Tips dan Analisa Pasaran Forex

Joined
Dec 20, 2018
Messages
15
Likes
0
Points
1
Age
35
Offline
#1
NZD/USD: semakan fundamental dan ramalan

Matawang terus dalam aliran menurun, memihak kepada USD. Pada masa yang sama, kita dapat melihat tanda-tanda pembentukan trend menaik sejak Oktober 2018, apabila mencapai minimum 0.6433 USD, kadarnya meningkat. Pergerakan menaik mungkin dilakukan dengan melemahkan dolar di tengah-tengah masalah politik di Amerika Syarikat yang berkaitan dengan penutupan kerajaan, dan berakhir dengan tanda-tanda pertumbuhan ekonomi yang perlahan. Di samping itu, FED melembutkan dasar monetari agresif, yang berkaitan dengannya, kebarangkalian kenaikan kadar pada separuh pertama tahun 2019 menurun.

Pada minggu ini, para pelabur terus menerima isyarat yang membimbangkan mengenai ekonomi AS: indeks PMI menurun daripada 58 kepada 56.7 mata. Bilangan permohonan untuk pengangguran jatuh pada kadar yang lebih perlahan daripada yang dijangkakan di pasaran. Keadaan dengan prospek kerja kerajaan tidak berubah: pada masa ini masih tidak jelas sama ada isu pembiayaan kerajaan akan diselesaikan selepas 15 Februari. Walau bagaimanapun, walaupun ini, dolar AS mengukuhkan minggu ini, tetapi terutamanya disebabkan oleh sebab-sebab yang lebih serius untuk melemahkan mata wang lain

Dolar New Zealand jatuh dengan ketara elepas laporan negatif mengenai pasaran buruh. Kadar pengangguran pada suku keempat meningkat kepada 4.3% berbanding jangkaan pasaran 4.1. Perubahan dalam kadar pekerjaan hanya 0.1%. Oleh itu, tidak ada tanda-tanda peningkatan keadaan ekonomi di New Zealand. Oleh itu, RBNZ mungkin meninggalkan kadar pada paras semasa, jika tidak disemak semula ke bawah, dengan mengambil kira semua risiko memperlambat ekonomi dunia dan risiko konflik perdagangan antara China dan Amerika Syarikat.

Pada masa ini, Yang paling berkesan nampaknya tawaran untuk MENJUAL dengan ramalan penurunan seterusnya dalam NZD dan mengikuti mesyuarat RBNZ minggu depan. Pada umumnya, kita boleh menjangkakan penurunan kepada tahap 0.665 - 0.669 USD, selepas itu, sebut harga boleh kembali kepada pertumbuhan. Oscillators MACD, Stochastic adalah pelbagai arah.

 
Joined
Dec 20, 2018
Messages
15
Likes
0
Points
1
Age
35
Offline
#2
Analisis Teknikal EUR/USD

Matawang jatuh

Pada carta harian, kita melihat bahawa pasangan itu telah menurun selama enam hari dan indeks dolar mencapai nilai tahunan maksimum, yang meningkat di atas tahap 96.80.
Pertemuan menteri kewangan EU akan diadakan hari ini, di mana rancangan masa depan akan dibincangkan.
Sebahagiannya, kadar mata wang tunggal juga dipengaruhi oleh status transaksi Brexit.
Sehingga kini, pasangan itu telah memperbaharui paras terendah empat bulan dan diarahkan ke tahap 1.1210.
Penunjuk teknikal menunjuk pada penjualan dan kami percaya bahawa harga akan dapat diatasi pada tahap 1.1270 dan turun. Oleh itu, kami menasihatkan anda untuk mengambil kedudukan pendek dalam pasangan dan pertimbangkan sebagai matlamat anda tanda berhampiran tahap 1.1210 dan 1.1180

 
Joined
Dec 20, 2018
Messages
15
Likes
0
Points
1
Age
35
Offline
#3
CAD/JPY: semakan fundamental dan ramalan

Bermula dari Januari, kita dapat melihat kadar dalam trend menaik. Dolar Kanada menerima sokongan yang diperlukan dengan kenaikan harga minyak dan mengurangkan risiko yang berkaitan dengan konflik perdagangan antara AS dan Kanada. Pada masa yang sama, ekonomi kekal pada paras optimum, walaupun ia tidak berada di tahap pertumbuhan aktif.

Pergerakan menaik berterusan minggu ini. Permintaan untuk aset berisiko telah meningkat dengan ketara minggu ini dengan isyarat positif dari Amerika Syarikat mengenai pencegahan penutupan baru dalam kerajaan. Kos minyak meningkat bukan sahaja kerana peningkatan minat dalam aset berisiko, tetapi juga disebabkan oleh pengurangan aktif pengekstrakan minyak di negara-negara OPEC, dengan mengambil kira sekatan terhadap Venezuela dan Iran. Pada masa yang sama, ramalan negatif untuk penurunan permintaan minyak, serta ramalan mengenai peningkatan ketara dalam pengeluaran minyak di negara bukan OPEC, termasuk Amerika Syarikat dan Kanada, tidak menghalang kenaikan harga minyak untuk seketika.

Yen Jepun berkurangan terhadap kebanyakan mata wang pada masa apabila pelabur memberi perhatian lebih kepada aset berisiko. Ekonomi Jepun terus mengalami kemelesetan. Ini terbukti dengan data terkini: indeks PMI dalam sektor perkhidmatan menurun sebanyak 0.3%, iaitu, jauh lebih tinggi daripada yang dijangkakan di pasaran, dan indeks harga Pengeluar tumbuh hanya 0.6%, yang merupakan kadar pertumbuhan terendah dalam lebih banyak daripada 12 bulan. Oleh itu, tidak ada tanda-tanda peningkatan inflasi dan aktiviti ekonomi di Jepun. Isyarat utama untuk pelabur akan menjadi data mengenai KDNK Jepun untuk suku keempat 2018, yang diterbitkan esok. KDNK dijangka pulih sebanyak 0.4% selepas penurunan sebanyak 0.6% pada tempoh sebelumnya.

Stochastic, RSI oscillators menandakan kadar di zon overbought, yang menjerat kita kepada tawaran untuk MENJUAL. Sebagai sebahagian daripada pembetulan harga, kita boleh menjangkakan penurunan ke tahap 83,1 JPY dan 82,75 JPY - dalam jangka panjang.

 
Joined
Dec 20, 2018
Messages
15
Likes
0
Points
1
Age
35
Offline
#4
EUR/AUD: semakan fundamental dan ramalan

EUR berpasangan dengan AUD masih dapat mengekalkan aliran meningkat, tetapi jika tiada perubahan di Kawasan Euro, maka dalam sebulan kita akan menetapkan perubahan trend. Euro terus jatuh di bawah pengaruh kemerosotan ekonomi di zon Euro, serta disebabkan keadaan dengan Brexit. ECB dalam keadaan ini tidak berani mengubah dasar monetari

Minggu ini, Euro terbukti menjadi mata wang paling lemah di kalangan semua. Laporan makroekonomi yang diterbitkan menunjukkan kesinambungan kecenderungan kemerosotan ekonomi umum dalam ekonomi negara-negara EU, dan di zon Euro secara keseluruhan. KDNK Jerman meningkat hanya 0% pada suku keempat 2018, KDNK Britain - sebanyak 0.2%, dan di zon Euro pada keseluruhannya, KDNK berkembang sebanyak 0.2% sama. Kadar pertumbuhan ekonomi ini adalah yang paling rendah dalam 4 tahun yang lalu dan ia tidak dapat disedari di pasaran, belum lagi penurunan yang paling pesat dalam pengeluaran perindustrian di zon Euro dalam tempoh 9 tahun yang lalu, pada bulan Januari. Pada masa ini, Euro mempunyai sedikit insentif untuk berkembang. Menimbulkan keadaan dan masalah politik di EU, yang timbul secara berkala di semua negara asas zon Euro.

Dolar Australia menerima sokongan minggu ini dan boleh bergantung kepada pertumbuhan terhadap semua mata wang. Di tengah-tengah peningkatan permintaan terhadap aset berisiko, AUD meningkat dengan harga, memandangkan kemungkinan perdagangan perjanjian antara Amerika Syarikat dan China dan kedudukan pelunakan Donald Trump mengenai masalah ini. Dikeluarkan minggu ini, data imbangan perdagangan China melebihi jangkaan pelabur. Lebihan itu meningkat kepada 39.16 bilion CNY, iaitu 15% lebih tinggi daripada jangkaan pasaran ion. Pada masa yang sama, eksport meningkat sebanyak 9%, sementara import jatuh sebanyak 1.5%, yang menjadikan asas yang lebih baik untuk pertumbuhan lebihan perdagangan.

Dalam keadaan ini, yang paling optimum akan menjadi tawaran Jual, menentang trend. Penurunan kadar mungkin signifikan - sekurang-kurangnya ke tahap 1.57 AUD, dan dalam jangka panjang, mungkin jatuh ke garis sokongan. Penunjuk teknikal juga cenderung kepada tawaran untuk Menjual. Pengayun stochastic cenderung ke zon oversold, MACD adalah neutral.

 
Top