Tips kecantikan sensitif skin

Joined
Oct 28, 2013
Messages
43
Likes
0
Points
6
Offline
#81
tu la first time aku baca comment cemni hahahahaha patutla malaysia tak ban, disebabkan pengguna pengguna yang lack knowledge cemni ah
dorang ni tak faham aku sudah terang lagi bersuluh benda tu bahaya pun nk beli ?
 
Joined
Aug 22, 2011
Messages
56
Likes
0
Points
6
Offline
#84
ntah apa banyak lagi produk under malee ni kot, nak minum tu check dulu manufacturer tu. kena sentiasa hati - hati.
 
Last edited:
Joined
Feb 10, 2014
Messages
56
Likes
3
Points
8
Offline
#85
u kerja 13 jam ke?? x ade masa nak masak, kesihatan tu lebih penting...jgn main2 tu.
 
Last edited:
Joined
Jun 27, 2011
Messages
17
Likes
0
Points
1
Offline
#86
x ade lah, kerja 8 jam sahaja... kadang2 ade ot... kebayakkan masanya x ade kat rumah so x ade masa nak masak tu

bacteria tu memang dapat jumpa dalam tahi je ke. then cemana boleh ada dalam air
dia ada dalam sewage, tanah atau najis , tapi pengeluar air lain takde pun isu ni, maksudnya malee tak check carefully la kan
 
Last edited:

kobeee

freshman
Joined
Mar 30, 2012
Messages
32
Likes
3
Points
8
Offline
#90
spritzer mahal. kalau kena nak beli sekotak buat stok memang tak mampu aku
Harga dia berpatutan dengan kualiti yang dia bagi. Rasa dia pun okay sikit la, tak rasa longkang macam air lain. Baik la mahal sikit dari minum air kuman.
 

kobeee

freshman
Joined
Mar 30, 2012
Messages
32
Likes
3
Points
8
Offline
#91
oh begitu, aq risau macam minum air sembarangan tu, selepas minum cirit-birit.
Jangan la cari pasal, aku pernah seminggu duk hospital sebab minum air yg aku sendiri masak tapi tak bersih. Nak cepat punya pasal, tutup boiler, terus bawak gi kerja. Tak sampai sehari dah muntah2 n diarrhea. Trauma aku lepas tu, klu masak air biar lebih masak.
 

kobeee

freshman
Joined
Mar 30, 2012
Messages
32
Likes
3
Points
8
Offline
#92
tu la pasal, aku x pernah kena demam pulak atas sebab- sebab ni.
kuman yg diorg jumpa tu sama jugak boleh menyebabkan cirit-birit dan muntah jugak. Ada orang boleh kena infection mata dan telinga. Mostly dia akan effect kat orang yang tengah sakit. Ada jugak kes yg melibatkan nyawa.
 
Top