Tips hilang mengantuk drive jauh

Joined
Dec 11, 2019
Messages
11
Likes
0
Points
1
Age
28
Offline
#51
ni kan skrg dah app setel tu? korang click2 je kt app tu, then isi je minyak, x yah beratur segala bagai.. kan senang tu
ha, yer takyah tunggu kt line yg panjan2 tu semua..
senang je download app setel n guna , lagi ko dpt cash back juga ..n even ko boleh dpt points bagi every transacation..cuba guna baru taw.
 
Joined
Dec 11, 2019
Messages
11
Likes
0
Points
1
Age
28
Offline
#52
Kalau nak isi minyak ingat guna setel tau, sbb kat R&R tak safe, sbb byk peragut
yes betul juga ..kalau mcm saya selalu travel ..kadang2 malam kerja pun kena seorg2
pergi isi minyak, so aku rasa safe lar..sbb takya keluar kereta pergi counter semua lar kan..
 
Joined
Dec 11, 2019
Messages
19
Likes
2
Points
3
Age
26
Offline
#53
Hahaha betul lah tu. Nak queue isi minyak pun jenuh wei, beratur toilet lagi cepat. Yg bengangnya, bila kereta queue nak isi minyak gak blkg kita, boleh bising2 kata lambat la apa la, bukan salah kita kan zzzz
yes btl tapi bila ada kelebihan apps mcm setel guna and try je,
sbb kadang2 kita bising pun tak guna lar kan , mana cepat n senang cuba guna je..
aku tadi ada try rasa ok juga lar....kena try lagi brapa kali baru blh nmpk kelebihan2 semua
 
Joined
Dec 11, 2019
Messages
19
Likes
2
Points
3
Age
26
Offline
#54
ni kan skrg dah app setel tu? korang click2 je kt app tu, then isi je minyak, x yah beratur segala bagai.. kan senang tu
bersetuju apa u ckp , takyah sgt susah beratur lar semua , lagi bila ada bawah anak2 pun taj susah nak biar seorg2 kt dlm kereta then
pergi kaunter ...yg aku nak cuba dpt cash back tengok ...sbb baru start guna , nak cuba tengok vash back dia mcm mana
 
Joined
Feb 11, 2020
Messages
2
Likes
0
Points
1
Age
29
Offline
#55
bersetuju apa u ckp , takyah sgt susah beratur lar semua , lagi bila ada bawah anak2 pun taj susah nak biar seorg2 kt dlm kereta then
pergi kaunter ...yg aku nak cuba dpt cash back tengok ...sbb baru start guna , nak cuba tengok vash back dia mcm mana
Agree. Got kids in the car while pump petrol also is dangerous , specially need go counter do payment .
 
Joined
Feb 13, 2020
Messages
2
Likes
0
Points
1
Age
30
Offline
#56
yes btl tapi bila ada kelebihan apps mcm setel guna and try je,
sbb kadang2 kita bising pun tak guna lar kan , mana cepat n senang cuba guna je..
aku tadi ada try rasa ok juga lar....kena try lagi brapa kali baru blh nmpk kelebihan2 semua
Will it be hang ?, upon much more ppls using that apps
 
Joined
Feb 14, 2020
Messages
1
Likes
0
Points
1
Age
23
Offline
#57
Kan masa raya ke atau kdg2 aku drive jauh2 sbb pergi site sana sini, aku berpotensi nak mengantuk. Pernah aku kena micro sleep, dgn tak sedar, kita tertidur sekejap. Nasib baik tak terbabas, boleh control lagi stereng aku. Cemana eh gais?
try stop at petrol station , take a rest . Then only start the journey, as know that drive long journey is feel boring and tire de .
 
Joined
Feb 14, 2020
Messages
1
Likes
0
Points
1
Age
25
Offline
#58
Kan masa raya ke atau kdg2 aku drive jauh2 sbb pergi site sana sini, aku berpotensi nak mengantuk. Pernah aku kena micro sleep, dgn tak sedar, kita tertidur sekejap. Nasib baik tak terbabas, boleh control lagi stereng aku. Cemana eh gais?
try drink coffee , else request someone assist to drive also , or drive 2 hour then take rest at petrol station in order has energy to drive again .Alternatively , early sleep before start long journey .
 
Top