Tolong saya siapkan website ni..

OsmanAdnan

Senior
Joined
Sep 26, 2008
Messages
921
Points
18
Salamz sume..nak mintak tolong rakan-rakan IM sekalian..tolong guide saya sampai saya dapat siapkan website ni sepenuhnya.Tak kisah laa website ni buruk ke apa,janji siap.hoho...Actually ni 1st website yg saya buat sepenuhnya guna Pakej Web Jualan bro Amirol.Kalau ada sikit2 tak elok or buruk dari website2 lain kat luar sana tu paham-paham lah ye :D Dan ni laa hasilnya lepas ikut seminar Ammar 18 hb Jan lepas :)

Ok ni website sy..masih dalam proses beta testing org cakap sebelum launch. http://bisnestani.com

Harap anda boleh bagi saranan or pendapat pasal minisite ni.Komen je apa nak komen pun saya tak kisah :)

Ada beberapa soalan nak tanya ni:
1) kenapa order page saya takde header,footer,bgindex (garisan kuning yg memanjang ke bawah mcm yg anda lihat dlm website bisnestani.com) sedangkan saya dah upload semua image ke hosting.Bila saya preview dari dreamviewer,elok je dia jadi mcm website bisnestani.com.Tapi bila upload ke server,rename order.html kpd index.html,sume header,footer dan bgindex tu hilang mcm yg anda boleh lihat kat order page saya.Kenapa jadi macam tu?
2) Erm..apa2 yg korang nak saya perkemaskan lagi dalam minisite ni,sila nyatakan ya.Ni betul-betul website pertama yg saya buat,memang totally bermula dr zero.Memang betul-betul newbie la wa cakap lu,hoho.tapi,kalau kita tak cuba selamanya kita akan terus jadi newbie.Kan?So..saya perlukan bantuan korang sume.Dah puas saya godek-godek sendiri,tapi takleh jugak..:(

Ok esok saya keje so saya kena tido skrg..hoho..Apa-apa hal korang reply thread ni untuk guide saya ye.Atau untuk lebih senang kontek boleh trs ym saya. Bantuan korang amat saya hargai..

YM saya : mantim_84
 

Kneecydrulley

freshman
Joined
Feb 11, 2009
Messages
0
Points
0
jewelry tanzanite sets sterling silver rings sets rings custom jewelry setting silver australia contemporary in jewelry new zealand bridal jewelry and tiara set louis vuitton man jewelry john bowers motorcycle killed washington state scanner radio frequencies sanitary hygiene herefordshire cowgirl pinup drawings mwr san diego cj5 hardtop rss sharkskin wallet swollen itchy eyelids fluke 1508 estee lauder tender blush map tootsie roll lyrics aloha stadium swap meet kohlrausch simone smittybilt bumpers amarres hechizos y magia de amor jude law playgirl outdoor retractable clothesline new book legless thailand elim jewelry jewelry picture silver solder dallas prince jewelry jewelry pono body cheap gold jewelry mazdaspeed3 performance parts paintballing ashford jillian and massapequa request catalog bedspreads custom toyota lucida photos the evening news jeffersonville in virtual villagers the secret city walkthrough shops becker road port saint lucie diana rigg gallery bassett bold italic prims navy rumer godden image downloader 3.31 st benedict of nursia little girls ddoggprn laguiole flatware james quinci emerachem corporation auction informant 2.0.0 angioplasty stints
wolf jewelry box costume jewelry antons jewelry designer gem stone jewelry costume jewelry clip on earring weiser jewelry wholesale bulk body jewelry jewelry pearl turqouise gold jewelry removable tooth distributor jewelry silver berebi jewelry antique cz jewelry diamond exchange jewelry ma sudbury christian lapel pins jewelry animal com costume jewelry print
 

arm

Newbie
Joined
Sep 2, 2006
Messages
873
Points
16
Saya rasa saya tahu masalah anda. Susah nak terang kat sini. Saya dah add Yahoo ID anda dalam YM. Boleh saya terangkan satu persatu kat sana.

Tapi saya bukan kat mesia. By the time anda bangun pagi, saya tengah tido. Mesia pukul 4.30 ptg baru saya online balik sebab kat sini dah kul 8.30 pagi :D

.
.
.
 

baloot

Senior
Joined
Jan 19, 2007
Messages
923
Points
18
aku tgk ok je minisite ko tu... smart2..

cuma ada 1 je yg nmpak tak lawa... perasan tak gambar ni:
buybar.gif


kalau dalam page tu, kan background putih, so yg belah kiri sekali tu mcm kurang lawa. sbb background yg belah kiri tu kaler kelabu sket.

aku rasa lebih baik buat transparent. settle problem yg tak lawa tu..

tapi klau ko taknak ubah apa2 pun takpe, itu cuma pandangan aku je sbg webdesigner..

sekian.
 

OsmanAdnan

Senior
Joined
Sep 26, 2008
Messages
921
Points
18
aku tgk ok je minisite ko tu... smart2..

cuma ada 1 je yg nmpak tak lawa... perasan tak gambar ni:
buybar.gif


kalau dalam page tu, kan background putih, so yg belah kiri sekali tu mcm kurang lawa. sbb background yg belah kiri tu kaler kelabu sket.

aku rasa lebih baik buat transparent. settle problem yg tak lawa tu..

tapi klau ko taknak ubah apa2 pun takpe, itu cuma pandangan aku je sbg webdesigner..

sekian.

Sori bro lambat reply thread ni.Busy dengan urusan offline.Transparent macam mana tu bro?Aku tak pandai,maklum laa baru belajar buat website :D Tapi aku rasa pun macam tu,nampak macam tak lawa kan.
Tolong jelaskan kat sini bro.Nanti aku PM bro ingatkan bro suruh reply thread ni.Takut terlepas pandang..:)
 

wanmus

Senior
Joined
Oct 2, 2007
Messages
1,800
Points
38
Age
38
tambahan dari saya. tentang harga ebook bro ni. sebab kar frontpage tu xde pun ditunjukkan harga ebook tersebut. Di ruangan order pun tidak di highlight kan harga. Bukan apa, kot2 customer banyak tanya nanti mengenai harga, bro jugak letih nak menjawab. just idea dari saya
 

OsmanAdnan

Senior
Joined
Sep 26, 2008
Messages
921
Points
18
tambahan dari saya. tentang harga ebook bro ni. sebab kar frontpage tu xde pun ditunjukkan harga ebook tersebut. Di ruangan order pun tidak di highlight kan harga. Bukan apa, kot2 customer banyak tanya nanti mengenai harga, bro jugak letih nak menjawab. just idea dari saya

Ok bro.Thanks for comment.Nanti saya highlightkan.Pasal image buybar tu camne bro?Macam mana nak transparentkan image ni sebab saya rasa tak lawa laa.Macam 2 warna yang berbeza macam bro baloot tu cakap..
 
Last edited:

OsmanAdnan

Senior
Joined
Sep 26, 2008
Messages
921
Points
18
pergh....
nampaknya tanam cendawan la aku pasni...:)

Yup..ramai yang tak tahu potensi cendawan ni sebenarnya.Ada sorang ni dok Kl,umah teres yang dia sewa je.Dia tanam cendawan bawah garaj kete dia je,dia gunakan space dalam separuh garaj kete dia untuk tanam cendawan.Masa yang dia ambil untuk uruskan cendawan dia cuma 2 jam je sehari.Hanya dengan meluangkan masa 2 jam sehari je sambil lepak-lepak kat rumah main dengan anak-anak,sambil-sambil jenguk cendawan ikut tingkap rumah dia, dia boleh dapat sekitar RM 700- RM 900 sebulan dalam masa 3-4 bulan.Tu baru tanam bawah garaj je tu..:D
 

OsmanAdnan

Senior
Joined
Sep 26, 2008
Messages
921
Points
18
pergh....
nampaknya tanam cendawan la aku pasni...:)

Yup..ramai yang tak tahu potensi cendawan ni sebenarnya.Ada sorang ni dok Kl,umah teres yang dia sewa je.Dia tanam cendawan bawah garaj kete dia je,dia gunakan space dalam separuh garaj kete dia untuk tanam cendawan.Masa yang dia ambil untuk uruskan cendawan dia cuma 2 jam je sehari.Hanya dengan meluangkan masa 2 jam sehari je sambil lepak-lepak kat rumah main dengan anak-anak,sambil-sambil jenguk cendawan ikut tingkap rumah dia, dia boleh dapat sekitar RM 700- RM 900 sebulan dalam masa 3-4 bulan.Tu baru tanam bawah garaj je tu..:D
 

baloot

Senior
Joined
Jan 19, 2007
Messages
923
Points
18
buat transparent image.
guna adobe photoshop je.
pastu save gambar tu dlm format .png

paham ke? hehe...
 

PonTianaK Degil

freshman
Joined
Sep 24, 2008
Messages
652
Points
16
Yup..ramai yang tak tahu potensi cendawan ni sebenarnya.Ada sorang ni dok Kl,umah teres yang dia sewa je.Dia tanam cendawan bawah garaj kete dia je,dia gunakan space dalam separuh garaj kete dia untuk tanam cendawan.Masa yang dia ambil untuk uruskan cendawan dia cuma 2 jam je sehari.Hanya dengan meluangkan masa 2 jam sehari je sambil lepak-lepak kat rumah main dengan anak-anak,sambil-sambil jenguk cendawan ikut tingkap rumah dia, dia boleh dapat sekitar RM 700- RM 900 sebulan dalam masa 3-4 bulan.Tu baru tanam bawah garaj je tu..:D


Off topic skit.
Cendawan ape tu?
 
Top