tips tanam pokok dengan subur

Joined
Nov 22, 2019
Messages
36
Likes
0
Points
6
Age
25
Offline
#22
yup yg ni haa. dulu try jugak nak buat sndiri masa sikit je tapi dh banyak mak tanam, ada je jual sensor timing cmni. cuma skrg i dgr kalau yg prtanian besar tu dh nak gune tech yg tggi macam 5g skrg.
bukan takat pertanian je, sektor lain pun nak cuba2 implement 5g ni juga. haritu tm ada announce diorang nak testing untuk smart tourism app pastu traffic light, bnyak lagi la
 
Joined
Nov 22, 2019
Messages
36
Likes
0
Points
6
Age
25
Offline
#23
kalau nak tgk telco2 kt malaysia skrg, even 4g skrg pun ada yg tak berapa nak elok.. tapi setakat ni, tm la yg paling okay line dia.. unifi wifi dgn mobile dua2 okay ikut pengalaman la..
betul, aku pun setuju. unifi dia aku guna kt rumah okay je. dial up dulu pun diorang yg perkenal so mesti 5G nanti servis diorang bagus mcm selalu
 

Sissy

freshman
Joined
Dec 18, 2019
Messages
33
Likes
0
Points
6
Age
20
Offline
#24
ohh skrg itu boleh connect kot phone dh ada aa? i ingat dia pakai sistem jee mcm buat coding and so on
Hahaha skrg dah maju betul. Cuma Malaysia baru nak masuk maju ni. TM kan dah pre launch their 5G. Lepasni semua boleh kawal dari jauh.
 

Sissy

freshman
Joined
Dec 18, 2019
Messages
33
Likes
0
Points
6
Age
20
Offline
#25
yela kot guna teknologi mcm ni. Kalau baca artikel tu, sensor IoT tu function dia pantau maklumat masa nyata mengenai keadaan tanah & cuaca, kebakaran serta paras air. Tapi tu la... internet kena kuat huahuahuarrgghhh
Sebab tu la TM dah pra uji diaorg punya 5G. Kan dieorg jadi yg pertama standalone 5G. Demo demo je dieorg jalan skali dgn company lain
 
Top