Tips dan Analisa Pasaran Forex

Joined
Dec 20, 2018
Messages
337
Likes
1
Points
18
Age
36
Offline
#41
Hari ini kita akan melihat pasangan mata wang EUR / USD. Euro menghabiskan sebahagian besar minggu lalu berkurangan tetapi hari ini pasangan itu dibuka dalam warna hijau.

Minggu ini akan menjadi agak teruk untuk mata wang tunggal Eropah. Pertama sekali, OECD akan menerbitkan ramalan pertumbuhan ekonomi mereka, yang mungkin tidak akan membawa berita yang sangat baik untuk zon euro, di mana asas-asas telah bercampur-campur. Selain itu, minggu ini kita juga menjangkakan minit dari mesyuarat dasar ECB yang terakhir, yang juga akan mendedahkan bagaimana pengawal selia kini merasakan iklim ekonomi di EU dan sama ada kita boleh menjangkakan lebih banyak kebodohan daripada mereka. Akhirnya, minggu ini akan ada pilihan raya untuk Parlimen Eropah yang diadakan di seluruh EU. Ini adalah satu peristiwa penting, kerana rakyat EU akan mengundi untuk parti di negara masing-masing, yang kemudian akan menghantar wakil untuk membentuk kerajaan EU baru. Adalah penting untuk berhati-hati untuk parti-parti nasionalis yang betul dan betul dan bagaimana keadaan mereka dalam pilihan raya. Dengan semua ini, EUR kemungkinan akan kekal lemah untuk beberapa hari akan datang, dengan turun naik yang meningkat.

Dolar Amerika sekarang hampir pada paras tertinggi pada tahun 2019 setakat ini. Ia berfungsi dengan baik kerana berkhidmat sebagai aset keselamatan. Ketidakpastian mengenai Amerika Syarikat dan China yang berjaya mencapai perjanjian perdagangan tidak lama lagi menimbulkan berat di pasaran kewangan. Jumlah data yang dijangka minggu ini dan pilihan raya EU adalah satu lagi sumber ketidakpastian, mendorong pelabur ke arah USD. Tambahan pula, Rizab Persekutuan nampaknya tidak cenderung untuk melaksanakan pemotongan kadar faedah, bertentangan dengan apa yang dipasarkan oleh pasaran.

Dari segi carta harian, hari ini kita mempunyai titik pivot untuk pasangan yang terletak pada 1.1160, dengan harga yang kini berdagang sedikit di atasnya. Tahap sokongan harian terletak pada 1.1151 dan 1.1141. Rintangan harian terletak pada 1.1170 dan 1.1179. Petunjuk analisis yakin memberi cadangan menjual yang kukuh.
 
Joined
Dec 20, 2018
Messages
337
Likes
1
Points
18
Age
36
Offline
#42
Sejak pertengahan bulan Februari kadar telah disatukan dalam julat rata 1.4885 - 1.5202 CAD. Euro agak sukar untuk menahan dolar Kanada di tengah-tengah kemerosotan ekonomi di EU, meskipun dolar Kanada secara berkala mengalami tekanan akibat keadaan di pasaran minyak atau disebabkan oleh konflik perdagangan antara AS dan China. Ini secara berkala membolehkan euro menguatkan sedikit, tetapi tidak untuk tempoh yang panjang kerana harga minyak disimpan pada paras yang tinggi disebabkan oleh ketegangan yang semakin meningkat antara Iran dan Amerika Syarikat, serta keadaan di Timur Tengah secara keseluruhan.

Minggu lepas dolar Kanada mendapat sokongan berhubung dengan pemansuhan duti import logam ke Amerika Syarikat untuk Kanada dan Mexico. Perlu juga diperhatikan bahawa dolar Kanada adalah yang paling kurang terjejas oleh kemelesetan ekonomi di China, selagi ia tidak dapat mengurangkan nilai minyak. Mengenai laporan makroekonomi mengenai ekonomi Kanada, mereka tidak hadir pada minggu ini. Latar belakang berita dari EU juga tidak tepu. Oleh itu, turun naik adalah purata dan bergantung kepada faktor luaran.

Besok pilihan raya EU ke Parlimen Eropah dijangka, yang meletakkan tekanan pada euro. Latar belakang berita akan menjadi lebih tepu dari esok kerana selain pemilihan, pasar akan menerima maklumat mengenai KDNK Jerman, indeks PMI pembuatan kegiatan usaha Jerman, Perancis, dan juga dari EU secara keseluruhan. Di samping itu, ia dijangka akan menerbitkan minit mesyuarat ECB, yang mana pelabur menjangkakan yang paling banyak.Memandangkan statistik makroekonomi jarang menyokong Euro dan ECB tidak akan menyemak semula dasar monetari, kami menganggap bahawa CAD kini berada dalam kedudukan yang unggul dan akan dapat mengukuhkan berbanding euro esok. Oleh itu, kursus yang paling berkesan adalah tawaran untuk MENJUAL, walaupun isyarat pengayun Stochastic mengenai kadar di zon terlebih jual. Pada masa yang sama, kebanyakan alat analisis teknikal cenderung untuk membuka tawaran pendek. Mata kemasukan boleh ditetapkan pada tahap 1.4885 dan 1.5202.
 
Joined
Dec 20, 2018
Messages
337
Likes
1
Points
18
Age
36
Offline
#43
Hari ini tumpuan kami akan kekal di Eropah apabila kami melihat pasangan mata wang EUR / GBP. Pada bulan Mei, kami telah melihat aliran menaik yang konsisten dalam pasangan ini.

Pada masa ini pound British kehilangan kedudukan terhadap semua mata wang utama lain hanya kerana Brexit. Ekonomi United Kingdom agak sihat, terutamanya berbanding dengan kesemua EU, jadi pound hanya ditarik oleh politik. Perdana Menteri Theresa May gagal mencapai persetujuan dengan ketua pembangkang Jeremy Corbyn dan kini sedang mengusahakan perjanjian penarikan baru yang ia harus hadir tidak lama lagi. Walau bagaimanapun, dia telah kehilangan kelulusan kerajaannya, yang telah mengalami banyak pengunduran diri dalam masa singkat dalam sejarah British. Kini ia dijangkakan akan turun pada awal bulan Jun, jadi kemungkinan pound akan terus berada di bawah tekanan sehingga ada kejelasan lagi siapa yang akan mengetuai kerajaan UK seterusnya.

Euro kekal agak neutral pada masa ini. Tiada insentif untuk mengukuhkan datang dari Bank Pusat Eropah. Sekarang ini kita melihat sedikit kekurangan ketika Eropah memasuki beberapa hari pilihan raya Parlimen. Selain itu, indeks pengilangan dan perkhidmatan PMI Markit hari ini daripada EU gagal memenuhi ramalan. Kemudian hari ini kita menjangkakan minit-minit mesyuarat April ECB, yang boleh meningkatkan turun naik dalam semua pasangan dengan euro.
Dari segi carta harian, hari ini kita mempunyai titik pivot untuk pasangan yang terletak pada 0.8807, dengan pasangan yang kini berdagang di atasnya. Tahap sokongan harian terletak pada 0.8773 dan 0.8738. Rintangan harian berada di 0.8843 dan 0.8876. Petunjuk analisis teknikal memberikan kami cadangan membeli yang kukuh dalam jangka masa harian.
 
Joined
Dec 20, 2018
Messages
337
Likes
1
Points
18
Age
36
Offline
#44
Pada awal bulan Mei, aliran menurun telah terbentuk. Dalam masa hanya 3 minggu, pound turun harga dari 1.3385 kepada 1.2695 CHF, walaupun franc Swiss juga berada di bawah pengaruh beberapa faktor yang memberi kesan negatif kepada pound, seperti kemerosotan ekonomi di EU dan dalam ekonomi negara.

Franc Switzerland menerima jumlah sokongan paling sedikit di sekeliling aset selamat. Di samping itu, Bank Pusat Switzerland tidak berminat dengan franc yang kuat dan melaksanakan dasar monetari yang sesuai. Ini tidak menghalang pengukuhan bulan ini berbanding dengan GBP, dan pada umumnya terdapat perspektif yang baik untuk penangguhan pengukuhan ini, memandangkan perkembangan konflik perdagangan antara AS dan China, ketidakpastian dengan Brexit di Britain dan peletakan jawatan Perdana Menteri Teresa May, serta keputusan pilihan raya untuk Parlimen Eropah. Statistik ekonomi adalah kepentingan sekunder untuk CHF kerana ia berbeza sedikit daripada trend umum di EU. Walau bagaimanapun, memandangkan status rasmi franc sebagai aset yang selamat, mata wang ini mempunyai peluang yang baik, tidak seperti mata wang lain di rantau ini, termasuk Euro.

Pound telah lebih murah untuk masa yang lama berbanding kebanyakan mata wang kerana kebuntuan dengan Brexit. Ketidakpastian itu semakin tinggi oleh peletakan jawatan Theresa May dan pilihan raya awal yang mungkin. Pada masa ini, semua pilihan untuk meninggalkan EU telah ditolak. Brexit ditangguhkan untuk tempoh yang tidak ditentukan dan ia tidak pasti sama ada ia akan berlaku sama sekali. Kemungkinan Perdana Menteri yang akan datang untuk memecahkan kebuntuan juga menimbulkan keraguan. Dalam keadaan sedemikian, ekonomi mana-mana negara tidak akan berkembang, walaupun setakat ini keadaan ekonomi di Britain sepadan dengan trend umum di seluruh EU.

Kadar pasangan GBP / CHF akan berterusan dalam masa terdekat di bawah pengaruh pilihan raya untuk Parlimen Eropah, serta laporan yang akan diterbitkan pada minggu depan mengenai ekonomi Swiss: KDNK untuk suku pertama 2019, yang kadar guna tenaga, dan indeks penunjuk ekonomi utama. Faktor luaran juga akan menjadi penting, membentuk permintaan untuk aset selamat.Pada masa ini, kita dapat melihat pembetulan harga, yang mungkin tidak lama lagi. Dalam jangka sederhana, franc Swiss boleh terus berkurangan kepada minimum 1.23 - 1.25 CHF mencapai setengah tahun yang lalu, dan masih terdapat insentif yang cukup untuk ini. Oleh itu, tawaran untuk MENJUAL akan menjadi yang paling berkesan, yang disahkan oleh kebanyakan alat analisis teknikal.
 
Joined
Dec 20, 2018
Messages
337
Likes
1
Points
18
Age
36
Offline
#45
Hari ini kita akan melihat pasangan mata wang EUR/USD. Pasangan itu lebih kurang rata minggu lepas, tetapi sejak hujung minggu EUR telah membuat kemajuan ke atas.

Euro telah berada di bawah pengaruh pilihan raya Parlimen Eropah sejak minggu lalu. Sehingga malam tadi pilihan raya berakhir dan sekarang EUR stabil kerana kenyataan bahawa parti yang jauh dan kanan tidak melakukan yang sangat baik dalam pilihan raya. Sebelum ini para penganalisis takut bahawa jika Parlimen EU mengambil giliran yang jauh, ini akan menjejaskan perpaduan di Eropah, tetapi sejak parti-parti pusat kelihatan lebih baik daripada yang lain, ini bagus untuk euro. Walau bagaimanapun, penganalisis berhati-hati bahawa kerajaan baru yang akan dipilih oleh MEPs baru akan penuh pendapat yang berbeza dan tidak akan sangat bersatu. Tahun ini kita akan mendapat Majlis Eropah baru, Suruhanjaya Eropah, dan Presiden baru Bank Pusat Eropah, organ yang bertanggungjawab terhadap dasar monetari yang membentuk kursus EUR.

Dolar Amerika tidak mempunyai masa terbaik sekarang. Laporan PMI minggu lalu dan laporan barang tahan lama tidak memenuhi harapan para pedagang dan menolak dolar dari maksimum lima bulan yang telah dicapai sebelum siaran data. Dengan perang perdagangan antara China dan Amerika Syarikat masih kuat, pelabur prihatin terhadap ekonomi Amerika dan kelihatan sangat yakin bahawa Rizab Persekutuan akan menurunkan kadar faedah buat kali pertama pada tahun 2019, walaupun ini masih belum disahkan . Minggu ini kami menjangkakan data mengenai KDNK dan inflasi di Amerika Syarikat yang dapat memberitahu kami lebih lanjut mengenai apa yang dirancang oleh The Fed, tetapi pada masa ini terdapat sedikit kelemahan dalam USD.Dari segi carta harian, hari ini kita mempunyai titik pivot bagi pasangan yang terletak pada 1.1203, dengan harga yang kini berdagang sedikit di bawahnya. Tahap sokongan harian terletak pada 1.1193 dan 1.1179. Rintangan harian terletak pada 1.1218 dan 1.1227. Petunjuk analisis teknikal yakin dengan memberi kami cadangan pembelian yang kuat.
 
Joined
Dec 20, 2018
Messages
337
Likes
1
Points
18
Age
36
Offline
#46
Hari ini kita akan melihat pasangan USD / JPY. Pasangan ini mengalami penurunan besar pada akhir minggu lalu dan kini terus didagangkan di bawah tahap 110.

Walaupun tidak ada faktor dalaman yang menunjukkan arah pengukuhan dalam yen Jepun, JPY telah dapat membuat keuntungan sebagai salah satu aset keselamatan yang paling popular. Akhir-akhir ini para pelabur khuatir kerana terjatuh melalui rundingan perdagangan antara Amerika Syarikat dan China. Dua ekonomi terkemuka dunia seolah-olah tidak dapat mengetepikan perbezaan mereka dan sekarang jauh dari mencapai perjanjian perdagangan.

Dolar Amerika baru-baru ini sedikit melemah disebabkan laporan asas yang hangat. Ramai pelabur yakin bahawa tahun ini Rizab Persekutuan perlu mengurangkan kadar faedah untuk menyokong ekonomi Amerika sebagai perang perdagangan dan kelembapan ekonomi global mengejarnya. Walaupun tidak ada petunjuk dari Rizab Persekutuan bahawa ini akan berlaku, pasaran masih goyah.Dari segi carta harian, kami mempunyai titik pivot untuk pasangan yang terletak pada tahap 109.49. Tahap sokongan terletak pada 109.40 dan 109.27, manakala rintangan terletak di 109.62 dan 109.71. Petunjuk analisis teknikal yakin untuk mengesyorkan kami kedudukan jualan yang kukuh.
 
Joined
Dec 20, 2018
Messages
337
Likes
1
Points
18
Age
36
Offline
#47
Kadar terus dalam trend menurun. Pada masa yang sama, kita dapat melihat peningkatan intensif sejak Mei. Bulan ini terdapat peningkatan dalam konflik perdagangan antara China dan Amerika Syarikat, yang memotivasi pelabur untuk memilih aset selamat. Kemerosotan ekonomi di Eropah berterusan, dan pound berada di bawah tekanan akibat krisis politik dan kegagalan Brexit.

Minggu ini keadaan tidak berubah. Konflik perdagangan terus dan menyokong permintaan untuk aset selamat. Kebarangkalian kesepakatan perdagangan dalam masa terdekat cenderung kepada sifar. Sementara itu, Perdana Menteri Britain meletak jawatan kerana kurangnya sokongan dalam rancangan untuk keluar dari EU. Ketidakpastian ini menambah tekanan terhadap ekonomi British, walaupun kemerosotan ekonomi diperhatikan di negara-negara EU yang lain. Keputusan pilihan raya ke Parlimen Eropah tidak memberi sedikit kesan terhadap nilai paun, dengan mengambil kira semua proses negatif di dalam Britain dan proses kompleks memilih Perdana Menteri baru, serta keluar Britain dari EU. Memandangkan pilihan raya Parlimen Eropah menunjukkan, terdapat banyak penyokong Brexit di Britain, dan separuh daripada calon Perdana Menteri bersedia untuk versi keras Brexit, yang perlu berlaku sebelum 31 Oktober 2019.

Keadaan di Jepun tidak berubah. Bank of Japan tidak akan mengubah dasar kewangan yang sangat lembut pada masa depan, cuba mempercepat inflasi di negara ini ke tahap sasaran 2%. Walau bagaimanapun, menurut data terkini, inflasi pada bulan April hanya 0.9%, walaupun ini konsisten dengan ramalan pelabur dan kadar inflasi tertinggi dalam tempoh 6 bulan. Walau bagaimanapun, faktor utama dalam pertumbuhan JPY ialah konflik perdagangan antara China dan Amerika Syarikat, serta kelemahan GBP.
Oscillators (MACD, RSI, Stochastic) sebulat suara menunjukkan bahawa kadar berada di zon oversold dan memberikan isyarat untuk BELI. Walau bagaimanapun, pada masa ini kita tidak dapat melihat apa-apa insentif yang boleh menyokong pound dalam masa terdekat. Juga, kita tidak boleh mengharapkan peningkatan dalam konflik perdagangan atau pemulihan pertumbuhan ekonomi EU. Sebaliknya, yen mempunyai banyak sebab untuk mengukuhkan berbanding kebanyakan mata wang pada hari Jumaat, dengan pengeluaran data baru mengenai ekonomi Jepun, serta penerbitan indeks aktiviti perniagaan PMI di China. Sehubungan ini, urus niaga mengenai trend ini kekal paling berkesan dalam jangka pendek dan sederhana.
 
Joined
Dec 20, 2018
Messages
337
Likes
1
Points
18
Age
36
Offline
#48
Hari ini tumpuan kami akan kekal di Eropah apabila kami melihat pasangan mata wang EUR / GBP. Selepas pendakian yang stabil, kadarnya lebih kurang sama rata sepanjang minggu lalu.

Pound Britain serius berjuang kerana perkembangan terbaru Brexit. Selepas kabinet Theresa May gagal memberikan rancangan Brexit yang boleh dilaksanakan, Parlimen boleh kembali, Perdana Menteri berkata dia akan meninggalkan pejabat pada 7 Jun. Ada spekulasi yang akan menggantikannya dan apa yang akan diambil penggantinya pada Brexit. Mengikut undian, kegemaran semasa ialah Boris Johnson, yang menyokong Brexit keras. Tidak perlu dikatakan, kekacauan politik di United Kingdom tidak memberi peluang untuk menstabilkan pound pada masa ini.

Euro mengalami masalah mengukuhkan secara umum. Iklim ekonomi di Eropah tidaklah ideal: pelabur mengecewakan asas lebih kerap daripada menyukai mereka, terdapat ketakutan konflik perdagangan dengan Amerika Syarikat, dan ECB mengekalkan dasar monetari yang lembut untuk menyokong pertumbuhan. Kini terdapat hanya faktor-faktor terhadap kedua-dua EUR dan GBP, dan kadar perubahan sedikit setiap hari berdasarkan laporan.
Dari segi carta harian, hari ini kita mempunyai titik pivot untuk pasangan yang terletak pada 0.8816, dengan pasangan kini berdagang sedikit di bawahnya. Tahap sokongan harian terletak pada 0.8800 dan 0.8782. Rintangan harian berada di 0.8834 dan 0.8850. Petunjuk analisis teknikal memberikan kami cadangan membeli yang kukuh dalam jangka masa harian.
 
Joined
Dec 20, 2018
Messages
337
Likes
1
Points
18
Age
36
Offline
#49
Kadar dalam aliran menurun lemah, memihak kepada CHF. Pada masa yang sama, dalam tempoh 6 bulan yang lalu, kita dapat melihat tanda-tanda pembalikan trend. Barisan sokongan telah beralih ke arah menaik, sementara garis rintangan masih diarahkan ke bawah. Mengenai faktor asas, perlu diperhatikan bahawa dolar Kanada menerima lebih banyak insentif untuk pertumbuhan, tetapi secara berkala di bawah tekanan akibat konflik perdagangan antara Amerika Syarikat dan China, serta disebabkan oleh keadaan tidak stabil di pasaran minyak.

CHF sebagai aset yang selamat kurang berminat oleh pelabur kerana kemelesetan ekonomi di Switzerland dan EU. Walau bagaimanapun, minggu ini franc Switzerland berjaya menguatkan dengan kebimbangan yang semakin meningkat mengenai konflik perdagangan baru, serta dengan peningkatan risiko apabila melabur dalam mata wang komoditi. Di samping itu, laporan terbaru menunjukkan pertumbuhan KDNK di Switzerland pada suku pertama sebanyak 1.7%, sementara pertumbuhan yang lebih sederhana sebanyak 1% dijangka. Itulah kadar pertumbuhan yang lebih tinggi berbanding negara-negara EU yang lain pada masa kini.

Dolar Kanada berada dalam tekanan minggu ini dalam semua aspek. Pertama, CAD jatuh oleh keputusan Bank of Canada untuk meninggalkan kadar tidak berubah, dan hari ini hilang harga akibat kejatuhan harga minyak, dengan mengambil kira perkembangan konflik perdagangan antara China dan Amerika Syarikat, serta penurunan dalam aktiviti perniagaan di sektor perkilangan China kepada 49.4 pip, yang bermaksud permintaan terhadap minyak di China berkurangan dalam masa terdekat.
Selepas kejatuhan harga minyak hari ini dan permintaan yang lebih rendah untuk aset berisiko, ada sebab untuk mengharapkan pemulihan dan pengukuhan CAD tertentu. Dolar Kanada juga mungkin menerima sokongan dengan penerbitan data mengenai KDNK Kanada, dan minggu depan - dengan pembebasan data mengenai keseimbangan perdagangan dan situasi dengan pekerjaan. Penghapusan duti perdagangan ke atas import logam ke Amerika Syarikat, harus merangsang ekonomi Kanada untuk terus berkembang. Oleh itu, dalam keadaan ini, tawaran ke BELI dapat berkuatkuasa dalam jangka pendek. Pada masa yang sama, terdapat keraguan mengenai pembalikan trend ini, memandangkan prospek ilusi untuk menyelesaikan konflik perdagangan antara AS dan China, serta prospek untuk memulihkan pertumbuhan ekonomi dunia sebelumnya. Oleh itu, tawaran mengenai tren masih boleh relevan.
 
Joined
Dec 20, 2018
Messages
337
Likes
1
Points
18
Age
36
Offline
#50
Hari ini kita akan melihat pasangan mata wang EUR / USD. Selepas tamat minggu lalu dengan nota positif, hari ini kadar harga dibuka semula.

Agak tidak disangka-sangka, mata wang tunggal Eropah mendapat sokongan kuat minggu lalu. Jaminan itu datang dari Bank Pusat Eropah, yang enggan menukar kadar faedah di zon euro, membuktikan bahawa mereka percaya ekonomi tidak memerlukan bantuan tambahan pada masa ini. Selain itu, mereka menyemak semula unjuran KDNK untuk rantau ini ke atas, yang bermakna mereka menjangkakan ekonomi EU akan stabil dan berkembang. Keyakinan seperti ini dicerminkan dalam euro.

Dolar Amerika, sebaliknya, telah mengalami masalah akhir-akhir ini. Laporan fundamental dari Amerika Syarikat tidak lagi sekuat seperti dulu, ketika ekonomi Amerika mengejar perang perdagangan yang dimulakan oleh Presiden Trump. Tambahan pula, pelabur yakin bahawa Rizab Persekutuan mungkin menurunkan kadar faedah tahun ini, mungkin lebih daripada sekali, untuk melindungi ekonomi AS. Ini telah melemahkan dolar.Dari segi carta harian, hari ini kita mempunyai titik pivot untuk pasangan yang terletak pada 1.1321, dengan harga yang kini didagangkan di bawahnya. Tahap sokongan harian terletak pada 1.1309 dan 1.1300. Rintangan harian terletak pada 1.1330 dan 1.1342. Petunjuk analisis teknikal yakin untuk mengesyorkan kami membeli yang kukuh.
 
Joined
Dec 20, 2018
Messages
337
Likes
1
Points
18
Age
36
Offline
#51
Hari ini kita akan melihat pasangan USD / JPY. Selepas merosot dengan cepat pada akhir bulan Mei, kini pasangan itu cuba membuat keuntungan kecil.

Masih terdapat insentif untuk memperkuat yen Jepun. Bank of Japan mengekalkan pendekatan mereka terhadap dasar monetari, berikutan pertumbuhan inflasi yang sangat terhad di Jepun dan kebimbangan mengenai kemungkinan kemelesetan ekonomi. Walau bagaimanapun, JPY sangat dicari ketika menghadapi masalah di pasaran. Perjanjian baru-baru ini menandatangani perjanjian antara Amerika Syarikat dan Mexico menenangkan pasaran sedikit, yang dapat menjelaskan momentum menaik pasangan itu pada masa ini. Walau bagaimanapun, dengan banyak pertikaian perdagangan antara AS dan China masih belum dapat diselesaikan, yen mungkin akan mula menaikkan nilai berbanding dolar lagi tidak lama lagi.

Dolar Amerika telah lemah dalam beberapa minggu yang lalu. Ini sebahagian besarnya disebabkan oleh pelabur-pelabur yang menjangkakan pemotongan kadar faedah sebelum penghujung tahun, yang akan menjadi pertukaran dramatik dalam Retorik Rizab Persekutuan, sekiranya ia berlaku. Asas-asas dari Negeri-negeri tidak sesuai dan pelabur mempunyai kebimbangan mengenai kelembapan ekonomi. Esok kita menjangkakan bacaan penting CPI, yang akan memberi impak besar kepada dolar.
Dari segi carta harian, kami mempunyai titik pivot untuk pasangan yang terletak pada 108.47. Tahap sokongan terletak pada tahap 108.22 dan 108.07, manakala rintangan terletak di 108.62 dan 108.87. Petunjuk analisis teknikal yakin untuk mengesyorkan kami kedudukan jualan yang kukuh.
 
Joined
Dec 20, 2018
Messages
337
Likes
1
Points
18
Age
36
Offline
#52
Kadar terus dalam trend menurun. Kedua-dua mata wang ini berada di bawah tekanan kerana konflik perdagangan antara AS dan China, serta kelembapan ekonomi global. Walau bagaimanapun, pelaburan dalam dolar Australia seolah-olah pelabur lebih berisiko kerana ekonomi Australia sangat bergantung kepada keadaan di China, di mana di bawah pengaruh tugas, pelabur takut penurunan dalam pengeluaran dan aktiviti perniagaan. Penurunan dalam import bahan mentah telah pun bermula.

Ekonomi Kanada secara keseluruhannya kelihatan lebih kuat daripada Australia. Di samping itu, Kanada berjaya berunding dengan Amerika Syarikat untuk mengalihkan tugas ke atas import aluminium dan keluli, yang merangsang ekonomi Kanada. Pengangguran menurun kepada 5.4 peratus pada bulan Mei, kadar terendah sejak tahun 1976. Pada bulan Mei, 27 ribu pekerjaan dicipta, yang lebih daripada 3 kali ramalan pelabur. Laporan makroekonomi yang mengagumkan minggu ini diterima daripada pasaran hartanah: bilangan permit pembinaan pada Mei meningkat 14.7% pada bulan April kepada paras rekod, sementara pertumbuhan dijangka hanya 1.3%. Faktor negatif CAD ialah minyak, yang sekali lagi menjadi lebih murah dan menghampiri tanda psikologi $ 50 setong CL / WTI. Pada masa yang sama, rizab minyak di Amerika Syarikat terus berkembang dengan mantap, meletakkan tekanan di pasaran.

Dolar Australia, seperti yang dinyatakan sebelum ini, sangat bergantung kepada faktor luaran. Minggu ini, AUD berjaya mengukuh berbanding CAD disebabkan penamat konflik perdagangan antara AS dan Mexico yang cepat, yang menyebabkan gelombang optimis di pasaran pada awal minggu ini. Selain itu, walaupun ramalan negatif pelabur, kemelesetan ekonomi di China setakat ini tidak terlalu kuat. Sebaliknya, memandangkan data terkini mengenai ekonomi China, kita dapat melihat peningkatan dalam keadaan ekonomi: lebihan dagangan meningkat kepada 41.65 bilion dolar, yang mana 2 kali lebih tinggi daripada ramalan para pelabur. Juga, kita memerhatikan proses inflasi dipercepatkan.
Hari utama untuk AUD / CAD akan Jumaat, apabila data mengenai jumlah pengeluaran di China, serta kadar pengangguran di China diterbitkan. Kami menganggap bahawa urus niaga mengenai trend yang menyokong CAD akan lebih berkesan. Kemerosotan harga minyak akan terhad kerana harga sudah ditutup pada tahap yang minimum pada masa ini, dan konflik perdagangan antara China dan AS menjejaskan dolar Australia lebih banyak. Alat analisis teknikal yang paling, termasuk pengayun Stochastic, juga memberi isyarat kecekapan tawaran kepada JUAL.
 
Joined
Dec 20, 2018
Messages
337
Likes
1
Points
18
Age
36
Offline
#53
Hari ini tumpuan kami akan kekal di Eropah apabila kami melihat pasangan mata wang EUR / GBP. Pergerakan pasangan itu sejak bulan Mei terus meningkat, walaupun pada minggu ini ia mula bertahan sedikit.

Pound Britain pada masa ini mengalami kelemahan yang disebabkan oleh kekurangan penyelesaian Brexit dari United Kingdom. Theresa May secara rasmi diturunkan pada Jumaat lalu dan kini memegang jawatan sehingga Perdana Menteri baru dipilih, sehingga sekarang kerajaan tidak mempunyai kedudukan tertentu mengenai keberangkatan UK dari Kesatuan Eropah. Selain itu, Parti Buruh gagal mendapat jaminan dari Parlimen bahawa Brexit tidak ada masalah keluar dari soalan itu. Ramai calon yang berspekulasi untuk mewarisi pekerjaan May adalah Brexiteers yang keras, tetapi prospek UK meninggalkan Kesatuan Eropah tanpa kesepakatan yang ada sangat merosakkan pound, oleh itu kelemahan yang kita perhatikan.

Euro baru-baru ini menerima rangsangan daripada Bank Pusat Eropah yang mempamerkan lebih banyak keyakinan terhadap ekonomi Eropah daripada sebelumnya yang dijangka oleh para pelabur. Walau bagaimanapun, semalam euro datang dalam barisan api ketika Donald Trump mula mengaduk perairan perdagangan antarabangsa sekali lagi. Selama kira-kira satu tahun sekarang Trump telah berkata bahawa dia ingin melihat Kesatuan Eropah mengimpor lebih banyak gas asli dari Amerika Syarikat. Walau bagaimanapun, Eropah sudah terlibat dalam rancangan dengan Rusia untuk pembinaan saluran paip baru. Semalam Trump mengancam untuk mengenakan sekatan terhadap EU sekiranya rancangan itu dilaksanakan, yang melemahkan euro.
Dari segi carta harian, hari ini kita mempunyai titik pivot bagi pasangan yang terletak pada 0.8895, dengan pasangan yang kini berdagang di atasnya. Tahap sokongan harian terletak pada 0.8874 dan 0.8851. Rintangan harian berada di 0.8918 dan 0.8939. Petunjuk analisis teknikal memberikan kami cadangan membeli yang kukuh dalam jangka masa harian.
 
Joined
Dec 20, 2018
Messages
337
Likes
1
Points
18
Age
36
Offline
#54
Sepanjang bulan lalu keadaan tidak berubah untuk pasangan mata wang ini. Kadar ini hampir kepada paras terendah 7 tahun, tetapi pada masa yang sama, dolar New Zealand tidak mendapat insentif yang mencukupi untuk pengukuhan. Di samping itu, kedua-dua mata wang sangat dipengaruhi oleh faktor luaran, dan laporan ekonomi menjadi sekunder kepada para pelabur.

Permintaan minggu ini bagi aset selamat meningkat dengan ketara. JPY mengukuh berbanding semua mata wang utama. Laporan makroekonomi yang paling penting tidak memberi kesan negatif kepada yen dalam apa jua keadaan, walaupun inflasi di Jepun semakin perlahan, dan eksport menurun untuk bulan keenam berturut-turut. Bank Jepun dapat terus merangsang ekonomi Jepun, tetapi JPY tidak akan kehilangan kedudukannya di tengah-tengah perkembangan konflik perdagangan antara China dan Amerika Syarikat, atau akibat kemelesetan ekonomi dunia, kerana semua mata wang lain juga akan lemah dalam kes ini.

Dolar New Zealand kehilangan kedudukannya minggu ini, di bawah pengaruh perkembangan konflik perdagangan. NZD dan AUD adalah mata wang komoditi, yang sangat bergantung kepada keadaan di China, dan laporan terkini tentang ekonomi China menunjukkan kesan negatif konflik perdagangan dengan Amerika Syarikat: kadar pertumbuhan pengeluaran pada bulan Mei jatuh ke paras terendah dalam tempoh 17 tahun yang lalu, import bahan mentah ke China menurun, dan begitu juga pelaburan dalam ekonomi China. Ini menyebabkan sentimen panik di pasaran, diperkuat oleh ancaman baru dari Donald Trump ke China pada pengenalan tugas.Minggu depan akan menjadi kunci bagi NZD / JPY seperti yang kita jangkakan laporan mengenai KDNK Selandia Baru, baki perdagangan di Jepun, serta mesyuarat Bank of Japan, hasil yang mungkin menyebabkan JPY untuk sementara kehilangan kedudukan, memandangkan semua sebab untuk meredakan lagi dasar monetari Jepun. Faktor luaran akan memberi impak yang lebih rendah kepada sebut harga, memandangkan kekurangan laporan makroekonomi mengenai ekonomi China. Walau bagaimanapun, kecekapan urus niaga pendek disahkan dalam jangka sederhana dengan kebanyakan alat analisis teknikal. Terdapat banyak sebab untuk mengandaikan bahawa tekanan terhadap ekonomi New Zealand akan meningkat. Jepun juga bergantung kepada eksport barangan ke China, tetapi yen menang kerana status aset yang selamat. Dalam situasi ini, kami menganggap bahawa yang paling berkesan adalah tawaran mengenai trend. Pada masa yang sama, pembetulan harga jangka pendek tidak dikecualikan dalam masa terdekat. Oleh itu, dalam jangka pendek tawaran untuk Pembelian juga boleh menjadi relevan.
 
Joined
Dec 20, 2018
Messages
337
Likes
1
Points
18
Age
36
Offline
#55
Hari ini kita akan melihat pasangan mata wang EUR / USD. Selepas euro berjaya pulih agak harganya, minggu lalu ia melemah terhadap USD lagi.

Minggu ini euro berada di bawah pengaruh peristiwa politik. Para pemimpin negara anggota Uni Eropa akan ditugaskan untuk memilih Presiden baru Bank Sentral Eropa. Walaupun tiada kejutan besar dijangka di sana, masih penting bahawa akan ada perubahan kuasa. Dengan perkembangan ekonomi terkini di dunia dan hasil campuran dari zon euro, banyak pelabur menjangkakan sikap berhati-hati dari ECB, yang boleh melemahkan lagi euro. Selain itu, ancaman dari Brexit keras dan tarif dari Amerika Syarikat masih berterusan.

Minggu ini Rizab Persekutuan akan menentukan nasib kadar faedah di Amerika Syarikat. Walaupun pelabur tidak berani untuk menjangkakan penurunan harga secara terang-terangan minggu ini, ada kemungkinan kami menerima petikan yang serius mengenai sentimen semasa Fed. Selain daripada itu, USD baru-baru ini berjaya mengukuhkan kerana beberapa laporan asas yang meyakinkan seperti jualan runcit yang tinggi.
Dari segi carta harian, hari ini kita mempunyai titik pivot bagi pasangan yang terletak pada 1.1212, dengan harga yang kini didagangkan di atasnya. Tahap sokongan harian terletak pada 1.1207 dan 1.1198. Rintangan harian terletak pada 1.1220 dan 1.1226. Petunjuk analisis teknikal bercampur sekarang, tetapi bersandar ke mencadangkan penjualan.
 
Joined
Dec 20, 2018
Messages
337
Likes
1
Points
18
Age
36
Offline
#56
Hari ini kita akan melihat pasangan USD / JPY. Setakat ini pada bulan Jun pasangan itu telah kekal hampir rata, dan tidak yen, atau dolar telah berjaya mengambil alih kadar.

Pada masa ini yen Jepun kebanyakannya neutral. Bank of Japan meneruskan dasar monetari mereka yang tenang, memandangkan kadar inflasi di Jepun masih jauh di bawah sasaran. Walaupun ini biasanya melemahkan JPY berbanding mata wang lain, jumlah ketidaktentuan pasaran yang tinggi telah menentangnya, menguatkan yen. Sejak Amerika Syarikat dan China gagal menyelesaikan perbezaan mereka dan mencapai perjanjian perdagangan, yen kekal lebih kukuh daripada yang dijangkakan.

Dolar Amerika juga mempunyai beberapa minggu yang agak bergelora. Asas-asas fundamental telah membuat para pelabur menjangkakan pelarasan kadar faedah oleh Federal Reserve. Bank pusat akan mengadakan pertemuan minggu ini untuk membincangkan hal itu, walaupun penurunan kadar masih tidak dapat dilaksanakan dengan serta-merta. Walaupun ini dapat melemahkan dolar, USD juga sedang dirangsang oleh status aset keselamatannya. Malah, pelabur sedang mencari untuk membeli dolar dan yen dalam iklim semasa.Dari segi carta harian, kami mempunyai titik pivot bagi pasangan yang terletak pada 108.60. Tahap sokongan terletak pada tahap 108.47 dan 108.38, manakala rintangan terletak di 108.69 dan 108.82. Petunjuk analisis teknikal kini bersifat neutral dan kita perlu menunggu isyarat yang lebih penting untuk membuat keputusan.
 
Joined
Dec 20, 2018
Messages
337
Likes
1
Points
18
Age
36
Offline
#57
Trend rata berterusan. Kedua-dua mata wang ini lemah oleh pelbagai faktor. Harga minyak tidak lagi menyokong dolar Kanada seperti yang mereka lakukan pada tahun lepas, tetapi sekali lagi memberi tekanan kepada CAD. Euro melemahkan oleh kemelesetan pesat di zon euro dan dasar monetari ECB yang tidak membantu mengukuhkan Euro.

Keadaan ini tidak berubah minggu ini. Laporan makroekonomi terkini mengenai ekonomi EU mengecewakan para pelabur: indeks sentimen perniagaan ZEW jatuh ke -21.1 pip dan jauh lebih rendah pada bulan Jun daripada yang dijangka pelabur; di EU secara keseluruhan, sentimen perniagaan juga jauh dari nilai ramalan. Inflasi juga perlahan, dan hanya data mengenai imbangan perdagangan adalah positif kerana lebihan itu meningkat sebanyak dua kali lebih tinggi dari yang dijangkakan. Sementara itu, hutang awam Itali telah meningkat ke paras tertinggi bersejarah, dan jika tiada perubahan yang lebih baik, Itali mungkin akan mengalami krisis yang sama seperti Greece. ECB juga memberi tekanan kepada Euro. Khususnya, semalam Mario Draghi mengumumkan penggunaan insentif tambahan untuk ekonomi jika keadaan ekonomi bertambah buruk.

Kanada kini berada dalam kedudukan yang lebih baik berbanding Euro. Pertama, Kanada berjaya menyetujui pemansuhan duti impor keluli dan aluminium ke Amerika Syarikat. Juga, mata wang Kanada boleh disokong jika terdapat pemulihan harga minyak, yang kini berada di paras paling rendah untuk tahun itu. Khususnya, hari ini minyak telah meningkat di tengah-tengah peningkatan ketegangan di Timur Tengah dan harapan pelabur mengenai mesyuarat akan datang bulan ini antara Donald Trump dan Xi Jinping pada sidang kemuncak G20.
Kami menganggap bahawa tren rata akan berterusan sekurang-kurangnya hingga akhir bulan, dan garis sokongan, terletak pada 1.4915 CAD, akan diuji tidak lama lagi. Oleh itu, tawaran untuk MENJUAL kelihatan paling berkesan. Titik masuk juga boleh ditentukan pada 1.4915 dan 1.5195, pemecahan yang mungkin menandakan kemunculan trend baru. Kebanyakan alat analisis teknikal juga memberi isyarat kecekapan tawaran pendek.
 
Joined
Dec 20, 2018
Messages
337
Likes
1
Points
18
Age
36
Offline
#58
Hari ini tumpuan kami akan kekal di Eropah apabila kami melihat pasangan mata wang EUR / GBP. Selepas pendakian yang sangat meyakinkan, kadar pertukaran bagi pasangan mata wang ini turun ke minggu ini.

Pound British, seperti mata wang lain minggu ini, kini kebanyakannya dipengaruhi oleh Bank of England dan dasar monetari mereka. Pengawal selia mengadakan mesyuarat penting untuk menentukan sama ada kadar faedah perlu diselaraskan. Pelabur menjangkakan bahawa kadar faedah akan ditinggalkan tidak disentuh pada 0.75% / Masih, pengumuman itu akan datang bersama dengan ucapan yang dapat memberitahu kita banyak tentang niat masa depan Bank of England. Dengan Brexit tidak begitu baik, terutamanya memandangkan BoE menentangnya, ramai yang menjangkakan bahawa ekonomi United Kingdom akan melambatkan, yang memerlukan tindakan dovish dari Bank of England.

Sementara itu, sejak laporan minggu lalu mengenai pasangan ini, jadual itu telah beralih kepada euro sekali lagi. Seminggu lalu ECB muncul sangat yakin, yang memancarkan euro. Minggu ini, bagaimanapun, Bank Pusat Eropah bercakap mengenai kemungkinan untuk langkah-langkah rangsangan baru dan pelarasan kadar faedah jika mereka terus tidak melihat peningkatan dalam ekonomi Eropah. Ini melemahkan euro dengan cukup bahawa ia akan menyumbang kepada pound Brexit yang lelah, oleh itu kerugian dalam pasangan itu.

Dari segi carta harian, hari ini kita mempunyai titik pivot untuk pasangan yang terletak pada 0.8893, dengan pasangan yang kini berdagang di bawahnya. Tahap sokongan harian terletak pada 0.8859 dan 0.8838. Rintangan harian berada di 0.8913 dan 0.8948. Petunjuk analisis teknikal memberi kami saran jualan tentatif dalam jangka harian, tetapi purata bergerak tidak setuju, jadi mungkin lebih baik menunggu sinyal yang lebih kuat.
 
Joined
Dec 20, 2018
Messages
337
Likes
1
Points
18
Age
36
Offline
#59
Kadar terus menerus dalam bingkai aliran menurun pesat yang dibentuk pada bulan Mei di tengah kemerosotan ekonomi yang sedang berlaku di EU, serta krisis politik di Britain. Penurunan pound berbanding aset selamat adalah yang paling penting, memandangkan permintaan kukuh untuk aset selamat.

Pasaran ini lebih optimistik kerana pemulihan rundingan antara China dan Amerika Syarikat untuk menyelesaikan konflik perdagangan mereka. Walau bagaimanapun, paun terus kehilangan kedudukannya, mencapai tahap terendah sepanjang tahun ini. Berikutan pertemuan Bank of England, kadar tetap tidak berubah. Pada masa yang sama, ramalan pertumbuhan ekonomi telah disemak daripada 0.2% hingga 0.0% disebabkan oleh ketidakpastian dengan Brexit. Namun, terdapat kebimbangan yang semakin meningkat mengenai senario keras negara keluar dari EU, memandangkan juga pengukuhan kedudukan penyokong Brexit cepat, Boris Johnson, dalam perlumbaan untuk jawatan Perdana Menteri.

Kemerosotan ekonomi di EU berterusan dan disahkan oleh penerbitan setiap laporan makroekonomi yang lain. Ini meletakkan tekanan pada kedua-dua mata wang, tetapi franc Swiss mempunyai kelebihan menjadi aset selamat utama Eropah. Inilah yang membolehkan CHF menguatkan terhadap Pound, walaupun keadaan dalam ekonomi Swiss adalah serupa dengan keseluruhan EU.
Dalam keadaan ini, kami menganggap bahawa urus niaga pada trend akan menjadi yang paling optimum. Pound akan kekal di bawah tekanan kerana Brexit dan CHF akan dapat mengira sokongan sebagai aset yang selamat. Alat analisis teknikal yang paling, termasuk pengayun Stochastic, juga cenderung ke arah tawaran untuk MENJUAL.
 
Joined
Dec 20, 2018
Messages
337
Likes
1
Points
18
Age
36
Offline
#60
Hari ini kita akan melihat pasangan mata wang EUR / USD. Semenjak hari Rabu, pasangan itu terus menaik dan kadarnya melebihi tahap 1.13.

Tidak banyak yang terkejut mengenai euro baru-baru ini. Minggu lalu Bank Sentral Eropah bercakap tentang kemungkinan memulakan program rangsangan baru untuk menyokong ekonomi melalui masalah ekonomi global semasa. Namun, kerana ini tidak datang sebagai satu kejutan besar, euro hanya sedikit ditolak oleh berita. Sekarang euro adalah neutral kerana kami menunggu data utama minggu ini. Akan ada laporan inflasi dari Jerman yang diterbitkan pada Khamis ini, dan satu inflasi zon euro keseluruhan yang diterbitkan pada hari Jumaat. Ini akan menjadi kunci untuk euro.

Dolar akhirnya melemah, kali ini mengenai prospek perubahan dalam dasar monetari Federal Reserve. Selepas mesyuarat dasar mereka minggu lalu, ia menjadi jelas bahawa Rizab Persekutuan serius mempertimbangkan penurunan kadar faedah di negara ini. Langkah ini bertujuan untuk menyokong ekonomi, di mana baru-baru ini terdapat kelembapan yang diperhatikan dalam laporan asas. Kelembapan ekonomi global sekarang semakin diperparah oleh pertikaian perdagangan Sino-Amerika dan kerosakan kepada ekonomi Amerika Syarikat akhirnya mula menunjukkan.
Dari segi carta harian, hari ini kita mempunyai titik pivot bagi pasangan yang terletak di 1.1376, dengan harga yang kini didagangkan di atasnya. Tahap sokongan harian terletak pada 1.1366 dan 1.1348. Rintangan harian terletak pada 1.1394 dan 1.1404. Petunjuk analisis teknikal yakin untuk mencadangkan kedudukan beli yang kukuh.
 
Top