Tolong saya buat blog

Mr.Awie

freshman
Joined
Apr 27, 2008
Messages
454
Points
16
pm aku.aku pun tgh boring nie.tak tau nak buat apa. duit dalam paypal pun asyik mengalir masuk macam air.ngeh..ngeh
 

mazlie nadzri

Senior
Joined
Jan 23, 2008
Messages
1,686
Points
38
Dapatkan panduan daripada Smartzul...panduan yang dah terbukti membantu ramai orang membina blog sendiri...lihat disini
 

abdfatah

Senior
Joined
May 22, 2007
Messages
6,690
Points
38
oleh karena saya dah biasa dgn blogspot, dan terdapat beribu2 template blogspot yg ala2 wordpress boleh di kopi pes ke blogspot serupa mcm wordpress.....

maka saya masih setia bersama blogspot...:D
wordpress jugak namanya.... biarpun tak serupaaaa... tapi seakan akan serupa wordpress...

terpulang ler kepada empunya diri nak guna blogspot atau wordpress.
 

wawwi.com

Senior
Joined
Jun 12, 2009
Messages
2,120
Points
38
oleh karena saya dah biasa dgn blogspot, dan terdapat beribu2 template blogspot yg ala2 wordpress boleh di kopi pes ke blogspot serupa mcm wordpress.....

maka saya masih setia bersama blogspot...:D
kira ok r 2... Cuma dari segi SEOnya Wordpress 3-4 kali ganda lebih mesra & lebih baik walaupun korang daif giler x tau guna wordpress. So bagi yang guna blogspot terpaksa r korang struggle giler2x nak pomote korangnya blog berbanding guna blog Wordpress. :D

Ini mengikut pengalaman aku & kajian aku sejak 2006 lagi.
 

wawwi.com

Senior
Joined
Jun 12, 2009
Messages
2,120
Points
38
thanx bro's
aku nnti try research slow2
Try r reserch. ada 2 cara nak belajar blog wordpress.
1st daftar ajer dari wordpress.com
2nd kalau ada Friendster, guna blog friendster jer coz friendster ada ciplak guna wordpressnya blog jadi diorangnya blog. memang mirip sama jer coz wordpressnya sistem

Try lh mana2x satu dari yang dijelaskan ini.
 

wawwi.com

Senior
Joined
Jun 12, 2009
Messages
2,120
Points
38
kalau gune blogger sye rse lagi senang
ape beza blog personal and bisnes?
blogspot memang senang nak guna tak dinafikan. Cuma for long term, korang kan tau betapa membazirnya masa korang dok menghadap blogspot yang ada pelawat bilang dengan jari ajer..

terpulang lah yer..

P/S: cuba lihat pro blogger, internet marketer semua pakai blogspot ker? main blog diorang siap .com guna wordpress beb. ranking & PR tiptop - Ini r y sgt berharga. bukan senang nak dapat high traffic coz more traffic = more money :D
 

syuxx

Senior
Joined
Jul 31, 2008
Messages
3,361
Points
38
Try r reserch. ada 2 cara nak belajar blog wordpress.
1st daftar ajer dari wordpress.com
2nd kalau ada Friendster, guna blog friendster jer coz friendster ada ciplak guna wordpressnya blog jadi diorangnya blog. memang mirip sama jer coz wordpressnya sistem

Try lh mana2x satu dari yang dijelaskan ini.
Ciplak ke? Ingatkan diorang guna WPMU.
 
Top