Turbo lister... ada masalah tak?

lutfee

Senior
Joined
Sep 30, 2007
Messages
2,578
Points
38
Aku tak penah guna turbo lister ni..
so nak tanya pd otai2 sumer...
satu akaun, bape byk korang bole list guna turbo lister?
penah kena suspend tak pasal abusing ebay sbb list byk2 guna turbo lister...?
aku tensen skit sbb 2 akaun aku kena abusing ebay padahal listing 20 list jer 1 ari... bkn byk pun..


p/s: successsor ko xyah jwb.. jawapan ko selalu ntah apa2..
 

dangabay

freshman
Joined
Jun 16, 2009
Messages
1,246
Points
0
Aku tak penah guna turbo lister ni..
so nak tanya pd otai2 sumer...
satu akaun, bape byk korang bole list guna turbo lister?
penah kena suspend tak pasal abusing ebay sbb list byk2 guna turbo lister...?
aku tensen skit sbb 2 akaun aku kena abusing ebay padahal listing 20 list jer 1 ari... bkn byk pun..


p/s: successsor ko xyah jwb.. jawapan ko selalu ntah apa2..
aku dulu masa bergiat dgn AN mmg guna TL ni....tapi tak prnah la plak kena abusing2 ni....mungkin kerana aku list masuk ke store kot....tak pernah plak cuba satu TL kongsi dgn bnyk ebay id.....tapi kalau rujuk kat sini, mcm bleh la plak....http://pages.ebay.com/turbolister2/faq.html#10

diharap info dpt membantu sifooo....patutnya sifoo VM kita kena jawab ni...
 
Last edited:

lutfee

Senior
Joined
Sep 30, 2007
Messages
2,578
Points
38
aku dulu masa bergiat dgn AN mmg guna TL ni....tapi tak prnah la plak kena abusing2 ni....mungkin kerana aku list masuk ke store kot....tak pernah plak cuba satu TL kongsi dgn bnyk ebay id.....tapi kalau rujuk kat sini, mcm bleh la plak....http://pages.ebay.com/turbolister2/faq.html#10

diharap info dpt membantu sifooo....patutnya sifoo VM kita kena jawab ni...
sekali list guna turbo lister ko list item bape byk?
sumer sifu bz... tgh mendalami teknik tong2...
 

aWe 9

Senior
Joined
Sep 22, 2008
Messages
1,959
Points
38
Age
33

successsor

freshman
Joined
Feb 1, 2009
Messages
1,830
Points
38
aku x tau mayb nasib kot. aku penah list sampai 70 sales. sehari aku sales 10. semua GTG. rilek jer x kena apa2 sampaila 1 tahap sales menggila, baru kena suspend.

2nd, aku list 20 item selang 10 minit secara auction. pun ok xde apa2. tapi aku letak max 20 jer. x penah kena apa2 sehingga kini.

3rd, aku memberanikan diri upgrade. 30 barang selang 10 minit. rilek jer xde apa2. jadi masalah bila ada dispute.

teknik pertama aku guna turbo lister. 2nd and 3rd manual ajer...
 

lutfee

Senior
Joined
Sep 30, 2007
Messages
2,578
Points
38
aku x tau mayb nasib kot. aku penah list sampai 70 sales. sehari aku sales 10. semua GTG. rilek jer x kena apa2 sampaila 1 tahap sales menggila, baru kena suspend.

2nd, aku list 20 item selang 10 minit secara auction. pun ok xde apa2. tapi aku letak max 20 jer. x penah kena apa2 sehingga kini.

3rd, aku memberanikan diri upgrade. 30 barang selang 10 minit. rilek jer xde apa2. jadi masalah bila ada dispute.

teknik pertama aku guna turbo lister. 2nd and 3rd manual ajer...
aku suka guna BIn jer....
aku listing 20 list 1 ari dgn kuantiti 10... tup2 kena abusing... esok try akaun lain pun kena gak...
tu yg aku heran bangat...
1 ari bape byk item bleh listing ni (bin) pun aku tatau... tanya ebay haram xjwb atau xde jawapan kot..
tu nk tanya kalau guna turbo lister ada masalah tak kalo listing byk2 nih...
 

farhanaziz

freshman
Joined
Jun 13, 2009
Messages
312
Points
0
ak list ratus2 la tapi semua main auction jer....
ok ajer...xde problem...

tapi bile ade byak sale tetiba suspend...
 

mr. small

freshman
Joined
Sep 15, 2009
Messages
441
Points
0
so ada tak otai2 guna turbo lister utk list item byk2 lbh 20++ BIN dgn kuantiti 5 ke 10 ker...?
bedasarkan ape yg den bt lebih dr 20 item BIN guna turbo lister ok je, so far so good..klu BIN 30 hari utk store pn ok gak & den blasah cukup2...

tp xtau la knape sifu x lepas..ape2 pn kena tggu jwpn dr sifu VM dier lg arif bab2 lister turbo nih..:D
 

lutfee

Senior
Joined
Sep 30, 2007
Messages
2,578
Points
38
bedasarkan ape yg den bt lebih dr 20 item BIN guna turbo lister ok je, so far so good..klu BIN 30 hari utk store pn ok gak & den blasah cukup2...

tp xtau la knape sifu x lepas..ape2 pn kena tggu jwpn dr sifu VM dier lg arif bab2 lister turbo nih..:D
aku sbb manual listing yg xlopeh nyo.. ni nak torai turbo lister pulak... BIN tu ko letak kuantiti bape plak?
 

jaisensei

freshman
Joined
Jan 16, 2009
Messages
207
Points
16
boleh je kalau nak BIN lebih dari 10. aku siap letak 30 days BIN/fixed price siap ada yg letak 50 available lagi. cuma kalau acc ko tu baru... feedback as seller lum lebih 50.. jgn ngenada nak guna GTC (good till cancel) mmg taklama nnti keluar la warning ahha..

pendapat aku la dari experience aku yg noob nih.. huhu
 

lutfee

Senior
Joined
Sep 30, 2007
Messages
2,578
Points
38
boleh je kalau nak BIN lebih dari 10. aku siap letak 30 days BIN/fixed price siap ada yg letak 50 available lagi. cuma kalau acc ko tu baru... feedback as seller lum lebih 50.. jgn ngenada nak guna GTC (good till cancel) mmg taklama nnti keluar la warning ahha..

pendapat aku la dari experience aku yg noob nih.. huhu
satu ari list bape item? kuantiti bape plak?
 

jaisensei

freshman
Joined
Jan 16, 2009
Messages
207
Points
16
lagi satu kalau ko ada lebih dari satu acc.. jgn ngengada nak guna TL tu... guna SMP je.. leh copy paste gak.. guna "sell similar item" pastu ko edit manual la sket2 kat description. sebab ebay akan simpan/tanam LSO cookies.

to be save create multiple windows user account utk different seller account.

sapa yg guna mozilla firefox.. carik add-on "better privacy" add la..
 
Top