Ubi Kucai

xbest

Senior
Joined
Nov 26, 2007
Messages
1,947
Points
38




Pokok kucai amat mudah ditanam.
Tanam sekali boleh tuai berkali-kali.
Pokok kucai boleh hidup lama bertahun-tahun.
Pokok kucai tahan lasak dan mudah dijaga.
Boleh tanam terus atas tanah, dalam pasu atau dalam kotak polistrine.

Benih yang saya jual berupa ubi pokok kucai.
Sejambak terdiri dari 4 ke 5 batang pokok kucai.
Boleh pos kemana sahaja dengan POSLAJU.






Ubi Pokok Kucai Untuk DiJual
5 Jambak = RM25 Sahaja
10 Jambak = RM40 Sahaja
Harga Termasuk POSLAJU
BERMINAT?

Boleh tempah di laman web ini:

Klik >>> http://www.ubikucai.com

Terima kasih


Tag:
pokok kucai untuk dijual, khasiat pokok kucai, benih pokok kucai, penanaman pokok kucai, penjagaan pokok kucai, pokok daun kucai, pokok bunga kucai, anak pokok kucai, baja pokok kucai, tanaman pokok kucai, pokok kucai, cara tanam pokok kucai dalam pasu, gambar pokok kucai, harga pokok kucai, jual pokok kucai, tanam pokok kucai, benih daun kucai, biji benih kucai, jual benih kucai, benih bawang kucai, semai benih kucai, beli benih kucai, anak benih kucai, pembekal benih kucai, jualan benih kucai, cara menyemai benih kucai, benih kucai, jual benih bawang kucai, jual benih daun kucai, beli benih daun kuchai, harga benih kucai, benih pokok kucai, benih sayur kucai
 

xbest

Senior
Joined
Nov 26, 2007
Messages
1,947
Points
38




Pokok kucai amat mudah ditanam.
Tanam sekali boleh tuai berkali-kali.
Pokok kucai boleh hidup lama bertahun-tahun.
Pokok kucai tahan lasak dan mudah dijaga.
Boleh tanam terus atas tanah, dalam pasu atau dalam kotak polistrine.


Benih yang saya jual berupa ubi pokok kucai.
Sejambak terdiri dari 4 ke 5 batang pokok kucai.
Boleh pos kemana sahaja dengan POSLAJU.






Ubi Pokok Kucai Untuk DiJual
5 Jambak = RM25 Sahaja
10 Jambak = RM40 Sahaja
Harga Termasuk POSLAJU
BERMINAT?


Boleh tempah di laman web ini:

Klik >>> http://www.ubikucai.com

Terima kasih


Tag:
pokok kucai untuk dijual, khasiat pokok kucai, benih pokok kucai, penanaman pokok kucai, penjagaan pokok kucai, pokok daun kucai, pokok bunga kucai, anak pokok kucai, baja pokok kucai, tanaman pokok kucai, pokok kucai, cara tanam pokok kucai dalam pasu, gambar pokok kucai, harga pokok kucai, jual pokok kucai, tanam pokok kucai, benih daun kucai, biji benih kucai, jual benih kucai, benih bawang kucai, semai benih kucai, beli benih kucai, anak benih kucai, pembekal benih kucai, jualan benih kucai, cara menyemai benih kucai, benih kucai, jual benih bawang kucai, jual benih daun kucai, beli benih daun kuchai, harga benih kucai, benih pokok kucai, benih sayur kucai
 

inazrif94

freshman
Joined
Nov 22, 2019
Messages
46
Points
6
Age
26
Senang ke tanam kucai ni? Sebab selama ni akak aku cuba tanam sayur2 semua mcm x sesuai je dgn cuaca Malaysia ni, ke salah pembajaan ke x tahu la
 

pwincessisme

freshman
Joined
Nov 6, 2019
Messages
33
Points
6
Age
26
Senang ke tanam kucai ni? Sebab selama ni akak aku cuba tanam sayur2 semua mcm x sesuai je dgn cuaca Malaysia ni, ke salah pembajaan ke x tahu la
senang la kot sebab tu kuey tiow dekat malaysia ni wajib letak kucai haha
 

Nur Liyana

freshman
Joined
Aug 28, 2017
Messages
40
Points
6
Age
26
Senang ke tanam kucai ni? Sebab selama ni akak aku cuba tanam sayur2 semua mcm x sesuai je dgn cuaca Malaysia ni, ke salah pembajaan ke x tahu la
Skrg ni teknologi pertanian dah semakin berkembang...rasanya teknologi 5G blh bantu dlm penanaman kucai...
 

Dynamo

junior
Joined
Feb 9, 2018
Messages
70
Points
8
Age
30
Skrg ni teknologi pertanian dah semakin berkembang...rasanya teknologi 5G blh bantu dlm penanaman kucai...
Mcm mana 5G boleh bantu dlm pertanian ya? Aku ingat 5G tu hanya utk handphone kan?Ada kena mengena ke dgn 5G?
 

merriebrownie

freshman
Joined
Jun 11, 2013
Messages
29
Points
8
Mcm mana 5G boleh bantu dlm pertanian ya? Aku ingat 5G tu hanya utk handphone kan?Ada kena mengena ke dgn 5G?
aku ada baca. bila connect dgn phone, kita bleh keadaan tanaman kita mcm kita bleh tahu tahap air yg diperlukan, baja tu ok ke x. 5g ni jgn memain, aku tgk mesti ada je berita2 baru pasal 5g kt luar negara. ini dlm negara x mustahil beb.
 

merriebrownie

freshman
Joined
Jun 11, 2013
Messages
29
Points
8
macam mana dapat membantu penanaman? kalau guna 4g je tak boleh ke
4g x cukup laju n efisen lagi utk implement dgn teknologi2 in future ni. tu yg bila ada 5g, baru bleh berfungsi dgn baik mcm tu. x de la ko tgh2 guna tiba2 loading sbb system down mcm maxis baru2 ni. fed up je aku.
 

Nur Sulehah

freshman
Joined
Aug 28, 2017
Messages
55
Points
6
Mcm mana 5G boleh bantu dlm pertanian ya? Aku ingat 5G tu hanya utk handphone kan?Ada kena mengena ke dgn 5G?
Teknologi pertanian spt drone perlukan network 5G utk berfungsi...peladang blh monitor keadaan penanaman kucai melalui drone...rasanya TM 5G akan menjana perkembangan ni...
 

shilea

freshman
Joined
Dec 11, 2019
Messages
19
Points
3
Age
26
Skrg ni teknologi pertanian dah semakin berkembang...rasanya teknologi 5G blh bantu dlm penanaman kucai...
yes betul , masa i belajar kt u .Ada elektrikal dept pernah buat apps macam monitor pertaniaan lar tapi masa tu merak tak dpt
banyak sokongan lar sbb kita punya 3G N 4G tak brapa ok masa tu sooo reject projek dia orang ...
 

NeoJen

freshman
Joined
Dec 14, 2019
Messages
16
Points
1
Age
30
yes , agreed !Now days technology too advanced we can do anything with them.Exm like US , China , Jepun all..
For an example , when i check abt this with my nerthelands frenz ,he said his country alrdy using 5G for agriculture also which carry much more data than other networks. That makes the technology ideal for transmitting information from remote sensors and drones, key tools that are being tested by farmers. its helping farming soo much
 

Dynamo

junior
Joined
Feb 9, 2018
Messages
70
Points
8
Age
30
aku ada baca. bila connect dgn phone, kita bleh keadaan tanaman kita mcm kita bleh tahu tahap air yg diperlukan, baja tu ok ke x. 5g ni jgn memain, aku tgk mesti ada je berita2 baru pasal 5g kt luar negara. ini dlm negara x mustahil beb.
Oh mcm tu rupanya, mmg x mustahil utk negara kita ada 5G juga jadi perlu terlalu jagum dgn pencapaian org lain hahaha, tapi perlu tengok juga telco mana yg menerajui teknologi ini di negara kita...
 

cik_didi

freshman
Joined
Nov 6, 2019
Messages
57
Points
8
Age
25
senang la kot sebab tu kuey tiow dekat malaysia ni wajib letak kucai haha
Jangankan kuey tiow.. buat cucur pon taruh jugak kucai.. sodap.. Lepas ni boleh dah owner ubi kucai ni manfaatkan 5G pulak. Senang keje nanti.
 

cik_didi

freshman
Joined
Nov 6, 2019
Messages
57
Points
8
Age
25
Oh mcm tu rupanya, mmg x mustahil utk negara kita ada 5G juga jadi perlu terlalu jagum dgn pencapaian org lain hahaha, tapi perlu tengok juga telco mana yg menerajui teknologi ini di negara kita...
Sekarang ni TM antara yang pertama perkenalkan rangkaian 5G dekat Malaysia ni. Jom klik link ni ada info jugak mengenai TM 5G ni https://amanz.my/2019223638/
 

cik_didi

freshman
Joined
Nov 6, 2019
Messages
57
Points
8
Age
25
Teknologi pertanian spt drone perlukan network 5G utk berfungsi...peladang blh monitor keadaan penanaman kucai melalui drone...rasanya TM 5G akan menjana perkembangan ni...
yg bagus pasal diorg ni sbb infra sendiri.. bila sendiri punya boleh improvised dari situ je.. Drone boleh sangat bantu dalam teknologi pertanian.. dengan drone boleh jugak pantau kawasan-kawasan yang bermasalah. Bila berkembang teknologi mcm ni.. anak-anak muda lagi la berminat nak ceburi bidang pertanian ni.
 
Last edited:

nyra

freshman
Joined
Nov 30, 2019
Messages
43
Points
6
Age
25
Mcm mana 5G boleh bantu dlm pertanian ya? Aku ingat 5G tu hanya utk handphone kan?Ada kena mengena ke dgn 5G?
Jangankan pertanian.. macam-macam 5G ni boleh masuk dan bantu lagi dalam industri kita.
 
Top