Tips dan Analisa Pasaran Forex

Joined
Dec 20, 2018
Messages
337
Likes
1
Points
18
Age
36
Offline
Arah aliran meningkat memihak kepada USD berterusan. Kelemahan dolar akibat perubahan dalam dasar monetari, dengan penurunan kadar, tidak mengubah keadaan. Ekonomi Sweden berada di bawah tekanan, dipengaruhi oleh kemerosotan ekonomi di EU, yang mengakibatkan kemerosotan keadaan di Sweden.

Minggu ini, keadaan tidak berubah. Selepas mesyuarat ECB minggu lalu, SEK mengukuh berbanding USD disebabkan oleh pemulihan program rangsangan kuantitatif. Penganalisis berpendapat program ini akan mencerminkan mata wang tempatan secara positif. Walau bagaimanapun, laporan makroekonomi terkini menunjukkan semakin buruk dalam keadaan ekonomi di Sweden. Secara khususnya, kadar pengangguran meningkat sebanyak 7.1%, walaupun tahun sebelumnya, pada bulan Ogos, pengangguran adalah 6.1%. Di samping itu, KDNK Sweden menunjukkan pertumbuhan yang lemah dengan hanya 0.1% untuk suku kedua berturut-turut. Keadaan ekonomi di EU secara keseluruhannya juga membimbangkan pelabur. Walaupun pertumbuhan sentimen ekonomi ZEW, kita melihat perlambatan inflasi dan pertumbuhan KDNK yang lemah.

Ekonomi AS pada masa ini lebih kuat, dan walaupun pengurangan kadarnya kepada 2%, laporan makroekonomi setakat ini mengukuhkan USD di tengah kesediaan pelabur untuk melabur dalam aset berisiko. Indeks aktiviti pengeluaran FED Philadelphia, yang dikeluarkan semalam, meningkat kepada 12 mata pada bulan September, melebihi ramalan. Keadaan dalam pasaran hartanah juga melebihi ramalan, menunjukkan pertumbuhan yang pasti.
Dalam keadaan ini, yang paling optimum nampaknya menjadi tawaran untuk Beli. Pengayun stokastik juga menunjukkan kecekapan urus niaga dalam trend dalam jangka sederhana.
 
Top