Trafficwave: Memang macam ni ke?

paktamduda

freshman
Joined
Jun 10, 2009
Messages
368
Points
16
Salam Warga WC yang aku hormati.

Aku nak tanya pada sesiapa yang dah lama gunakan autoresponder trafficwave..:)

Aku ada buat satu kempen untuk capture email..

Tapi dalam beberapa minggu aku check kat bahagian Subscriber Overview result yang aku dapat macam ni..

Total Active Subscribers 523
Pending (not confirmed) 314
Removed (last 60 days) 26
Bounced (last 60 days) 1

Yang menjadi persoalan aku kenapa bahagian pending tu banyak sangat yer?

Hampir 37.5% dari jumlah keseluruhan subsriber yang dah isi capture form..

Kalau diikutkan, banyak email prospek yang aku dah hilang..:(

Adakah comfirmation letter masuk spam hingga menyebabkan subscriber tak dapat nak take action?

Masa aku pakai norabots dulu tak pula lost banyak macam ni..

Mohon pandangan saudara-saudara sekalian..:)

Terima kasih
 

sobrimansor

freshman
Joined
Apr 20, 2010
Messages
246
Points
16
Age
40
Salam Warga WC yang aku hormati.

Aku nak tanya pada sesiapa yang dah lama gunakan autoresponder trafficwave..:)

Aku ada buat satu kempen untuk capture email..

Tapi dalam beberapa minggu aku check kat bahagian Subscriber Overview result yang aku dapat macam ni..

Total Active Subscribers 523
Pending (not confirmed) 314
Removed (last 60 days) 26
Bounced (last 60 days) 1

Yang menjadi persoalan aku kenapa bahagian pending tu banyak sangat yer?

Hampir 37.5% dari jumlah keseluruhan subsriber yang dah isi capture form..

Kalau diikutkan, banyak email prospek yang aku dah hilang..:(

Adakah comfirmation letter masuk spam hingga menyebabkan subscriber tak dapat nak take action?

Masa aku pakai norabots dulu tak pula lost banyak macam ni..

Mohon pandangan saudara-saudara sekalian..:)

Terima kasih
Try la tanya bro Rahman Basri, otai trafficwave. Mungkin dia boleh tolong bagi solution
 

Kasimo Aloi

Newbie
Joined
Feb 7, 2007
Messages
5,352
Points
38
Setakat ni ok jer TW, mungkin list x ramai kot buat masa nih...kalau dah ramai x tau la pulak
cuba cek dekat subcriber statistik..

tgk dekat pending ada berapa..

aku punya....

comfirm = 59
pending = 74

ni akaun baru
 

naqeeb

junior
Joined
Oct 21, 2008
Messages
186
Points
18
Aku ingat nak guna trafficwave lepas problem dengan imnica, so nak upkan balik thread ni.. Problem jugak macam ni..
 

Likexise

freshman
Joined
Apr 18, 2009
Messages
430
Points
18
Age
31
Aku ingat nak guna trafficwave lepas problem dengan imnica, so nak upkan balik thread ni.. Problem jugak macam ni..
imnica prob apa bro?
 

abutalib

Senior
Joined
Dec 29, 2010
Messages
4,058
Points
0
kira banyak gak la prospek yang bakal hilang

Autoresponder aweber & getresponse macam ni gak ker
 

penang

Senior
Joined
Jul 17, 2009
Messages
1,353
Points
0
Status Pending...masih tak klik link confirmation tu. Sblm nie subscriber saya yg Pending mmg byk beratus-ratus gak tapi bila sayablast email 2,3 kali, status Pending dah kurang tinggal puluh2 aje. Tapi x tahu la kalau mmg byk masuk SPAM....Otai kena jawab nie...
 

abutalib

Senior
Joined
Dec 29, 2010
Messages
4,058
Points
0
Kalau status dah pending, adakah email akan sampai

atau tidak kepada subscriber yang baru tadi :)
 

warray

Newbie
Joined
Feb 5, 2011
Messages
228
Points
0
Pending confirmation tu... mungkin confirmation email masuk spam atau email delivery ambil masa hingga prospek dah lupa ada subsribe bro punya m list. So selagi prospek tak confirm email follow up sure tak sampai kat prospek ni. Satu lagi mungkin email prospek punya setting..biasanya yahoo leceh skit suka masuk spam. Kekadang leceh juga guna double opt- in ni prospek lupa nak confirm. Bro cuba blast reminder lah minta dia orang confirmkan.
 

aminbeb

Senior
Joined
Jun 26, 2007
Messages
1,148
Points
38
Age
41
Pending confirmation tu... mungkin confirmation email masuk spam atau email delivery ambil masa hingga prospek dah lupa ada subsribe bro punya m list. So selagi prospek tak confirm email follow up sure tak sampai kat prospek ni. Satu lagi mungkin email prospek punya setting..biasanya yahoo leceh skit suka masuk spam. Kekadang leceh juga guna double opt- in ni prospek lupa nak confirm. Bro cuba blast reminder lah minta dia orang confirmkan.
Aku pernah buat test bg email delivery utk ar trafficwave, 6 dari 10 emel yang aku test masuk spam box. walaupun pakai emel gmail. Kalau prosepek guna emel yahoo mungkin lg bertambah la yang masuk SPAM Box.

Aku setuju dengan cadangan utk blast remind. atau anda boleh train prospek kat thank you page untuk elak berlaku kes-kes pending confirmation.
 
Top