan itu, dengan selambanya saya menyatakan masalah itu bukan dari vcc saya...maaf sekiranya silap...tapi yang di testingnya mcm tu lah...

thanks dengan feedback anda...bleh cuba dari masa ke semasa...
son karin ni ceburkan diri dalam ebay bulan 5/2010..... mcm mna dia boleh jadi otai....maksud otai bukan orang lama yg banyak pengalaman ker?huhu...
 
Joined
May 4, 2009
Messages
659
Likes
3
Points
18
Offline
#26
son karin ni ceburkan diri dalam ebay bulan 5/2010..... mcm mna dia boleh jadi otai....maksud otai bukan orang lama yg banyak pengalaman ker?huhu...
huih...bulan 5/2010 ke?? kalo tak salah saya dia bg tau dia dok main ebay ni dah 2 tahun lbih...means lbih kurang tahun 2009 dia dh aktif...katanya laa....
biasa la...bila nama dia slalu sangat dengar, kira saya anggap dia otai laa gak...huhuhu...
 
Joined
Jan 15, 2010
Messages
151
Likes
0
Points
0
Offline
#27
huih...bulan 5/2010 ke?? kalo tak salah saya dia bg tau dia dok main ebay ni dah 2 tahun lbih...means lbih kurang tahun 2009 dia dh aktif...katanya laa....
biasa la...bila nama dia slalu sangat dengar, kira saya anggap dia otai laa gak...huhuhu...
a'ah....dia yg mengaku dalam facebook, aku igt lg ayt dia..haha...

nak tanya vcc untk verify ebay saja bro jual brapa ek? dan vcc untuk verify (ebay+pp) sbb vcc bro bleh guna skali ja...tpaksala beli 2...
 
Joined
May 4, 2009
Messages
659
Likes
3
Points
18
Offline
#28
a'ah....dia yg mengaku dalam facebook, aku igt lg ayt dia..haha...

nak tanya vcc untk verify ebay saja bro jual brapa ek? dan vcc untuk verify (ebay+pp) sbb vcc bro bleh guna skali ja...tpaksala beli 2...
yang ni kena la add ym saya...lebih senang kita nk deal...hehe...kang bagi murah sangat kat bro bagi tau kat sini, bankrup plak saya...semua nk murah...hehe...kita deal one-o-one...hehe...(budget cam murah giler nak bagi...haha)

sbnrnya vcc saya ni saya slalu gak aa jual murah2 tapi ada time2...kalo ada vcc yg saya generate tu lebih, sblm expired sy jual murah2 je...so, saya akan post kat group ym saya untuk maklum...tq...
 
Joined
Jan 15, 2010
Messages
151
Likes
0
Points
0
Offline
#29
yang ni kena la add ym saya...lebih senang kita nk deal...hehe...kang bagi murah sangat kat bro bagi tau kat sini, bankrup plak saya...semua nk murah...hehe...kita deal one-o-one...hehe...(budget cam murah giler nak bagi...haha)

sbnrnya vcc saya ni saya slalu gak aa jual murah2 tapi ada time2...kalo ada vcc yg saya generate tu lebih, sblm expired sy jual murah2 je...so, saya akan post kat group ym saya untuk maklum...tq...
dah lama dah add bro, semenjak bro promote vcc dalam carigold...

kalo xmau beli, tp nak suruh bro tunjukan cara hasilkan VCC boleh x? ada buat eBook x?
 
Joined
Dec 8, 2008
Messages
1,273
Likes
0
Points
36
Offline
#30
dah lama dah add bro, semenjak bro promote vcc dalam carigold...

kalo xmau beli, tp nak suruh bro tunjukan cara hasilkan VCC boleh x? ada buat eBook x?
sokong! kalo TT share cara create vcc tue kat wc nie lagi banyak pahala TT dpt.. ehehehe.. betul x ?
 
Last edited:
Joined
Jan 15, 2010
Messages
151
Likes
0
Points
0
Offline
#31
Dzoolhelmi™;690903 said:
sokong! kalo TT share cara create vcc tue kat wc nie lagi banyak pahala TT dpt.. ehehehe.. betul x ?
yea...betul...yg penting pahala TT belipat2 kali ganda berbanding dgn untung yg TT dapat...so TT nak untung dunia yg x seberapa atau pahala belipat kali ganda untuk bekalan akhirat?:)
 
Joined
Jan 15, 2010
Messages
151
Likes
0
Points
0
Offline
#32
ermmm.... TT guna VCC dari india kan? nama syarikat blakang skali ada mahindra? betul?
 
Joined
May 4, 2009
Messages
659
Likes
3
Points
18
Offline
#33
ermmm.... TT guna VCC dari india kan? nama syarikat blakang skali ada mahindra? betul?
ni bukan masalah pahala ke dosa ni...ni masalah berkaitan dengan akaun...bukan xnak share....tapi...adus...susah nk terangkan kat sini...gini la...kalo anda ttiba di beri peluang yang orang lain susah nak dapat atau mungkin tak dapat...cam ne nak bagi tau nih...isk...gini la...kalo nak tau sangat ym saya...haa...bleh laa bg tau spatah dua...ada setengah yg paham...mcm iwan87 tu...sy dh bg tau dia...tp kat sini xleh bg tau lg...susah crita...panjang critenye...huhuhu....
 
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,829
Likes
0
Points
38
Offline
#34
Dzoolhelmi™;690903 said:
sokong! kalo TT share cara create vcc tue kat wc nie lagi banyak pahala TT dpt.. ehehehe.. betul x ?
hahahah abis la periuk nasi dia. xpe la kita respek dia sbg peniaga.
yg penting services tip top dh ok.. win-win....
 

shazwi

freshman
Joined
Jun 1, 2008
Messages
496
Likes
0
Points
16
Offline
#35
hoho...kalau aku nak hot niche korang,korang bagi tak?
ala..tak kan tak nak pahala kot...meh la share sikit...

*hehe...jangan marah. :D
 
Joined
Jul 20, 2008
Messages
653
Likes
1
Points
18
Age
36
Offline
#38
Masalah paypal limit bukan sbb kerana VCC ja..aku pernah guna DC pun pernah kena limit.. Selalunya ia terjadi kerana transaction send money..Paypal kadang2 dia syak apa yang kita buat ni dengan send money..Aku pernah jadi dah pastu aku check dalam akaun aku klik resolve kan dia mintak kita tukar security question, pastu tukar passwd n tukar masukkan no kad,cvv n expired date kad atau vcc kita guna..semuanya boleh setel masa tu jugakk..pastu transaction akan dihold kan tapi kita boleh setelkan dengan email paypal support dengan klik contact us..tapi kena sama2 kawteam ngan org yang kita send money kat dia kata suruh cakap kita buat deal servis apa2 dan ni kita hutang atau owed payment tu...mmg boleh setel
 
Last edited:
Top