tips untuk selalu ingat nak kunci rumah

juicemaker09

freshman
Joined
Jun 11, 2013
Messages
52
Points
6
ada sesiapa boleh bagi tips tak kt aku yg asyik laaaaa lupa nak kunci rumah. aku ada dengar ada smart lock. tapi tak tau kt Malaysia ada dah ke.
 

Siti Junada

freshman
Joined
Jul 25, 2018
Messages
31
Points
6
ada sesiapa boleh bagi tips tak kt aku yg asyik laaaaa lupa nak kunci rumah. aku ada dengar ada smart lock. tapi tak tau kt Malaysia ada dah ke.
u blh pasang smart lock kat rumah...kalau u lupa bawa kunci rumah, u blh hidupkan smart lock dgn smartphone tak kira masa dan tempat...
 

Siti Junada

freshman
Joined
Jul 25, 2018
Messages
31
Points
6
mcm mana nak pasang smart lock ni? blh kongsi cara2 tu tak?
mula2 u kena pasang smart lock tu ikut prosedur2...lepas tu u kena connect kunci rumah hab smarthome...slps berjaya connect, u dah blh mula kawal ia dari aplikasi hab dan lakukan perkara2 spt kunci dan buka kunci dari jauh, menukar kod pengguna, dan byk lagi...
 

Puspawati

freshman
Joined
Jul 25, 2018
Messages
51
Points
6
mula2 u kena pasang smart lock tu ikut prosedur2...lepas tu u kena connect kunci rumah hab smarthome...slps berjaya connect, u dah blh mula kawal ia dari aplikasi hab dan lakukan perkara2 spt kunci dan buka kunci dari jauh, menukar kod pengguna, dan byk lagi...
bagusnya smart lock ni...sesuai utk pelupa mcm sy...dpt buka dan lock kunci rumah asalkan sy ada bawak smartphone dgn internet connection...
 

Siti Junada

freshman
Joined
Jul 25, 2018
Messages
31
Points
6
bagusnya smart lock ni...sesuai utk pelupa mcm sy...dpt buka dan lock kunci rumah asalkan sy ada bawak smartphone dgn internet connection...
smart lock ni mmg best...ia berfungsi baik lagi kalau smartphone u ada internet 5G...
 

evonvon

freshman
Joined
Oct 13, 2011
Messages
8
Points
1
smart lock ni mmg best...ia berfungsi baik lagi kalau smartphone u ada internet 5G...
betul2...rangkaian internet 5G memberi manfaat besar kpd kehidupan seharian kita...semua benda akan blh dikawal dgn smart...
 

ladycaca75

freshman
Joined
May 30, 2011
Messages
27
Points
3
betul2...rangkaian internet 5G memberi manfaat besar kpd kehidupan seharian kita...semua benda akan blh dikawal dgn smart...
betul2...hidup sy jadi lbh senang dgn adanya rangkaian internet 5G...semua jadi laju, cepat, pantas...
 

cik_didi

freshman
Joined
Nov 6, 2019
Messages
57
Points
8
Age
25
u blh pasang smart lock kat rumah...kalau u lupa bawa kunci rumah, u blh hidupkan smart lock dgn smartphone tak kira masa dan tempat...
Betul tu. Smart lock boleh memudahkan kita. Lagi-lagi dengan rangkaian 5G lagi best la guna. Line laju takde nak pening-pening fikir kalau terlupa.
 

cik_didi

freshman
Joined
Nov 6, 2019
Messages
57
Points
8
Age
25
ada sesiapa boleh bagi tips tak kt aku yg asyik laaaaa lupa nak kunci rumah. aku ada dengar ada smart lock. tapi tak tau kt Malaysia ada dah ke.
yup.. betul smart lock.. dah ada & senang kalau gunakan dengan rangkaian 5G. MUdah keje kita.
 

popularrea

freshman
Joined
Sep 12, 2019
Messages
34
Points
6
Age
28
Smart lock ni aku skang tgk cite2 korea mostly guna ni.. Yelah diorg dduk apartment ke kondo ke even rumah bawah semua guna ni.. Boleh check rumah dah lock belum, just through phone je mmg sonang la hai
 

popularrea

freshman
Joined
Sep 12, 2019
Messages
34
Points
6
Age
28
haha...smart lock akan beroperasi berkali ganda lebih pantas dgn adanya rangkaian internet 5G...
Betul2, lagi2 kalau tm yg lead 5g.. Skrg pum diorg lagi bagus servis dgn connection semua.. So yakin dgn diorg hehehe tak saboo
 

arigato45

freshman
Joined
Jun 27, 2011
Messages
18
Points
1
Smart lock ni aku skang tgk cite2 korea mostly guna ni.. Yelah diorg dduk apartment ke kondo ke even rumah bawah semua guna ni.. Boleh check rumah dah lock belum, just through phone je mmg sonang la hai
haha, betul2. canggih sgt dah skrg. kita yg jadi amazed sampai tak tahu kewujudan teknologi mcm ni kan hahaha
 

arigato45

freshman
Joined
Jun 27, 2011
Messages
18
Points
1
mula2 u kena pasang smart lock tu ikut prosedur2...lepas tu u kena connect kunci rumah hab smarthome...slps berjaya connect, u dah blh mula kawal ia dari aplikasi hab dan lakukan perkara2 spt kunci dan buka kunci dari jauh, menukar kod pengguna, dan byk lagi...
ohhh kira safe la mcm ni.. tade nk risau terlupa ke apa ke kan.. ini kalau 5G lagi cepat less than berapa mili second je laju je smart lock ni function
 

sedili23

freshman
Joined
Oct 28, 2013
Messages
65
Points
6
bagusnya smart lock ni...sesuai utk pelupa mcm sy...dpt buka dan lock kunci rumah asalkan sy ada bawak smartphone dgn internet connection...
Bestnyeeerr.. Mudah sgat skrg ada teknologi cam nie, guna tepon je nak lock apa2.. Confirm tu kalau ada yg cuba buka, kita boleh dpt noti juga kan, safety first tu
 

sedili23

freshman
Joined
Oct 28, 2013
Messages
65
Points
6
Betul2, lagi2 kalau tm yg lead 5g.. Skrg pum diorg lagi bagus servis dgn connection semua.. So yakin dgn diorg hehehe tak saboo
Yup, aku suka guna tm sbb servis diorang laju, gune internet jarang la nak muncul masalah.. Ini 5G confirm sama bagus mcm skrang
 

ngaudennis

freshman
Joined
Jan 10, 2012
Messages
19
Points
1
Jangan selalu sangat lupa kunci rumah..bahaya tu lagi2 masa kerja yg tiada kt rumah..
 

ngaudennis

freshman
Joined
Jan 10, 2012
Messages
19
Points
1
haha...smart lock akan beroperasi berkali ganda lebih pantas dgn adanya rangkaian internet 5G...
Betul..nanti sekejap je dah lock tak ambil masa lama pun..5G internet laju jadi tak ada masalah bila telco yg serba boleh mcm tm provide betul2 kpd kita
 

ice87age

freshman
Joined
Apr 14, 2011
Messages
18
Points
1
Betul tu. Smart lock boleh memudahkan kita. Lagi-lagi dengan rangkaian 5G lagi best la guna. Line laju takde nak pening-pening fikir kalau terlupa.
Sye pon selalu gak lupeeeee, walaupon duduk rumah bujang.kdg2 kena leter dgn abg biase dah hahah
 
Top