Tolong aku!!!

Joined
Oct 9, 2008
Messages
239
Likes
0
Points
16
Offline
Hm. .mgkn nasib aku cmni..msuk pr0gram brbayar x dpt pulangan..msuk pr0gram free lak kna website scam. .dah byk duit habis.,dahla aku ni org miskin,,kat sini aku nk mntk jsa baik sesape tlg sgt2 bg jln kat aku. .xkan xde s0rg pun yg dah bjaya kan..tlg sgt2,aku btl2 ptus harapan. .hidup aku tiap2 hri kna caci..k0rg phm2 la org miskin sape la nk pndg kan? S0 aku mntk tlg sgt2 kat k0rg..aku pn nk bjaya mcm k0rg gak.. Tlg bg jln utk org mcm aku utk bjaya k.. Ni email aku johari8140@yahoo.com.my ,, xkan luak ilmu korg klu tlg org mcm aku kan? Hm. .tq guys
Senang je jawapannya nih ! Pergi ke website saya di bawah.

Analisa siapakah anda dengan teknik rahsia tarikh lahir. Pastuh boleh tengok potensi dan kapasiti anda.
Then, bolehlah bongkarkan kekayaan anda, insyaallah.

Tunggu apa lagi ! Akses sekarang,

Wassallam
 
Joined
Mar 14, 2006
Messages
270
Likes
5
Points
18
Offline
mmg setiap org ada pengalaman -ve. sampai tak lena tido malam... lagi2 kalau asyik kena scam aje.

pesan saya. dah lepas, lepas... fokus dengan apa yg anda ada sekarang, dan mula semula gerak dari situ...

gud luck.
 
Joined
Oct 4, 2008
Messages
94
Likes
0
Points
6
Offline
Saje nk bgtau. .aku duk kat kemaman skrg neh,dah brape ari dah x dpt msuk intenet neh.last2 dpt msuk blk. .hehe
 
Joined
Jul 31, 2008
Messages
3,347
Likes
5
Points
38
Offline
sanggup aku buang masa sampai satu jam lebih baca thread dari dari first sampai habis.

gud luck untuk bro Johari!

p/s: banyak jugak idea serta motivasi aku dapat dr page ni. haha

newbie pun newbie lah.. lantak lah ! < satu ayat motivate yg aku dpt. haha
 
Joined
Oct 4, 2008
Messages
94
Likes
0
Points
6
Offline
Bgus la tu. .aku tahu kat thread aku ni rmai yg dpt bljr,n rmai gak yg dpt promot satu2 bnda. .

aku pn dah xigt brape lame dah aku xp0st kat thread ni..dlm jgka masa tu lah aku krja n krja utk menyara mak ngan adik2 aku..secara purata gaji tmpt aku keje tu just rm8.00 je sehari.cukup ke? Cukup la tu..

Tp skrg ni aku dah kna buang keje,satu2nya pnca rezeki family aku.wlaupn gaji kecik je,td0 pun 3 4 jam je sehari tp aku tpkse keje.skrg dah kna buang..dah sminggu aku hlg keje.

Mak aku lak dah brape kli kuar air mata lntaran nasib family aku ni,dia sggup xmkn,jnji ank2 dia dpt mkn n dpt skolah,tu je.aku pn xtau nk keje katne lg dah.

aku xmalu cite bnda ni kat korg sbb aku nk mntk tlg ngan korg.. Klau xde keje intenet keje kat luar pn xpe..kat tmpt aku ni ssh nk dpt keje... Tlg yer....

johari8140@yahoo.com.my
 
Joined
May 22, 2007
Messages
6,621
Likes
2
Points
38
Offline
kerja apa lagi nak buat musim hujan neh? berniaga kat monsun cup laa pulak... jual layang2 ke masa festival layang-layang...

layang-layang? camner nak buat layang2 kreatif haaa...? kat festival layang2 tu memacam bentuk derang buat...

mana nak cari kursus layang-layang haaa...???
 
Joined
Oct 4, 2008
Messages
94
Likes
0
Points
6
Offline
Nyindir aku ke patah?? Huh. . .xtau nk buat ape lg dah, yg dah bjaye tu x trgerak ke ati korg nk kgsi rahsia korg ngan aku? Kgsi lubuk ngan aku ke... Sumpah,aku jem dah skrg neh,klau lah otak aku neh blh reset dah lame aku reset dah..huhuhu. .
 
Joined
Dec 14, 2005
Messages
159
Likes
1
Points
18
Offline
Nyindir aku ke patah?? Huh. . .xtau nk buat ape lg dah, yg dah bjaye tu x trgerak ke ati korg nk kgsi rahsia korg ngan aku? Kgsi lubuk ngan aku ke... Sumpah,aku jem dah skrg neh,klau lah otak aku neh blh reset dah lame aku reset dah..huhuhu. .
kalau dah sampai macam ni, saya sarankan awak cari pakar untuk tolong awak. Tapi biasalah kena bayar. Cari yang betul2 sesuai dengan business model yang awak mahu lakukan. ( ebay, adsense, dropship, etc..)

Kenapa saya sarankan awak cari mentor? Sebab saya paham bagaimana perasaannya apabila invest sehingga beribu-ribu tapi masih tak menampakkan hasil. Memang motivasi akan jatuh gila dan semestinya kita nak seseorang yang pakar yang boleh paham apa masalah kita hadapi ketika itu.

Kalau nak cari sendiri penyelesaiannya pun boleh, cuma anda perlu lagi buat investment sama ada dari segi masa dan wang. Tapi belum tentu anda boleh dapat jawapannya dengan tepat.

Tapi bila dah ada mentor (yang semestinya pakar) dia akan tahu bahagian mana yang awak kurang usaha dan boleh improve bahagian2 lain. Kadang-kadang usaha awak dah ada cuma mungkin tak ikut turutan yang menyebabkan result tak seperti yang awak mahu.

Gud Luck!

p.s: cuma share pengalaman saya je :)
 
Joined
Oct 4, 2008
Messages
94
Likes
0
Points
6
Offline
kalau dah sampai macam ni, saya sarankan awak cari pakar untuk tolong awak. Tapi biasalah kena bayar. Cari yang betul2 sesuai dengan business model yang awak mahu lakukan. ( ebay, adsense, dropship, etc..)

Kenapa saya sarankan awak cari mentor? Sebab saya paham bagaimana perasaannya apabila invest sehingga beribu-ribu tapi masih tak menampakkan hasil. Memang motivasi akan jatuh gila dan semestinya kita nak seseorang yang pakar yang boleh paham apa masalah kita hadapi ketika itu.

Kalau nak cari sendiri penyelesaiannya pun boleh, cuma anda perlu lagi buat investment sama ada dari segi masa dan wang. Tapi belum tentu anda boleh dapat jawapannya dengan tepat.

Tapi bila dah ada mentor (yang semestinya pakar) dia akan tahu bahagian mana yang awak kurang usaha dan boleh improve bahagian2 lain. Kadang-kadang usaha awak dah ada cuma mungkin tak ikut turutan yang menyebabkan result tak seperti yang awak mahu.

Gud Luck!

p.s: cuma share pengalaman saya je :)
tu la yg aku nk. .tp adeke yg sggup jd mentor aku? Xde kan? Hm.. Susahnye... Kalaula aku jd cam korg,msti best kan? Ari2 cek akaun bank je. .btl tak? Tp tu mmpi je bg aku. .
 
Joined
Jun 6, 2008
Messages
2,313
Likes
2
Points
38
Offline
thread ni dah page 32 dah... takkan ko masih tak boleh amik sebarang manfaat dari apa yang warga wc ni post?

mesti diorang yang post panjang2 tu kecewa :(

aku dah takde apa yang nak dikongsi dgn ko.. semuanya diorang dah cakap..
 
Joined
Oct 4, 2008
Messages
94
Likes
0
Points
6
Offline
Mmg dah banyak zyan. .dan aku terharu bla derang sggup kgsi seme tu ngan aku cuma aku je xbgtau, , tp aku lg kecewa sbb seme yg derang post tu Diluar Kemampuan aku zyan. .huhu...

mcm lagu ukays tu, Diluar Kemampuanku...
 
Joined
Dec 14, 2005
Messages
159
Likes
1
Points
18
Offline
tu la yg aku nk. .tp adeke yg sggup jd mentor aku? Xde kan? Hm.. Susahnye... Kalaula aku jd cam korg,msti best kan? Ari2 cek akaun bank je. .btl tak? Tp tu mmpi je bg aku. .
kalau anda pernah baca buku azizi ali, beliau ada katakan, jika kita nak sesuatu ilmu yang betul-betul bernilai, kita kena sanggup membayarnya.

Kalau anda masih juga mahu info percuma, kita tak pasti kesahihan dan kepersisan pengkongsian ilmu tersebut. Dan pastinya, perjalanan ke arah kejayaan pasti lebih lama sebab anda akan deal dengan kegagalan dan rintangan yang tak terduga. Kalau ada mentor, perjalanan anda lebih singkat tapi bukan bermaksud anda tak perlu berusaha.

Daripada situasi anda, saya rasa better anda cari mentor seperti Saifulsham, Irfan Khairi, Syed Ikhwan atau yang lain-lain (yang appove sudah berjaya). Kalau nak yang free mengajar kita one on one, memang lah tak ada.

Sebabnya, katakanlah awak dah berjaya generate duit puluh ribu sebulan, adakah anda mahu share semua ilmu anda tu percuma? Sudahlah anda berpenat lelah bertahun-tahun menghadapi dugaan takkan anda nak ajar org lain percuma kan?

Maafkan saya jika anda ada rasa tersinggung. Saya jujur dengan anda. Membina perniagaan internet adalah simple tapi bukannya mudah. Saya pernah merasai apa yang anda rasa sekarang (hampir nak give up) sebab itu saya ingin memberikan anda guide terbaik sebagai seorang kawan yang mempunyai impian yang sama.

:)
 

RajaKamil

Kawan WC Premium
Active
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,752
Likes
23
Points
48
Age
33
Offline
kalau kau nak free, datang rumah aku........kat Selangor. Kau duduk 3 hari kat rumah aku.

Pastikan kau ada bawak RM100 kat tangan, sebab aku nak ajar yang pakai duit sikit.

Kalau kau nak, kau datang, jgn banyak songeh.
 
Joined
Jan 14, 2008
Messages
2,129
Likes
4
Points
38
Age
32
Offline
kalau kau nak free, datang rumah aku........kat Selangor. Kau duduk 3 hari kat rumah aku.

Pastikan kau ada bawak RM100 kat tangan, sebab aku nak ajar yang pakai duit sikit.

Kalau kau nak, kau datang, jgn banyak songeh.
peh..ape lagi johari..otai dah nak ajr ko tu..
 
Joined
Oct 4, 2008
Messages
94
Likes
0
Points
6
Offline
Tu la psl ajids oi. .tp aku kna usaha skit..adeh. .mmg ssh nk dpt tawaran cmni.. Kang tlepas kang kempunan aku.
 
Joined
Sep 26, 2008
Messages
910
Likes
2
Points
18
Offline
kalau kau nak free, datang rumah aku........kat Selangor. Kau duduk 3 hari kat rumah aku.

Pastikan kau ada bawak RM100 kat tangan, sebab aku nak ajar yang pakai duit sikit.

Kalau kau nak, kau datang, jgn banyak songeh.
RK,umah hang kat Selangor tang mana ye..:D
 
Joined
Oct 4, 2008
Messages
94
Likes
0
Points
6
Offline
Bkn. .mksud sy kna cari byk duit.. Yg rk mntk tu rm100, tket bas lg prgi blk,mkn kat sana lg, plg k0man pn kna ada rm500 keatas..huk3. .byk tu..
 
Top