Teknologi Umobile GX12

Loser

freshman
Joined
Jul 26, 2016
Messages
53
Points
6
Age
23
x tahu la.. semua telco nak team up, haritu umobile Huawei, ni skrg maxis celcom.. dia pun numpang fiber org, nak team up tu sama gak numpang org punya, aku tak tahu logiknya kt mana tu haha
Tm kerjasama dgn huawei okay lah, if kerjasama dgn telco lain aq x de mata nak tgk, line 4g x dpt maintain dgn baik nak up 5g pulak
 

polyy

freshman
Joined
Nov 13, 2017
Messages
77
Points
8
Age
29
tahun2 akan datang confirm harga turun dah.. sebab skrg baru nak implement 5g, tu yg harga tepon semua mahal benor.. nanti lama2 tunggu dah outdated sikit haa turun la harga tu
tapi kalau line 5g baru launch out, excited sgt nak segera guna, hehe....kalau tunggu harga turun rasanya dah outdated
 

polyy

freshman
Joined
Nov 13, 2017
Messages
77
Points
8
Age
29
alah, tak de duit cokup nak beli fon support 5g yg mahal pulak...okay lah xiaomi, lebih baik drpd samsung
harap2nya nanti ada promotion subscribe postpaid plan dapat fon 5g, hehe...aq nak beli yg huawei
 

Monsteres

freshman
Joined
May 30, 2017
Messages
72
Points
8
Age
28
Tm kerjasama dgn huawei okay lah, if kerjasama dgn telco lain aq x de mata nak tgk, line 4g x dpt maintain dgn baik nak up 5g pulak
line tm mmg kalangan telco2 merupakan yg paling stable, yg lain nak up line 5g perlu tunggu lah 10 tahun
 

Loser

freshman
Joined
Jul 26, 2016
Messages
53
Points
6
Age
23
harap2nya nanti ada promotion subscribe postpaid plan dapat fon 5g, hehe...aq nak beli yg huawei
rasanya mesti ada, guna rm1 dah blh dpt fon huawei, iphone...ape2 brand fon pun ada
 

kyotoloves

freshman
Joined
Nov 22, 2019
Messages
57
Points
8
Age
28
x tahu la.. semua telco nak team up, haritu umobile Huawei, ni skrg maxis celcom.. dia pun numpang fiber org, nak team up tu sama gak numpang org punya, aku tak tahu logiknya kt mana tu haha
Aku sokong. Ada je telco lain mcm tm yg diorang nak team up. Lagi2 tm tu dah lama dlm sector ni pastu kira dah kukuh la. Infra un guna sendiri punya tak de cilok2.
 

kyotoloves

freshman
Joined
Nov 22, 2019
Messages
57
Points
8
Age
28
line tm mmg kalangan telco2 merupakan yg paling stable, yg lain nak up line 5g perlu tunggu lah 10 tahun
Haa betul lah tu. Tm servis dia dpd zaman dial up sampai skrg elok je, masih bertahan. Line pun helok sangat. Kau ghaseeee 5g nanti lagi okay dpd yg lain
 

inazrif94

freshman
Joined
Nov 22, 2019
Messages
46
Points
6
Age
26
Tm kerjasama dgn huawei okay lah, if kerjasama dgn telco lain aq x de mata nak tgk, line 4g x dpt maintain dgn baik nak up 5g pulak
itu aku kata x logik.. diorang ni collab tapi tak fikir ke depan.. org pun komplen, tulis je 4g kt tepon tapi line tak serupa 4g pun, terus hilang line..
 

inazrif94

freshman
Joined
Nov 22, 2019
Messages
46
Points
6
Age
26
line tm mmg kalangan telco2 merupakan yg paling stable, yg lain nak up line 5g perlu tunggu lah 10 tahun
betul lah tu, ingat kejap ke nak pasang fiber tu. fiber diorang pun tumpang tm punya. mcm mana tu nak buat 5G adoiii
 

popularrea

freshman
Joined
Sep 12, 2019
Messages
34
Points
6
Age
27
Haa betul lah tu. Tm servis dia dpd zaman dial up sampai skrg elok je, masih bertahan. Line pun helok sangat. Kau ghaseeee 5g nanti lagi okay dpd yg lain
telco apa je yg elok zaman skrg ni.. tapi dlm bnyak2 maxis paling tak elok skrg, system down pun at least bagi la notis, adoi kita yg user ni nak guna apa lagi kalau bergantung internet dgn line dgn diorang ni eyyyy
 

popularrea

freshman
Joined
Sep 12, 2019
Messages
34
Points
6
Age
27
itu aku kata x logik.. diorang ni collab tapi tak fikir ke depan.. org pun komplen, tulis je 4g kt tepon tapi line tak serupa 4g pun, terus hilang line..
haa betul lah tu.. aku pun dah tukar dah guna unifi mobile, lagi okay la dpd yg lain2 tu.. tu yg excited nak tggu 5g nanti, tm punya servis mesti superb mcm selalu
 
Top