[UNTUK NEWBIE] 3 Rahsia Besar Internet Bisnes Yang 'Mereka' Tak Nak Anda Tahu

faezil

Newbie
Joined
Oct 2, 2007
Messages
7,061
Points
38
nak tahu rahsia (yeke rahsia?) bagaimana membina CMS sendiri ? klik di sini...Ala.. takkan nak harapkan wordpress dan joomla je kan... cipta sendiri lagi syok... :cool:

tapi tu tak habis lagi tu... ada baru 1% je...

mana boleh bagi 100% .. takut nanti ada yg bina CMS lagi canggih daripada aku :rolleyes: (ohh aku guru yang jahat)

Ada sesape yang telah terbantut dengan pembelajaran 1% itu ?

Jangan terbantut dulu... baca di sini utk mempelajari 100%...
 

budakpandai

Senior
Joined
Mar 7, 2009
Messages
1,950
Points
0
sebenarnya niat insight master adalah memecahkan minda IM-IM Malaysia bahawa perniagaan internet tidak terjerumus kepada make money online semata-mata...

bagi ilmu pula saya berpegang kepada satu sahaja...apabila saya beli satu-satu ebook, saya target hendak kuasai satu ilmu sahaja, kemudian amalkan...kalo dapat lebih, baguslah..

saya tak kisah kena bayar beribu-ribu sekalipun kerana ilmu adalah perlaburan yang paling indah dan berbaloi. jadi nak harapkan 100% ilmu di depan mata, tak logik sangat..kita ingat ilmu kita dah cukup, padahal masih banyak yang kita tak tahu.
 

Faizal

Senior
Joined
Jan 29, 2009
Messages
1,052
Points
38
Lebih banyak kita memberi, lebih banyak kita menerima..

Tak percaya?
Cuba buat..
Pastu sebar-sebarkan lah ye kata azimat ni..
Peace..:D
 

faezil

Newbie
Joined
Oct 2, 2007
Messages
7,061
Points
38
sebenarnya niat insight master adalah memecahkan minda IM-IM Malaysia bahawa perniagaan internet tidak terjerumus kepada make money online semata-mata...
so, kita sendiri muncul dengan niche2 lain.

Bahkan anda pun pernah muncul dengan produk non MMO seperti produk genius, kan ?

mcm aku mmg takkan terjerumus dengan niche MMO, marketing atau yang sewaktu dengannya (kecuali jika berpartner dengan orang lain atau join affilaite), kerana


  • bukan speciality aku
  • hasil produk MMO berbentuk subjektif dan tidak menentu sedangkan pelanggan mengharapkan sesuatu yang tetap

Lebih banyak kita memberi, lebih banyak kita menerima..

Tak percaya?
Cuba buat..
Pastu sebar-sebarkan lah ye kata azimat ni..
Peace..:D
yup.. memang betul...

pun begitu... azimat itu tidak hanya terpakai utk para guru2 dan otai2 sahaja bahkan yang sedang menuntut ilmu juga harus turut juga memberi.... tidak hanya nganga menerima sahaja.
 
Last edited:

ZaRul

Senior
Joined
Jan 22, 2009
Messages
1,780
Points
0
Bro, rahsia yg IM nak share ni bukan sekadar rahsia yg diperBESARkan. Ia adalah rahsia behind everything.

Actually bro ni dah banyak sangat tengok ebook berkenaan Rashia itu dan ini kat WC tu yg bro agak sceptical :)

Rahsia Vokal
Rahsia Emas
Rahsia Affiliate
Rahsia Jualan
Rahsia Blog
Rahsia Clickbank

What else? Bila bace semua ebook2 ni adakah bro rase ia sebenar2 nya rahsia? Rahsia yg sememangnya di simpan rapi? I bet it's not.

Jadi bro dengar dulu apa yg IM nak sharekan kat sini. Bagi IM peluang utk kongsikan "rahsia" percuma beliau kat sini ;)
ada juga ebook saya kat dalam ni yer..:)
 

faezil

Newbie
Joined
Oct 2, 2007
Messages
7,061
Points
38
ala.... penggunaan perkataan RAHSIA tu just utk penyedap nama produk je...

mmg la ia kadangkala ia mmg bukan rahsia yang tersimpan rapi, di mana takde sape tahu....

Contohnya mcm ni la....

katakan aku keluarkan produk 'Panduan Menggunakan CakePHP'

Perrghh.... skemanya tajuk...

Tapi cuba kalau nama produk tu 'Rahsia Pantas Membina CMS Sendiri'.. nampak gempak tak ?

padahal isi sama je
 

Insight Master

freshman
Joined
Jan 25, 2010
Messages
121
Points
0
ada juga ebook saya kat dalam ni yer..:)
RAHSIA VOKAL mmg betul2 rahsia yg hebat.

==========================================
Buktinya, ribuan orang menyertai ujibakat
realiti tv dan sebagainya setiap tahun.

Bilangan pertandingan nyanyian realiti tv
semakin bertambah.

dalam satu2 siri ujibakat, 20 org terakhir
je masuk final...

jauh di sudut hati setiap peserta ujibakat...
tersemat soalan penuh emosional...
(niche = emosi = keperluan emosi)


"kan best kalau vokal aku power
mcm mawi atau stacy... mesti
senang diterima masuk AF...
atau OIAM, atau Mentor...

Ya tuhan ku... berikanlah petunjuk
untuk aku mantapkan vokal aku...

pls pls plsssssssssssssss

mcm mana!!!!!!
mcm mana!!!!!!
mcm mana!!!!!!
mcm mana!!!!!!
mcm mana!!!!!!

dah 8 kali aku pegi ujibakat...
setiap kali juga juri suh balik
belajar lagi... huhuuhuhuhu

pls pls plsssssssssssssss

ada sesiapa yang tahu??????????????????
"


emosi yang mendesak seperti ini,
kalau anda tunjukkan satu RAHSIA
bagaimana untuk meningkatkan mutu
vokal orang tersebut, agak2 dia nak
tak? mungkin nak, mungkin tak nak.

tapi kemungkinan besar dia akan nak.

=========================================


Dan niche mcm ni la yg kita nak
ketengahkan dengan banyak di malaysia.

Niche yang x de kaitan dengan cara2 buat duit.

Niche yang berstatus "magic bullet"
kalau ikut istilah frank kern dalam Mass Control nya.

(apa itu magic bullet? join discussion forum saya dan
tanya di situ kalau nak tau ;) sempat lagi promote lol)


Revolusi niche marketing malaysia,
bermula dengan encik Zarul. Percayalah!


cewah berapi2 haha.



- Insight Master -

p.s. Saya cadangkan encik zarul buat
dalam bentuk video, dan buat dalam
bentuk DVD.

Senang orang nak belajar vokal kalau
ade dengar suara sebagai guide. nak
blajar vokal secara bacaan, agak sukar....

tp lebih baik drp tak de langsung, betul kan? :)
 
Last edited:

mutt

Newbie
Joined
Feb 24, 2007
Messages
1,928
Points
38
ada juga ebook saya kat dalam ni yer..:)

Harap abg Zarul tak salah faham.

Sebenarnya Rahsia yg saya nak maksudkan menjerumus ke niche internet marketing. Rahsia Vokal tak termasuk sebenarnya. Lagipun saya nak bg contoh secara general. huhu..
 

ZaRul

Senior
Joined
Jan 22, 2009
Messages
1,780
Points
0
RAHSIA VOKAL mmg betul2 rahsia yg hebat.

==========================================
Buktinya, ribuan orang menyertai ujibakat
realiti tv dan sebagainya setiap tahun.

Bilangan pertandingan nyanyian realiti tv
semakin bertambah.

dalam satu2 siri ujibakat, 20 org terakhir
je masuk final...

jauh di sudut hati setiap peserta ujibakat...
tersemat soalan penuh emosional...
(niche = emosi = keperluan emosi)


"kan best kalau vokal aku power
mcm mawi atau stacy... mesti
senang diterima masuk AF...
atau OIAM, atau Mentor...

Ya tuhan ku... berikanlah petunjuk
untuk aku mantapkan vokal aku...

pls pls plsssssssssssssss

mcm mana!!!!!!
mcm mana!!!!!!
mcm mana!!!!!!
mcm mana!!!!!!
mcm mana!!!!!!

dah 8 kali aku pegi ujibakat...
setiap kali juga juri suh balik
belajar lagi... huhuuhuhuhu

pls pls plsssssssssssssss

ada sesiapa yang tahu??????????????????
"


emosi yang mendesak seperti ini,
kalau anda tunjukkan satu RAHSIA
bagaimana untuk meningkatkan mutu
vokal orang tersebut, agak2 dia nak
tak? mungkin nak, mungkin tak nak.

tapi kemungkinan besar dia akan nak.

=========================================


Dan niche mcm ni la yg kita nak
ketengahkan dengan banyak di malaysia.

Niche yang x de kaitan dengan cara2 buat duit.

Niche yang berstatus "magic bullet"
kalau ikut istilah frank kern dalam Mass Control nya.

(apa itu magic bullet? join discussion forum saya dan
tanya di situ kalau nak tau ;) sempat lagi promote lol)


Revolusi niche marketing malaysia,
bermula dengan encik Zarul. Percayalah!


cewah berapi2 haha.



- Insight Master -

p.s. Saya cadangkan encik zarul buat
dalam bentuk video, dan buat dalam
bentuk DVD.

Senang orang nak belajar vokal kalau
ade dengar suara sebagai guide. nak
blajar vokal secara bacaan, agak sukar....

tp lebih baik drp tak de langsung, betul kan? :)
diharap dgn adanya niche yg pelbagai akan lebih menvariasikan lagi industri ini di Msia,sbb saya kira hanya sekelompk masyarakat je yg tahu apa itu ebook,kelompok tersebut adalah kelompok penggiat2 IM dan yg menjadi subscriber pada mana2 IM,dan juga kelompok pelabur2 di internet dan sewaktu dgnnya,target market saya kebanyakan nnya tak tahu apa itu ebook,dan ini sedikit sebanyak menjadi masalah pd saya,tp niche ni mmg ada audience yg ramai..cuma nak kena ada promosi yg mantap..
 

faezil

Newbie
Joined
Oct 2, 2007
Messages
7,061
Points
38
Kalau kita tengok perkembangan Internet, dahulu pengguna Internet adalah orang2 ICT... bukak mana2 web pun semuanya berkaitan dengan ICT... bidang lain bukan takde tetapi teramat sedikit berbanding bidang ICT

selepas itu, zaman orang2 business pulak tampil sebagai pengguna Internet. Tak lain tak bukan tujuan mereka utk berbisness... tapi nak bisness apa kalau pengguna yang ada hanya orang bisness dan orang ICT ? Maka tak hairan lah kalau produk yang ada adalah produk ICT dan produk...... buat duit.

Tapi tu cerita lama.... skrg ni pengguna Internet dah ramai datang dari pelbagai bidang...... so produk2 pelbagai niche telah dijual di Internet...

tidak semestinya niche buat duit je....

lihat kaki ebay... lelong.... mereka menjual pelbagai jenis produk yang takde kena mengena dengan buat duit pun.
 

usahawan_siber

freshman
Joined
Jul 4, 2009
Messages
9
Points
0
Ada betulnya kata insight Master. Bila saya adakan sesi pengajaran internet melalui jual barang internet untuk newbie atau program affiliates berdasarkan produk orang, hasilnya terlalu lambat kerana newbie itu sendiri melengah-lengahkan langkah-langkah yang harus mereka lakukan tetapi bila saya tukarkan produk yang berdasarkan "passion" dorang dan passion ini menjadi niche market dengan sendirinya..Penghasilannya lebih cepat dan menyerlah! just my two cents
 
Last edited:

Insight Master

freshman
Joined
Jan 25, 2010
Messages
121
Points
0

primhuman

Senior
Joined
Mar 22, 2010
Messages
273
Points
0
Aku setuju sangat dengan 'niche marketing' tu . Ok , walaupun kita ni tak la kemana sangat kan , tetapi kita tak perlu la nak berabis segalanya dekat online marketing tu ,

sebagai contoh , kita nak buat bisnes kat internet , tapi kita just focus on telling people how to make money , kadar nak berjaya tu memang lah ada kan , tapi tak lah sebanyak mana lainlah kalau kita nh dah setaraf john chow(contoh) mudah aje kerja dia . nak letak iklan kat blog dia paling koman pun kena keluar $xxx .

aha , so aku just nak ketengahkan kat sini kita harus ada prospek yang meluas , bukan takat focus dekat nak BUAT DUIT , cuba fokuskan MACAM MANA NAK BUAT DUIT . banyak cara yang mudah dan senang difahami . cuma aplikasikan aje :)

aku mohon maaf kalau ada silapsalah dalam kata2 aku :D
salam ,hussein afiq
 

Insight Master

freshman
Joined
Jan 25, 2010
Messages
121
Points
0

Insight Master

freshman
Joined
Jan 25, 2010
Messages
121
Points
0
Untuk membantu anda lebih memahami 3 rahsia besar bisnes internet sebenar, kini saya telah membuat facebook group untuk insight master group. lebih banyak perbincangan boleh dilakukan di sana.

apakah kelebihan facebook?

boleh discuss lebih lanjut
boleh hantar soalan
boleh ajak lebih ramai kawan berinteraksi

jom join insight master group facebook sekarang.

http://www.facebook.com/group.php?gid=104278736281230
 
Top