Tips kecantikan sensitif skin

Joined
Sep 8, 2013
Messages
50
Likes
4
Points
8
Offline
#41
aiya, i selalu beli air mineral AEON BIG, lepas ni x tau kena beli air mineral brand ape
Just stop using that brand and find the other alternative. Once infected with that shit bacteria, there will be more illness that can attack you.
 
Joined
Sep 8, 2013
Messages
50
Likes
4
Points
8
Offline
#42
teh hijau is so pahit without sugar how can y'all drink +Apa+
At first memang sangat pahit because we not drink that water everytime,i means regularly, but if u dah biasa minum without gula, its just feel like u minum air kosong with colour only, trus me. I dah consume around 1 years, perut pun flat je rasa.
 
Joined
Sep 8, 2013
Messages
50
Likes
4
Points
8
Offline
#43
anyway can i know what case? i takde pulak terbaca
Past few wee, ada news yg ckp Singapore banned water from Malee mineral water sdn bhd because they found a bacteria dalam sampling air brand Starfresh yg nak diimport masuk ke sana. So under Malee banyak brand such 7e Anda, aeon punya mineral water, Rofina,Still,Sukahati and i think banyak lagi .
 
Joined
Sep 8, 2013
Messages
50
Likes
4
Points
8
Offline
#44
if minum air kosong yg jenis RO tu okay ke?
It should be ok jugak sebab dia pun sejenis air kosong jugak,but why not u try spritzer? Sebab spritzer kan jenis mineral, so khasiat mesti lebih sikit even dia pun air kosong je.
 
Joined
Oct 28, 2013
Messages
43
Likes
0
Points
6
Offline
#46
ye elakkan la air - air tu. yang aku tak paham masih jual lagi. mentang - mentang la ramai buat tak tau jer.
 
Last edited:
Joined
Oct 28, 2013
Messages
43
Likes
0
Points
6
Offline
#48
It should be ok jugak sebab dia pun sejenis air kosong jugak,but why not u try spritzer? Sebab spritzer kan jenis mineral, so khasiat mesti lebih sikit even dia pun air kosong je.
memang elok sebab air mineral kan, rasa pun okay lagi dari brand lain.
 
Last edited:
Joined
Oct 28, 2013
Messages
43
Likes
0
Points
6
Offline
#49
air kosong skrg ni pun dah tercemar sedih betul
kesiannya bdk2 yg tak tahu pasal air tu tercemar. kita sebagai parent ke, pakcik , makcik kena sebarkan pasal benda ni, aku tak nak family aq terminum benda2 camni
 
Last edited:
Joined
Sep 8, 2013
Messages
50
Likes
4
Points
8
Offline
#50
if you pakai makeup and tak remove, memang habis la your face. i even malas macam mana pun paksa juga diri remove makeup and clean my face
Actually bukanlah makeup sangat pun, just a basic routine skincare je. But if i cuci, memang serious dia membiak macam apa tah.
 
Joined
Sep 8, 2013
Messages
50
Likes
4
Points
8
Offline
#51
moisturizer apa yang bagus? saya tak pernah pakai, ingatkan minum air banyak pun dah cukup melembabkan muka
U can try the safi dermasafe one, ada day n night punya. I pernah pakai simple punya hydrating moisturizer, tapi bila pakai, muka jadi panas so i stop la. Actually air pun main peranan juga. So x kiralah u pakai produk apa pun but u kurang minum air, mesti u rasa u punya muka mcm sembab n rasa mcm kusam je.
 
Joined
Sep 8, 2013
Messages
50
Likes
4
Points
8
Offline
#52
lagi2 kita yang wanita ni memang banyak kena jaga, kalau salah minum macam2 boleh jadi, hormon imbalance, mudah letih. tak silap2 belum sampai masa dah banyak health problems.
 
Last edited:
Joined
Jul 26, 2019
Messages
22
Likes
0
Points
1
Age
21
Offline
#55
thanks for sharing, nak add makan la banyk ulam dan sayur-sayuran. anti-aging
 
Joined
Jul 26, 2019
Messages
22
Likes
0
Points
1
Age
21
Offline
#56
Nak tambah sedikit kepada list di atas juga:
1. Jangan sentuh muka dengan tangan kotor. Guna kain muka yang bersih untuk kering muka dan tangan.
2. Untuk moisturizer boleh cuba minyak argan yang mengandungi banyak anti-oksidan, anti-radang dan asid lemak tak tepu (buy argan oil malaysia).
3. Jangan guna moisturizer yang terlalu berminyak kalau kulit kamu berminyak. Basuh muka dua kali sehari dan guna lotion-based moisturizer.
Banyak- minyak saya memang suka pakai argan oil. moisturizing effect dia mmg tahan lama.
 
Joined
Jul 26, 2019
Messages
22
Likes
0
Points
1
Age
21
Offline
#57
Past few wee, ada news yg ckp Singapore banned water from Malee mineral water sdn bhd because they found a bacteria dalam sampling air brand Starfresh yg nak diimport masuk ke sana. So under Malee banyak brand such 7e Anda, aeon punya mineral water, Rofina,Still,Sukahati and i think banyak lagi .
ye ke? asal tak pernah tau ek? rasanya kat mana - mana pun ade bakteria. takkan bahaya sangat
 
Joined
Jul 22, 2019
Messages
27
Likes
0
Points
1
Age
25
Offline
#60
It should be ok jugak sebab dia pun sejenis air kosong jugak,but why not u try spritzer? Sebab spritzer kan jenis mineral, so khasiat mesti lebih sikit even dia pun air kosong je.
saya suka air evian. spritzer elok jugak air dia.
 
Last edited:
Top