unifi unifi unifi

jamiah_Fasir

freshman
Joined
Jul 23, 2018
Messages
29
Points
1
Age
26
sekarang saya ingin upgrade tm saya ke unifi, tapi saya dengar banyak complain pasal line dia teruk, betulkeh? pakej 100mbps pun macam ni ke?
 

Norain Mansor

freshman
Joined
Aug 29, 2017
Messages
46
Points
6
Age
29
sekarang saya ingin upgrade tm saya ke unifi, tapi saya dengar banyak complain pasal line dia teruk, betulkeh? pakej 100mbps pun macam ni ke?
saya juga guna unifi 100 mbps, tak rasa pun ada apa masalah, kat rumah saya 5 orang guna pun cepat saja. Tak payah takut, ambil je...
 

jamiah_Fasir

freshman
Joined
Jul 23, 2018
Messages
29
Points
1
Age
26
saya juga guna unifi 100 mbps, tak rasa pun ada apa masalah, kat rumah saya 5 orang guna pun cepat saja. Tak payah takut, ambil je...

oh ye ke? tapi kenapa saya nampak official page sana banyak orang cakap line slow dan pekerja tak respond, tunggu lama pun tak boleh selesai masalah.
 

nasir0830

freshman
Joined
Aug 29, 2017
Messages
21
Points
1
Age
28
sekarang saya ingin upgrade tm saya ke unifi, tapi saya dengar banyak complain pasal line dia teruk, betulkeh? pakej 100mbps pun macam ni ke?

saya dah tunggu berepa lama, unifi ni tak sampai ke area saya, bila dia nak pasang port ni, nak tunggu sampai jadi orang tua baru ada ke?
+Tolong+
 

Norain Mansor

freshman
Joined
Aug 29, 2017
Messages
46
Points
6
Age
29
oh ye ke? tapi kenapa saya nampak official page sana banyak orang cakap line slow dan pekerja tak respond, tunggu lama pun tak boleh selesai masalah.
biasa lah, mereka comment sana ada masalah, lepas masalah selesai tak datang balik kata masalah selasai, jadi nampak macam tak ada respond.
 

jamiah_Fasir

freshman
Joined
Jul 23, 2018
Messages
29
Points
1
Age
26
saya dah tunggu berepa lama, unifi ni tak sampai ke area saya, bila dia nak pasang port ni, nak tunggu sampai jadi orang tua baru ada ke?
+Tolong+

Kena tunggu sampai dapat, kalau tak pergi office tanya je, nanti mereka akana minta alamat penuh dan check coverage tu. Lepas tu bagitahu kamu akan datang, saya dah buat benda ni selama 3 tahun, akhirnya sampai juga.
 

jamiah_Fasir

freshman
Joined
Jul 23, 2018
Messages
29
Points
1
Age
26
biasa lah, mereka comment sana ada masalah, lepas masalah selesai tak datang balik kata masalah selasai, jadi nampak macam tak ada respond.

oK, jadi best lah kalau boleh tukar ke unifi, yang 100 mbps nampak macam best. tangok movie mesti tak ada masalah kan? tak sabar lah nak ambil pakej ni.
 

Zulkifley

freshman
Joined
Jan 20, 2018
Messages
11
Points
1
Age
31
saya juga guna unifi 100 mbps, tak rasa pun ada apa masalah, kat rumah saya 5 orang guna pun cepat saja. Tak payah takut, ambil je...

Maxis tak bagus ke, ada offer 100 mbps dengan rm 129 juga. kalau ambil pakej maxis pula takut tak best macam unifi, tapi kawan kata best guna line maxis, saya pun tak pasti nak ambil tak. Macam rugi je tukar unifi...
 

Norain Mansor

freshman
Joined
Aug 29, 2017
Messages
46
Points
6
Age
29
Maxis tak bagus ke, ada offer 100 mbps dengan rm 129 juga. kalau ambil pakej maxis pula takut tak best macam unifi, tapi kawan kata best guna line maxis, saya pun tak pasti nak ambil tak. Macam rugi je tukar unifi...

Kenapa nak tukar pula, bagi saya unifi yang lagi best, tak payah tukar lah~ Maxis tu kena tengok coverage, dalam taman saya memang line teruk, nak call pun suara bising banyak.
 

Zulkifley

freshman
Joined
Jan 20, 2018
Messages
11
Points
1
Age
31
Kenapa nak tukar pula, bagi saya unifi yang lagi best, tak payah tukar lah~ Maxis tu kena tengok coverage, dalam taman saya memang line teruk, nak call pun suara bising banyak.

Saya pun rasa tak baloi kalau tukar unifi ke maxis, cuma kawan saya asyik kata maxis bagus, dia boleh bagi sama dengan unifi. Rasanya tak nak lah , tak nak susah payah pergi tukar ke pakej lain.
 

nasir0830

freshman
Joined
Aug 29, 2017
Messages
21
Points
1
Age
28
Hello, nak tanya, kalau masa upgrade the unifi kena bayar rm 200 untuk pasang port baru ke? Kalau macam tu rasa baloi tak untuk bayar kos tu untuk dapat unifi?
 

jamiah_Fasir

freshman
Joined
Jul 23, 2018
Messages
29
Points
1
Age
26
Hello, nak tanya, kalau masa upgrade the unifi kena bayar rm 200 untuk pasang port baru ke? Kalau macam tu rasa baloi tak untuk bayar kos tu untuk dapat unifi?

Saya pun nak tahu benda tu, saya tanya kat office mereka kata kalau pengguna TM streamyx nak upgrade ke unifi biasa tak payah, tapi kena hantar staff pergi tengok dulu rumah saya kalau boleh pasang macam biasa, mesti pasang port dengan percuma.
 

Norain Mansor

freshman
Joined
Aug 29, 2017
Messages
46
Points
6
Age
29
Saya pun nak tahu benda tu, saya tanya kat office mereka kata kalau pengguna TM streamyx nak upgrade ke unifi biasa tak payah, tapi kena hantar staff pergi tengok dulu rumah saya kalau boleh pasang macam biasa, mesti pasang port dengan percuma.
Dia kena ikut syarat yang mereka dah set, biasa dia ada standard untuk pasang port unifi, kalau rumah kamu kena pasang dengan cara lain atau cable kena lebih 15 meter, jadi kena caj lebih kut, tapi rumah biasa tak ada maasalah.
 

nasir0830

freshman
Joined
Aug 29, 2017
Messages
21
Points
1
Age
28
Dia kena ikut syarat yang mereka dah set, biasa dia ada standard untuk pasang port unifi, kalau rumah kamu kena pasang dengan cara lain atau cable kena lebih 15 meter, jadi kena caj lebih kut, tapi rumah biasa tak ada maasalah.

Maksudnya rm200 cuma caj untuk penguna baru, untuk penguna yang nak upgrade cuma ikut situasi baru tahu kena caj ke tidak. Walaupun dia caj untuk pengguna lama, dia tak caj sebanyak sampai rm200 kan?
 

Norain Mansor

freshman
Joined
Aug 29, 2017
Messages
46
Points
6
Age
29
Maksudnya rm200 cuma caj untuk penguna baru, untuk penguna yang nak upgrade cuma ikut situasi baru tahu kena caj ke tidak. Walaupun dia caj untuk pengguna lama, dia tak caj sebanyak sampai rm200 kan?

Rasanya tak lah caj banyak-banyak. Tapi lebih baik kamu tanya staff unifi, mereka akan bagi faedah kepada pelanggan dia, tak payah risau sangat~
 

bluebeetlebottle

freshman
Joined
Oct 9, 2018
Messages
27
Points
3
Age
28
sekarang saya ingin upgrade tm saya ke unifi, tapi saya dengar banyak complain pasal line dia teruk, betulkeh? pakej 100mbps pun macam ni ke?

Takat ni pakai takde pulak apa2 masalah dgn Unifi. Salu diorang respon je. Kalau tak respon mmg aku lg prefer pergi TMpoint. Senang boleh bincang face2face
 

bluebeetlebottle

freshman
Joined
Oct 9, 2018
Messages
27
Points
3
Age
28
saya dah tunggu berepa lama, unifi ni tak sampai ke area saya, bila dia nak pasang port ni, nak tunggu sampai jadi orang tua baru ada ke?
+Tolong+

Rilek la bro. Diorang pon ckp upgrading process smpai bulan March kan. Ada lg sebulan lg. Bila dah dpt gerenti berbaloi tnggu bro. Aku pakai yg turbo 500mbps tu ha. Laju pon laju. Harga pon affordable bagi aku
 

bluebeetlebottle

freshman
Joined
Oct 9, 2018
Messages
27
Points
3
Age
28
Saya pun rasa tak baloi kalau tukar unifi ke maxis, cuma kawan saya asyik kata maxis bagus, dia boleh bagi sama dengan unifi. Rasanya tak nak lah , tak nak susah payah pergi tukar ke pakej lain.

maxis pd aku servis agak kurang. Memang ramai org komplen. Servis lambat la tu la ini la. So kalau utk longterm pd aku better amek yg servis okay and infra pon stable. Lg pon utk speed yg sama Unifi lg murah. 30mbps RM79 je
 

bluebeetlebottle

freshman
Joined
Oct 9, 2018
Messages
27
Points
3
Age
28
oK, jadi best lah kalau boleh tukar ke unifi, yang 100 mbps nampak macam best. tangok movie mesti tak ada masalah kan? tak sabar lah nak ambil pakej ni.

100mbps mmg dah laju. Even kalau 5 device connect skali pon dah ok. Tp kena make sure router support speed smpai 100mbps. Kalau tak bazir je. Lg satu kan diorang ada HyppTV tu kan? Aku amek yg Aneka+ tu ha. Senang nk tngk bola hehehhe
 

Tokey

Staff member
administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
526
Points
28
100mbps mmg dah laju. Even kalau 5 device connect skali pon dah ok. Tp kena make sure router support speed smpai 100mbps. Kalau tak bazir je. Lg satu kan diorang ada HyppTV tu kan? Aku amek yg Aneka+ tu ha. Senang nk tngk bola hehehhe
betul tu...kadang2 speed dh power..router lak x support.. +Terbaik+
 
Top