unifi unifi unifi

jamiah_Fasir

freshman
Joined
Jul 23, 2018
Messages
29
Points
1
Age
26
Takat ni pakai takde pulak apa2 masalah dgn Unifi. Salu diorang respon je. Kalau tak respon mmg aku lg prefer pergi TMpoint. Senang boleh bincang face2face
Betul juga, kalau di office boleh refer pekerja yang sama, kalau guna phone call susah nak cari balik staff yang pernah cakap dengan saya. Nanti saya kena ditanya dengan soalan yang sama sahaja.
 

Zulkifley

freshman
Joined
Jan 20, 2018
Messages
11
Points
1
Age
31
[
maxis pd aku servis agak kurang. Memang ramai org komplen. Servis lambat la tu la ini la. So kalau utk longterm pd aku better amek yg servis okay and infra pon stable. Lg pon utk speed yg sama Unifi lg murah. 30mbps RM79 je

saya memang lebih suka unifi, dan bagi saya akan ambil 100 mbps, cuma tambah rm 50 dah boleh tambah 70 mbps, kalau mampu bayar mesti ambil pakej ni, saya boleh enjoy internet di rumah.
 

nasir0830

freshman
Joined
Aug 29, 2017
Messages
21
Points
1
Age
28
Rilek la bro. Diorang pon ckp upgrading process smpai bulan March kan. Ada lg sebulan lg. Bila dah dpt gerenti berbaloi tnggu bro. Aku pakai yg turbo 500mbps tu ha. Laju pon laju. Harga pon affordable bagi aku

Masa saya tanya mereka juga kata akan datang banyak kali, 2 bulan lepas saya nampak taman dekat rumah saya dah pasang port unifi, saya ingat bolehlah dalam sebulan dia datang pasang di tempat saya, mana tahu sampai sekrang pun tak ada lagi.
 

nasir0830

freshman
Joined
Aug 29, 2017
Messages
21
Points
1
Age
28
[


saya memang lebih suka unifi, dan bagi saya akan ambil 100 mbps, cuma tambah rm 50 dah boleh tambah 70 mbps, kalau mampu bayar mesti ambil pakej ni, saya boleh enjoy internet di rumah.

Tapi bagi saya kalau untuk kelaurga boleh ambil 100 mbps, tapi untuk seorang guna sahala 30mbps dah cukup, boleh jimat rm 50 setiap bulan. setahun dah boleh jimay rm 600. hahaha
 

jamiah_Fasir

freshman
Joined
Jul 23, 2018
Messages
29
Points
1
Age
26
Masa saya tanya mereka juga kata akan datang banyak kali, 2 bulan lepas saya nampak taman dekat rumah saya dah pasang port unifi, saya ingat bolehlah dalam sebulan dia datang pasang di tempat saya, mana tahu sampai sekrang pun tak ada lagi.

Nampak dekat sahaja, nak pasang sampai ke tempat kamu saya rasa masih kena ambil masa lagi. kalau nasib baik bulan depan dah boleh pasang ke tempat kamu.
 

Zulkifley

freshman
Joined
Jan 20, 2018
Messages
11
Points
1
Age
31
Tapi bagi saya kalau untuk kelaurga boleh ambil 100 mbps, tapi untuk seorang guna sahala 30mbps dah cukup, boleh jimat rm 50 setiap bulan. setahun dah boleh jimay rm 600. hahaha

hahaha, betul juga! kalau bayar lebih ambil mbps tinggi. kalau tak ada orang guna pun bazir saja. Kalau duit pasang boleh abaikan pun nak jimat juga, sebab kos pasang pun tinggi.
 

bluebeetlebottle

freshman
Joined
Oct 9, 2018
Messages
27
Points
3
Age
28
betul tu...kadang2 speed dh power..router lak x support.. +Terbaik+

Tp kalau tak silap boleh je mintak TM upgrade router (kalau still in contract la). Ala internet dah laju boleh je spend lebih sikit cari router power haha. Bru puas!
 

bluebeetlebottle

freshman
Joined
Oct 9, 2018
Messages
27
Points
3
Age
28
Betul juga, kalau di office boleh refer pekerja yang sama, kalau guna phone call susah nak cari balik staff yang pernah cakap dengan saya. Nanti saya kena ditanya dengan soalan yang sama sahaja.

Proses tu paling aku tak suka. Kena ckp bnyk kali haha. Just make sure kau ingat case number. Tu penting jugak. Terus ckp je case number kt diorang. Diorang boleh refer cepat je nnti. Klau tak pon tnya je nama siapa and dari TM centre mana. Senang nk rujuk bila pergi TM point nnti
 

bluebeetlebottle

freshman
Joined
Oct 9, 2018
Messages
27
Points
3
Age
28
[


saya memang lebih suka unifi, dan bagi saya akan ambil 100 mbps, cuma tambah rm 50 dah boleh tambah 70 mbps, kalau mampu bayar mesti ambil pakej ni, saya boleh enjoy internet di rumah.

30 mbps pon dah okay dah utk normal usage. Tp kalau kau mampu apa salahnya haha. Nk download file senang. Aku mmg kaki tngk movie je. Nk download pape mmg laju. Plan yg aku amek tu 100mbps . Skarang tngh tnggu turbo upgrade ke 800mbps. Tak sabar haha
 

bluebeetlebottle

freshman
Joined
Oct 9, 2018
Messages
27
Points
3
Age
28
Masa saya tanya mereka juga kata akan datang banyak kali, 2 bulan lepas saya nampak taman dekat rumah saya dah pasang port unifi, saya ingat bolehlah dalam sebulan dia datang pasang di tempat saya, mana tahu sampai sekrang pun tak ada lagi.

Yup, kadang2 lambat sebab port tak support lg bandwidth tinggi. In other words, tak boleh nk tampung speed utk semua taman kt rumah kau lg. Biasanya kalau mcm tu kena tunggu dia upgrade infra bru boleh dpt line unifi. Tnggu la bulan ni, kan diorang ada mention upgrade process smpai akhir bulan ni hehe
 

epalpurple

freshman
Joined
Mar 4, 2019
Messages
3
Points
1
Age
27
sekarang saya ingin upgrade tm saya ke unifi, tapi saya dengar banyak complain pasal line dia teruk, betulkeh? pakej 100mbps pun macam ni ke?
Takde pulak, ada la dengar banyak complain tapi setakat saya guna sampai ke harini. tak ada masalah langsung pun.
 

sakisah

freshman
Joined
Mar 4, 2019
Messages
4
Points
1
Age
30
Maxis tak bagus ke, ada offer 100 mbps dengan rm 129 juga. kalau ambil pakej maxis pula takut tak best macam unifi, tapi kawan kata best guna line maxis, saya pun tak pasti nak ambil tak. Macam rugi je tukar unifi...
kalau nak dibandingkan, unifi jauh lagi okay dan coverage pun sampai. maxis sesetengah tempat tak dpat jugak and sangat slow.
 

kkukays

freshman
Joined
Mar 5, 2019
Messages
5
Points
1
Age
30
Takat ni pakai takde pulak apa2 masalah dgn Unifi. Salu diorang respon je. Kalau tak respon mmg aku lg prefer pergi TMpoint. Senang boleh bincang face2face
haah dorang respon pun laju and ada follow up action lepas tu. kalau ada masalah pun laju dorang sampai untuk settlekan.
 

guccigang

freshman
Joined
Mar 5, 2019
Messages
4
Points
1
Age
29
oh ye ke? tapi kenapa saya nampak official page sana banyak orang cakap line slow dan pekerja tak respond, tunggu lama pun tak boleh selesai masalah.
selalu lepas ada masalah, akan laju je orang datang settlekan. org yg complain tu lupa nak mention kata masalah dah selesai lah tu
 

scudmissile

Staff member
mod
Joined
Feb 18, 2010
Messages
439
Points
28
bny sebb kalau internet x laju..router..low spec.. klu pakai cooper, cooper tak cun, hati2 kawan jgn main call jer TM , sebb diorang akan charge dalam bill
 
Top