Tune Talk- Offer the Lowest Prepaid Rate!

antugile

freshman
Joined
Jul 19, 2007
Messages
13
Points
1
macam best jer..baru baca kat bharian..tp pakej student lg best

Tune Talk memang best pun, nk lagi best join Tune Talk Tone Excel Referral program yg btw aku pun dh join benda ni dan ianya boleh dikatakan macam gabungan penggunaan biasa mobile prepaid + referral marketing...its straight foward je & bukan MLM yg main money game.

Cth:
Tune Talk sebagai service operator provider yg carries prefix "010" manakala
Tone Excel pula sebagai marketing agen untuk merancakkan lagi marketing & pertumbuhan pengguna Tune Talk dimana setiap ahli secara tidak lansung buat indirect marketing untuk Tune Talk ini akan diberi komisen sehinggga 20% daripada setiap pengguna2 Tune talk yang dirujuk olehnya.

Apa & Kenapa Tune Talk – Tone Excel?

TUNE TALK SDN BHDTune Talk telah dilancarkan pada 19 Ogos 2009. TuneTalk adalah syarikat perkhidmatan Telekomunikasi Prabayar Mudah Alih yang menggunakan nombor “010”

Tune Talk menjalin kerja sama dengan Celcom (M) Berhad dan perbincangan tentang hal ini sudah bermula sejak Disember 2008 lagi. Pemegang Saham Tune Talk terdiri dari :

* 38% - Celcom (M) Berhad.
* 35.7% - Tune Venture Sdn. Bhd.
* 26.3% - Dato' Sri Kalamullah Hassan, Lim Kin Onn, Jason Lo, Gurtaj Singh Padda dan Mark Lankester.

Tune Talk adalah syarikat MVNO (Mobile Virtual Network Operator) yang beroperasi tanpa lesen frekuensi radio dan stesen pemancar sendiri. Ia menumpang syarikat telekomunikasi sedia ada yang dipanggil MNO (Mobile Network Operator).

Dalam situasi ini MNO nya ialah Celcom. Kaedah perniagaan seperti ini sudah lama dipraktikkan di luar negara.

TONE EXCEL SDN BHDToneExcel Sdn Bhd adalah syarikat yang baru ditubuhkan pada tahun 2009, dalam usaha untuk memajukan industri telekomunikasi di Malaysia. Misi ToneExcel adalah untuk membantu setiap individu mencapai kebebasan kewangan melalui konsep pemasaran yang inovatif.
ToneExcel menggabungkan pengalaman dan kepakaran dari insurans, pemasaran rangkaian dan perkhidmatan kewangan untuk merumuskan strategi baru menjana pendapatan.

STARTER PACK : RM70.00
Dengan kredit prepaid tersedia bernilai RM38
dan RM100,000 Insuran Kemalangan eTIQa


Prepaid TuneTalk adalah sama seperti prepaid dari syarikat yang lain. Cuma apa yang membezakan dan memberi kelebihan kepada anda jika menggunakan prepaid TuneTalk ialah:
Anda boleh mengekalkan nombor prepaid atau postpaid lama anda atau menggunakan nombor baru yang bermula dengan 010 - xxxxxxx.
Anda akan dilindungi dengan insuran kemalangan peribadi dari Etiqa Maybank sebanyak RM100,000. Bayangkan dengan hanya menggunakan prepaid tunetalk anda dapat perlindungan insuran.
Berpeluang untuk memenangi penerbangan percuma dari Air Asia.
Kemudahan untuk topup di mana-mana kedai menjual prepaid, 7Eleven, Maybank2u, CIMB Clicks, stesen minyak yang mempunyai e-pay dan banyak lagi
Liputan jaringan yang luas kerana menggunakan infrastruktur rangkaian Celcom. Kadar panggilan dan sms sila rujuk jadual di bawah:

Kadar TuneTalk-ToneExcel
Panggilan 32 sen / minit
SMS 15 sen / sms
GPRS 30 sen / 10kb
Yang paling menarik daripada TuneTalk-ToneExcel ada PROGRAM REFERAL dimana anda boleh Buat Duit dengan mengajak rakan-rakan anda menggunakan prepaid ini. Ini adalah peluang hebat untuk anda Menjana Pendapatan Lumayan dan Berterusan bersama TuneTalk.

PELAN PEMASARAN
Bila anda perkenalkan (marketing) kpd orang lain untuk menggunakan prepaid ini, anda akan dapat komisyen setiap kali mereka topup tak kiralah kat mana dan bila mereka beli topup tu.
Inilah yang best, kerja sekali income berulang-ulang kali selagi mereka top-up. Berikut adalah jumlah komisyen yang akan anda terima:

Anda
↓
L1 = 6%
↓
L2 = 3 %
↓
L3 = 11%
Setiap level adalah infiniti, ini bermakna anda boleh sponsor seberapa ramai yang anda mahu pada mana-mana level.

Contohnya:
Jika anda sponsor seramai 10 orang di L1 (level pertama), maka setiap bulan sekiranya mereka topup minimum iaitu RM38, maka anda akan dapat:
RM38 x 6% x 10 orang = RM22.80

Sekiranya 10 orang sahabat anda tadi sponsor 10 sahaja, maka di L2 (level kedua) anda sudah ada 100 orang, sekiranya mereka topup sebanyak RM38 setiap bulan, maka anda akan mendapat komisyen sebanyak:
RM38 x 3% x 100 orang = RM114.00

Sekiranya 100 orang tadi sponsor 10 sahaja setiap seorang, maka di L3 (level tiga) anda sudah ada 1000 orang, maka komisyen anda setiap bulan jika mereka topup sebanyak RM38 adalah:
RM38 x 11% x 1000 orang = RM4180.00

Maka jumlah keseluruhan komisyen yang akan anda perolehi adalah:
RM22.80 + RM114.00 + RM4180.00 = RM4316.80

RM4316.80 sebulan!!

Itu hanya contoh jika masing-masing sponsor 10 orang sahaja dan topup minima RM38. Saya yakin dengan program sekecil ini dengan mudah anda melakukan lebih dari itu.
Bayaran komisyen akan dilakukan pada setiap 21 haribulan terus ke akaun bank anda dengan syarat bayaran minima RM50.

Kelebihan seterusnya, downline anda tidak perlu bersusah payah mencari anda untuk topup, mereka boleh topup di mana-mana saluran top-up dan anda tetap dapat komisyennya.

Maintain bulanan top-up minima RM38 setiap bulan, tak semestinya sekaligus, boleh topup sedikit demi sedikit asalkan jumlah sebulan mencapai minima RM38.

Jika tak maintain selama 2 bulan iaitu tak beli prepaid RM38 sebulan berturut-turut selama 2 bulan maka anda akan terkeluar dari program buat duit ni
Tapi ini tak jadi masalah, kerana kebanyakan daripada pengguna prepaid menggunakan prepaid lebih daripada tu setiap bulan.

FAQ:
1. Sekuat mana pancaran(Coverage) Tune Talk berbanding syarikat telekomunikasi yang lain?
Dengan adanya perjanjian dengan CELCOM, dimana ada coverage CELCOM, disitu ada Tune Talk.

2. Berapa jumlah bulanan yang perlu maintain?
Cuma serendah RM 38 sahaja.

3. Dimana topup boleh dibeli?
Kemudahan topup ada dimana2 sahaja:

4. Tak faham atau perlukan lebih info?
Cuma hubungi saya di 012 665 2839(Ni no Tune Talk & bukan Hotlink) atau klik banner di bawah
 

kekuda

Senior
Joined
Dec 10, 2008
Messages
2,084
Points
38
mmg best.. murah.. :D aku dah guna.. wahahahha.. cuma nak topup aku pi 7e aje la..:D
 

twonetwork

freshman
Joined
Sep 27, 2012
Messages
4
Points
0
insya Allah halal en syed..

tunetalk ni bukan money game....

ciri-ciri money game..kita refer org..pastu..tiada jualan apa2.still dpt income..

tapi tunetalk..kita refer org..pastu..kalau org top up..baru ada komisen..kalau mereka tak top up..kita takde komisen...pendek kata..bisnes tunetalk ni..kita jual simcard plus top up sekali..cuma mereka tak beli top up direct dari kita...

sebab itu tunetalk toneexcel ni di kategorikan sebagai perniagaan networking...bukan money game...kalau money game..memang tak halal....
 

putrawalk

freshman
Joined
Jul 31, 2011
Messages
134
Points
0
Kalau nak penerangan mengenai Tunetalk, klik sini.

[video=youtube;nTKWkOu3H8Q]http://www.youtube.com/watch?v=nTKWkOu3H8Q[/video]

[video=youtube;iDw-SK-QW8Q]http://www.youtube.com/watch?v=iDw-SK-QW8Q[/video]
 

Anna4ba6xter

freshman
Joined
May 17, 2013
Messages
14
Points
0
Tune Talk sebagai service operator provider yg carries prefix "010" manakala
6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg
 
Last edited:

azeri

Senior
Joined
Oct 14, 2009
Messages
339
Points
18
kurang menarik nampaknye plan dia


Mungkin jugak TAPI...

Dorang kata dapat PENCEN ataupun ROYALTI. Manalah tahu
bila kita dah tiada di dunia kelak, takdelah susah anak bini
nanti. Pendapatan dan biz ni boleh diwarisi....

Dorang kata jugak Tune Talk memperkenalkan plan termurah
di Malaysia. Cuba rujuk kat sini!

Dorang kata kalau berlaku kemalangan diri kita dilindungi dengan
insuran kemalangan diri sebanyak RM100k secara PERCUMA dengan
syarat topup minima RM30/bulan. (Ehhh betul ker)

Emmmmm....

Tah lah...dah tak ingat dah sebab banyak yang dorang kata.

TAPI...

yang best sekali bila lihat pendapatan En Mazelan Abas dalam masa
kurang 3 tahun nie. Nak kata pioner tak jugak tapi dia yakin dan terus
buat.

Inilah perjalanan pendapatan beliau...

Month RM
Jul-10 RM 59.30
Aug-10 RM 532.06
Sep-10 RM 1,293.03
Oct-10 RM 1,823.65
Nov-10 RM 2,675.12
Dec-10 RM 3,415.11
Jan-11 RM 3,716.73
Feb-11 RM 3,769.37
Mar-11 RM 3,971.57
Apr-11 RM 3,705.24
May-11 RM 4,127.73
Jun-11 RM 3,613.97
Jul-11 RM 3,912.87
Aug-11 RM 3,957.29
Sep-11 RM 3,825.21
Oct-11 RM 4,102.54
Nov-11 RM 4,334.57
Dec-11 RM 4,542.38
Jan-12 RM 5,237.25
Feb-12 RM 5,435.57
Mar-12 RM 6,486.23
Apr-12 RM 6,842.02
May-12 RM 9,657.42
Jun-12 RM 11,741.73
Jul-12 RM 13,384.83
Aug-12 RM 14,625.60
Sep-12 RM 15,190.66
Oct-12 RM 16,707.48
Nov-12 RM 17,324.56
Dec-12 RM 18,784.73
Jan-13 RM 20,573.28
Feb-13 RM 21,852.49
Mar-13 RM 24,895.34
Apr-13 RM 33,201.43
May-13 RM 32,864.92


Kalau tak percaya lagi...tak pe lah.

Tapi kalau nak tahu program apa yang menyebabkan beliau
dapat income macam tu, klik jer siggy saya kat bawah tu !

Terima kasih. :)
 

azeri

Senior
Joined
Oct 14, 2009
Messages
339
Points
18
Biar apa pun orang lain kata tentang murah... Ini adalah pendapat aku...
Kalu sudi baca, tak setuju pun tak pe... sbb ini pendapat peribadi...
=>> Prepaid-oh-prepaid Apa makna murah?... http://bit.ly/1ap60a6


Kalau boleh tuan, laporkan lah terus kat forum nie...kan beshhhh.

Namapun forum, kita bincang.Heheheh....

Jangan mare haa...
 
Top