Tips hilang mengantuk drive jauh

nyra

freshman
Joined
Nov 30, 2019
Messages
43
Points
6
Age
26
ni kan skrg dah app setel tu? korang click2 je kt app tu, then isi je minyak, x yah beratur segala bagai.. kan senang tu

yes, just click je korang.. Lepas tu nak semak point pon senang dalam tu je takde risau kalau kad mesra tu hilang ke tertinggal ke. Lagi satu nak semak perbelanjaan utk minyak transport setiap bulan senang. semua ada dalam tu.
 

nyra

freshman
Joined
Nov 30, 2019
Messages
43
Points
6
Age
26
agak2 tgk situasi mcm mana, kalau terpaksa nak isi jgk perlu utk beratur isi minyak

jangan risau dah.. app setel kan dah ada u.. download je app tu.. takde fikir nak beratur panjang dekat kaunter.. kan dah setel.
 

nyra

freshman
Joined
Nov 30, 2019
Messages
43
Points
6
Age
26
Hahaha betul lah tu. Nak queue isi minyak pun jenuh wei, beratur toilet lagi cepat. Yg bengangnya, bila kereta queue nak isi minyak gak blkg kita, boleh bising2 kata lambat la apa la, bukan salah kita kan zzzz


Alaaa.. jangan risau dah u install je app setel dekat phone. takde la nak queue dkat kaunter lagi tau.. bayar melalui apps jer.
 

cik_didi

freshman
Joined
Nov 6, 2019
Messages
57
Points
8
Age
26
Kan masa raya ke atau kdg2 aku drive jauh2 sbb pergi site sana sini, aku berpotensi nak mengantuk. Pernah aku kena micro sleep, dgn tak sedar, kita tertidur sekejap. Nasib baik tak terbabas, boleh control lagi stereng aku. Cemana eh gais?

Dah tau mengantok tu singgah la rehat sekejap dekat rnr,, minum air dulu.. jangan paksa drive kalau rasa mata tu dah layu..
 

cik_didi

freshman
Joined
Nov 6, 2019
Messages
57
Points
8
Age
26
jangan risau dah.. app setel kan dah ada u.. download je app tu.. takde fikir nak beratur panjang dekat kaunter.. kan dah setel.

Yeke awak.. apa ja kelebihan app setel ni lagi? mcm e-wallet ke?
 

nyra

freshman
Joined
Nov 30, 2019
Messages
43
Points
6
Age
26
Yeke awak.. apa ja kelebihan app setel ni lagi? mcm e-wallet ke?

u tak perlu nak berator panjang dekat kaunter sbb melalui setel ja utk pembayaran semua tu.. kalau e-wallet u still kena berator dekat kaunter.. kalau setel tak payah berator dah.
 
Last edited:

Monsteres

freshman
Joined
May 30, 2017
Messages
73
Points
8
Age
29
jangan risau dah.. app setel kan dah ada u.. download je app tu.. takde fikir nak beratur panjang dekat kaunter.. kan dah setel.
sebelum ni aku guna je mesra kad, apps setel blh redeem points ke?
 

Stella112

freshman
Joined
Feb 13, 2020
Messages
8
Points
1
Age
32
Kan masa raya ke atau kdg2 aku drive jauh2 sbb pergi site sana sini, aku berpotensi nak mengantuk. Pernah aku kena micro sleep, dgn tak sedar, kita tertidur sekejap. Nasib baik tak terbabas, boleh control lagi stereng aku. Cemana eh gais?

opps ,minum kopi , rasa dpt tolong kau
 

Angel Lee

freshman
Joined
Feb 11, 2020
Messages
2
Points
1
Age
31
Kan masa raya ke atau kdg2 aku drive jauh2 sbb pergi site sana sini, aku berpotensi nak mengantuk. Pernah aku kena micro sleep, dgn tak sedar, kita tertidur sekejap. Nasib baik tak terbabas, boleh control lagi stereng aku. Cemana eh gais?

kalau blh rehat di perhentian rehat .
 
Top