Tips hilang mengantuk drive jauh

meijimeijiji

freshman
Joined
May 11, 2011
Messages
91
Points
6
Kalau nak isi minyak ingat guna setel tau, sbb kat R&R tak safe, sbb byk peragut
Ya ke, tapi aku bertolak kat tengah malam ,dan tidur kat sana ok je, tapi isi minyak ni sgt susah tau nak bayar kat counter dan bahaya
 

polyy

freshman
Joined
Nov 13, 2017
Messages
78
Points
8
Age
31
aq asing2 letak, sb kad terlalu byk, so x letak dgn duit, kadang2 jer lupa, bkn setiap kali lupa
guna apps setel bayar senang, tak yah risau lagi tertinggal mesra kad...awak tak kan tertinggal bawa fon kan? lol
 

Monsteres

freshman
Joined
May 30, 2017
Messages
73
Points
8
Age
29
guna apps setel bayar senang, tak yah risau lagi tertinggal mesra kad...awak tak kan tertinggal bawa fon kan? lol
cheyyy, tak akan lupa bawa fon, pegi tandas pun bawak fon jgk, hahahaha
 

Ptura

freshman
Joined
Dec 11, 2019
Messages
11
Points
1
Age
30
ni kan skrg dah app setel tu? korang click2 je kt app tu, then isi je minyak, x yah beratur segala bagai.. kan senang tu

ha, yer takyah tunggu kt line yg panjan2 tu semua..
senang je download app setel n guna , lagi ko dpt cash back juga ..n even ko boleh dpt points bagi every transacation..cuba guna baru taw.
 

Ptura

freshman
Joined
Dec 11, 2019
Messages
11
Points
1
Age
30
Kalau nak isi minyak ingat guna setel tau, sbb kat R&R tak safe, sbb byk peragut
yes betul juga ..kalau mcm saya selalu travel ..kadang2 malam kerja pun kena seorg2
pergi isi minyak, so aku rasa safe lar..sbb takya keluar kereta pergi counter semua lar kan..
 

shilea

freshman
Joined
Dec 11, 2019
Messages
19
Points
3
Age
28
Hahaha betul lah tu. Nak queue isi minyak pun jenuh wei, beratur toilet lagi cepat. Yg bengangnya, bila kereta queue nak isi minyak gak blkg kita, boleh bising2 kata lambat la apa la, bukan salah kita kan zzzz

yes btl tapi bila ada kelebihan apps mcm setel guna and try je,
sbb kadang2 kita bising pun tak guna lar kan , mana cepat n senang cuba guna je..
aku tadi ada try rasa ok juga lar....kena try lagi brapa kali baru blh nmpk kelebihan2 semua
 

shilea

freshman
Joined
Dec 11, 2019
Messages
19
Points
3
Age
28
ni kan skrg dah app setel tu? korang click2 je kt app tu, then isi je minyak, x yah beratur segala bagai.. kan senang tu
bersetuju apa u ckp , takyah sgt susah beratur lar semua , lagi bila ada bawah anak2 pun taj susah nak biar seorg2 kt dlm kereta then
pergi kaunter ...yg aku nak cuba dpt cash back tengok ...sbb baru start guna , nak cuba tengok vash back dia mcm mana
 

Angel Lee

freshman
Joined
Feb 11, 2020
Messages
2
Points
1
Age
31
bersetuju apa u ckp , takyah sgt susah beratur lar semua , lagi bila ada bawah anak2 pun taj susah nak biar seorg2 kt dlm kereta then
pergi kaunter ...yg aku nak cuba dpt cash back tengok ...sbb baru start guna , nak cuba tengok vash back dia mcm mana

Agree. Got kids in the car while pump petrol also is dangerous , specially need go counter do payment .
 

Stella112

freshman
Joined
Feb 13, 2020
Messages
8
Points
1
Age
32
yes btl tapi bila ada kelebihan apps mcm setel guna and try je,
sbb kadang2 kita bising pun tak guna lar kan , mana cepat n senang cuba guna je..
aku tadi ada try rasa ok juga lar....kena try lagi brapa kali baru blh nmpk kelebihan2 semua

Will it be hang ?, upon much more ppls using that apps
 

adamlo

freshman
Joined
Feb 14, 2020
Messages
1
Points
1
Age
24
Kan masa raya ke atau kdg2 aku drive jauh2 sbb pergi site sana sini, aku berpotensi nak mengantuk. Pernah aku kena micro sleep, dgn tak sedar, kita tertidur sekejap. Nasib baik tak terbabas, boleh control lagi stereng aku. Cemana eh gais?

try stop at petrol station , take a rest . Then only start the journey, as know that drive long journey is feel boring and tire de .
 

Steveee

freshman
Joined
Feb 14, 2020
Messages
1
Points
1
Age
27
Kan masa raya ke atau kdg2 aku drive jauh2 sbb pergi site sana sini, aku berpotensi nak mengantuk. Pernah aku kena micro sleep, dgn tak sedar, kita tertidur sekejap. Nasib baik tak terbabas, boleh control lagi stereng aku. Cemana eh gais?

try drink coffee , else request someone assist to drive also , or drive 2 hour then take rest at petrol station in order has energy to drive again .Alternatively , early sleep before start long journey .
 

ahmadalbabxx12

freshman
Joined
Jan 8, 2020
Messages
53
Points
6
Age
27
Kalau nak isi minyak ingat guna setel tau, sbb kat R&R tak safe, sbb byk peragut

haah betul tu. bahaya la skrng, lagi2 time tgh malam tu. kalau perempuan tu tak payah la nak keluar2 or isi minyak time tu. haih kena hati2
 

ahmadalbabxx12

freshman
Joined
Jan 8, 2020
Messages
53
Points
6
Age
27
Yg boleh autopilot tu kereta mahal... lagipun aku x begitu percaya AI system mrk tu... takut nanti kita tertidur masa buka mata nanti sudah terlantar di hospital...

eh sama mcm aku. aku pun takut and tak percaya benda tu. mcm bahaya je
 
Top