Tsunamiwang di Alexa.com ( Gila Babas die punye Ranking )

Joined
Jan 22, 2006
Messages
1,053
Likes
8
Points
38
Offline
#1

maxim

freshman
Joined
Jan 25, 2006
Messages
7
Likes
0
Points
1
Offline
#2
haha..mmg giler...agaknye dah masuk pasaran international kot..
kat msia ni sape xpenah dgr tsunamiwang mmg x penah masuk internet la org tuh..hehe
 

myname

freshman
Joined
Jan 24, 2006
Messages
255
Likes
1
Points
18
Offline
#5
tsunamiwang mmg world abis...Aura Intenet Business kat Malaysia..
tak salah kalau saya kata #1 in Malaysia!
 

aree

freshman
Joined
Feb 16, 2006
Messages
1
Likes
0
Points
1
Offline
#6
Jangan cepat percaya dengan Alexa stat.

Mudah sangat kalau anda nak rank bagus. Anda sofware yang dijual yang memberikan artficial click untuk website anda dan Alexa akan mengambil data ini. Cuba anda cuba search (Alexa Booster ke bla2 ke ada beberapa sofware yg dijual). Saya ada sofware tersebut tapi tak pernah cuba nanti boleh kena 'ban' dengan search engine. Saya kena bukak balik sofware tersebut untuk details

Lagi satu Alexa ambik kira juga dari link yang ditaip dalam toolbar Alexa. Jadi anda cublah download Alexa toolbar dan setiap hari masuk website anda dengan menaip dalam toolbar tersebut. Cara ini menolong rank tapi lambat. Nak cepat cuba guna software yang saya sebutkan diatas.(Lagi satu toolbar Alexa jadikan browser anda lagi lambat). Berapa banyakkah orang Malaysia yg pakai Alexa toolbar? Yahoo dengan google toolbar banyaklah.

Biasanya orang yg buat artficial Alexa ranking tu buat macam tu sebab nak bagi anda kagum ( tengok! dah ramai yag kagum), nak jual domain/website tersebut dll.

Jangan cepat percaya!
 
Joined
Mar 14, 2006
Messages
270
Likes
5
Points
18
Offline
#7
Ya betul. Lagi satu kaedah guna khidmat traffic exchange, FREE.

Anyway, kes tsunamiwang ni, dia guna semua kaedah. yang bestnya, author x perlu nak promote sgt. Affiliate yg bekerja keras. Sampai siap listing kat AdWord lagi. Kes nak kejar komisen punye psl.
 
Joined
Mar 27, 2006
Messages
14
Likes
0
Points
1
Offline
#8
Akum, sy signed up lepas dpt invitation from azwan (ahmadazwan.com)

Pendapat sy, wpun ada yg argue ttg kesahihan data alexa, sebenarnya boleh memberi estimate yang munasabah kpd internet surfer tentang populariti sebuah web.

Bg pengalaman sy sendiri, data alexa sy utk minggu lepas & minggu nie agak mengejutkan. Sy publish website sy on 18 Januari dan attract visitor dlm 20-30 sehari. Tp beberapa hari yg lepas sy check akaun adsense saya cam x percaya pasal tetiba dpt USD50! Pastu the next day USD52. Klik utk kedua2 hari tu pula 92000 dan 75000. Then sy verify data alexa tunjuk ranking sy dari 1.9 juta (first day) ke +/-450,000.

http://www.alexa.com/data/details/t...pare_sites=&y=p&url=http://www.skorcareer.com

So bermula hari tu saya keep track dgn teliti perkembangan akaun adsense saya. Saya dah buat komitmen kat diri sendiri; bila akaun adsense sy mencecah US1000 sebulan, sy akan publish share dengan network saya sendiri, FREE sahaja. So harap2 tercapailah hajat saya ni.
 
Joined
Mar 14, 2006
Messages
270
Likes
5
Points
18
Offline
#9
Alexa ni utk estimate shj drp segi average traffic unique hits dan pageviews utk 1 day session. Hanya visitor yg ada Alexa toolbar shj diambil kira. So, bukan la satu cara yg tepat menilai ranking. Anyway, since ianya percuma dan mudah, kita gunakan aje la just for estimate benchmark.
 
Joined
Mar 25, 2006
Messages
92
Likes
0
Points
6
Offline
#10
Formula Tsunami Wang Luar Biasa = Sampah

Ini adalah petikan daripada buku Tsunami Wang yang dijual pada harga RM50. Apa yang diajar di sini ialah bagaimana untuk menjadi seorang spammer yang berjaya. Jika semua rakyat Malaysia melakukan teknik-teknik tersebut, dengan sukacitanya negara kita akan diban oleh Yahoo!, Google, dan sebagainya. . Diharap anda tidak tertipu dengan membeli buku tersebut.

m/s 78
QUOTE
LANGKAH KELAPAN
MASUK FORUM DAN BLOG!
Pergi ke http://google.com dan letak keyword search “forum malaysia” atau “forum melayu”. Antara contoh terbaik adalah pergi ke http://forum.cari.com.my. Pastikan anda meletak mesej anda ke setiap thread dalam forum tersebut. Anda perlu rajin mencari forum-forum Malaysia yang paling popular. Tactic yang anda perlu lakukan adalah meng”hijack” perbualan orang. Contohnya, jika semua orang sedang berbincang tentang Mawi, anda boleh masuk dan promosi halaman web di sana.

Yang terbaru adalah blog. Anda boleh memasuki mana-mana blog dan menjemput orang supaya datang ke halaman web anda. Sila logkan ke mana anda telah pergi.

m/s 79
QUOTE
LANGKAH KESEMBILAN
MASUK SOC.CULTURE.MALAYSIA!
Pergi ke http://groups.google.com dan postkan mesej anda di sana tiap-tiap hari sehingga orang naik menyampah tengok!

m/s 79 & 80
QUOTE
LANGKAH KESEBELAS
LANCARKAN PROMOSI IRC (INTERNET RELAY CHAT)!
Salah satu teknik yang cukup berkesan yang telah saya gunakan sebelum ini adalah dengan menggunakan IRC atau chatting untuk melancarkan promosi halaman web saya. Sila ke http://mirc.com untuk maklumat lanjut mengenai Internet Relay Chat dan lain-lain. Ada banyak chat-chat room seperti #malaysia, #kampung, #uitm dan macam-macam lagi. Channel ini mengandungi beribu-ribu pengunjung yang berchat antara satu sama lain. Apa yang anda perlu lakukan adalah untuk mempromosi ke semua ahli-ahli di IRC dengan menggunakan scripting.
Anda perlu masuk mirc dua kali sebagai 2 BOT. Bot pertama memasuki channel sementara bot kedua berada di luar channel. Ini akan mengelakkan anda ditendang dari channel. Dengan script di bawah anda akan dapat menghantar mesej ke semua pelawat yang memasuki channel yang anda target itu.

on 1:JOIN:#:/msg $nick
on 1:TEXT:*:*:/msg $1 Sila datang ke halaman web saya!

Tambahan pula, sikap penulisnya yang merahsiakan identiti sebenar dengan menggunakan alamat P.O Box amat diragui. Jika buku tersebut benar, mengapa harus merahsiakan identiti. Mungkin nama Mohd Akmal bin Ariffitu juga rekaan semata-mata. Ruangan FAQ juga menunjukkan sifat tidak professional penulis:

Q: Mahukah Akmal menjadi rakan kongsi saya? Saya ada idea yang cukup bagus. Kalau kita berjumpa, MAVCAP mesti bagi duit juta-juta!
A: Tak berminat. Saya dah ada cukup duit dah smile.gif

Q: Saya miskin hina. Saya bodoh. Saya dah kehilangan satu kaki. Saya tidak boleh bergerak. Saya tidak boleh membaca. Saya dah bercerai. Tanduk baru naik di kepala saya. Boleh bagi satu copy percuma tak?
A: Hehe… Tak boleh.

Kesimpulannya, tiada cara senang untuk menjadi kaya raya. Sesuatu yang datang dengan mudah akan pergi dengan mudah juga. Fikir-fikirkanlah
sumber:http://korokmu.eizil.com/2006/03/04/formula-tsunami-wang-luar-biasa-sampah/
 
Joined
Jan 22, 2006
Messages
1,053
Likes
8
Points
38
Offline
#11
pelik sungguh, alexa.com antara yang tersohor kat internet pun ada glitch camtu :lol:
 

aku

Senior
Joined
Apr 7, 2006
Messages
2,066
Likes
9
Points
38
Offline
#12
cuba ni..
http://www.yourika.com/free-alexa-hits?www.webanda.com

tapi pastikan korang dah install alexa toolbar sebab tu syarat dia.. ntuk tau berkesan ke tak kaedah ni, tambah sket camni

http://www.yourika.com/free-alexa-hits?www.webanda.com?test1

tak pon, hari jumaat taip ni
http://www.yourika.com/free-alexa-hits?www.webanda.com?jumaat

isnin taip ni
http://www.yourika.com/free-alexa-hits?www.webanda.com?isnin

ok.. terlupa plak.. webanda tu kena la ubah ke alamat web anda...

nanti cuba check kat counter cam statcounter, mesti ada visitor dari US.

pengalaman aku: web aku (virtual football manager yang masih dalam pembikinan) lebih high rank dari www.onlinesoccermanager.com yang telah banyak user tuh.. hehehe.. cam tak caya je...
 
Joined
Mar 16, 2006
Messages
774
Likes
3
Points
18
Age
29
Offline
#13
saya dah download alexainstaller, tapi tak leh pun ade kat saye punye internet explorer toolbar? camna ni?
 

aku

Senior
Joined
Apr 7, 2006
Messages
2,066
Likes
9
Points
38
Offline
#14
dah download.. install tak? kalo dah install cuba right click kat berdekatan butang back pada browser, pastu akan kuar menu, cuba klik kat perkataan Alexa... jika tepi perkataan tu belom ada tanda tick..
 
Top