Tolong saya ebay Payment and shipping

wantatu

freshman
Joined
Nov 17, 2011
Messages
61
Points
6
Salam kepada semua warga WC dan otai2 semua. saya di sini ada 1 poblem berkenaan ebay saya yg wat kepla otak dah berpusing. Saya ada niaga 1 item ni. dan buyer dah buy dan dah bayar semua . CUma sy nak order item ni dari satu laman web. saya dah masukkan alamat dan nma penerima dia. kemudian saya klik PAY NOW nk byar gna paypal lah kn. tpi dekat paypal 2 msa sy nk klik Pay dia kuar alamat saya. jdi Klau sy klik pay ngan paypal 2. item akn di hntar ke mana ya

Secure Checkout (ni nama alamat orang sy nk hantar 2)

Confirm your shipping address.
NIVALDO GALBIATTI
5362 Shingle creek dr,Orlando, FL 32821-5552, United States
Orlando, FL
32821-5552
Edit Address
Florida

Province/Region (Outside US) Zip
How would you like to pay?
(saya plih paypal)


kemudian

bla sy klik aja complete puchase dia bawa sy ke laman paypal dan di situ kuar g 1 page cam ni.

Review your information


Shipping address
MUHAMAD SASZUWAN
alamat umah ak ni
01000
Malaysia

Loading...Payment methods
Payment Method
Credit/Debit Card : Visa

jdi tlg la sy lau sy klik paynow. item 2 akn diantar ke mana. rumh sy ke almat yg sy comfirm 1st tdi. tolong la .. bantulah sy
 

wantatu

freshman
Joined
Nov 17, 2011
Messages
61
Points
6
huhu 2 la.. dh pning ni..lau sy klik paynow tkut t brang tu antar ke umah sy lak... dh dri us 2...adoi na...dkat web sy beli item 2 dia comfim alamat owg beli dri sy.paypal ni kdang2 nyusah kn..dh hold payment sy..grrrr
 

Abd.Hadis

freshman
Joined
Jul 13, 2010
Messages
155
Points
0
Salam kepada semua warga WC dan otai2 semua. saya di sini ada 1 poblem berkenaan ebay saya yg wat kepla otak dah berpusing. Saya ada niaga 1 item ni. dan buyer dah buy dan dah bayar semua . CUma sy nak order item ni dari satu laman web. saya dah masukkan alamat dan nma penerima dia. kemudian saya klik PAY NOW nk byar gna paypal lah kn. tpi dekat paypal 2 msa sy nk klik Pay dia kuar alamat saya. jdi Klau sy klik pay ngan paypal 2. item akn di hntar ke mana ya

Secure Checkout (ni nama alamat orang sy nk hantar 2)

Confirm your shipping address.
NIVALDO GALBIATTI
5362 Shingle creek dr,Orlando, FL 32821-5552, United States
Orlando, FL
32821-5552
Edit Address
Florida

Province/Region (Outside US) Zip
How would you like to pay?
(saya plih paypal)


kemudian

bla sy klik aja complete puchase dia bawa sy ke laman paypal dan di situ kuar g 1 page cam ni.

Review your information


Shipping address
MUHAMAD SASZUWAN
alamat umah ak ni
01000
Malaysia

Loading...Payment methods
Payment Method
Credit/Debit Card : Visa

jdi tlg la sy lau sy klik paynow. item 2 akn diantar ke mana. rumh sy ke almat yg sy comfirm 1st tdi. tolong la .. bantulah sy

sepatutnya bro tanya dulu dia sediakan dropship ke tidak dan tanya bagaimana order kalau dropship,biasanya kalau website ada servis dropship ada option order dropship dan dia ship melalui alamat yg kita bagi.
 
Last edited:

wantatu

freshman
Joined
Nov 17, 2011
Messages
61
Points
6
2 mmg dh buh alamat tuk ship la 2. tp bla klik je pay via paypal.paypal kuarkan alamat shiiped address ke sy..tuu yg pning ni
 

Abd.Hadis

freshman
Joined
Jul 13, 2010
Messages
155
Points
0
2 mmg dh buh alamat tuk ship la 2. tp bla klik je pay via paypal.paypal kuarkan alamat shiiped address ke sy..tuu yg pning ni

memang mcm tu..abaikan jer yg penting seller tu tahu bro order dropship and ship ke alamat yg bro berikan...kalau nak, buat note time nak bayar tu..ada dalam paypal..sebelum sahkan bayaran..letaklah Note Dropship order, Ship to: alamat bayer bro tu..:)
 

AzlanYussof

freshman
Joined
Jun 26, 2011
Messages
2
Points
0
Jangan risau..saya dah banyak order dari supplier mcm tuh..payment biasa nya mmg akan ikut PayPal kita..sbb tu kuar alamat kita..yg penting alamat for shipment tu..supplier akan ikut dari alamat shipment, bukan Paypal...ader sesetengah seller tuh, dieorang bukan ader PP acc pon..jgn risau..
 

Faily Noor

freshman
Joined
Mar 10, 2011
Messages
51
Points
0
Jangan risau..saya dah banyak order dari supplier mcm tuh..payment biasa nya mmg akan ikut PayPal kita..sbb tu kuar alamat kita..yg penting alamat for shipment tu..supplier akan ikut dari alamat shipment, bukan Paypal...ader sesetengah seller tuh, dieorang bukan ader PP acc pon..jgn risau..


Betul kata2 Tuan Azlan tu...dun worry....Insya-Allah xdak apa yg perlu dirisaukan..dekat paypal adalah alamat kita yg tetap..alamat itu telah kita letak sejak dari awal pendaftaran paypal lg kan..? So tak perlu diubah..Jika diubah..keberangkalian utk ada problem mesti ada coz Paypal time skrg ini tengah menggila sket..:)..Utk menyakinkan diri Tuan..Lebih baik Tuan contact balik supplier tersebut bagi mengesahkan proses alamat orderan tersebut betul kepada pembeli dari pihak Tuan...

Sekadar Pandangan,

Insan Boobie..:)..
 
Top