Thread Soal Jawab - Kamu Tanya Kami Jawab

kaptenfairuzy

freshman
Joined
Oct 14, 2012
Messages
13
Points
1
Saya nak tanya kepada mereka yang sudi mengajar.
Macam mana nak wat ebay ni? saya baru register ebay dan paypal..
guane flow of work nyer?
 

nawza21

freshman
Joined
Dec 30, 2012
Messages
58
Points
6
salam.. saya nak tanya.. ade sesape tau cara nak tingkat kan listing produk untuk jual barang dekat ebay? sbb bile akaun baru.. hnay boleh list 10 item = 500usd jer.. ada x cara tambah feedback ngan cepat? saya try jual recipe ebook 99sen.. tp nak mintak org bg feedback pon susah gak.. huhu ada idea? camni susah nak semangat buat dropshipping.. huhu T..T
 

maizul.com

Newbie
Joined
Oct 3, 2009
Messages
716
Points
0
salam.. saya nak tanya.. ade sesape tau cara nak tingkat kan listing produk untuk jual barang dekat ebay? sbb bile akaun baru.. hnay boleh list 10 item = 500usd jer.. ada x cara tambah feedback ngan cepat? saya try jual recipe ebook 99sen.. tp nak mintak org bg feedback pon susah gak.. huhu ada idea? camni susah nak semangat buat dropshipping.. huhu T..T
kalau ada join group tertutup memang ada ahli yang boleh kasi feedback.
 

wantatu

freshman
Joined
Nov 17, 2011
Messages
61
Points
6
Salam semua. Newbie nak bertanya ..dekat mana ye kita boleh buat virtual bank account untuk us non resident pnya..sebab sy nk buat akaun ebay us. Terima kasih semua n yg menjawap soklan sy...
 

nawza21

freshman
Joined
Dec 30, 2012
Messages
58
Points
6
salam, kenapa nak wat virtual bank? kan lebih guna daftar paypal je dulu.. verified kan paypal.. lebih baik kalo buat akaun bank baru.. daftar kad debit baru sbb lebih selamat.. takut terlebih duit kua.. hehe.. kad kredit pon boleh.. lepas paypal dah verified link kan dengan akaun ebay anda..
pastikan anda daftar dekat www.ebay.com ... bukan ebay.com.my.. anda boleh guna http://www.uswebproxy.com/ supaya proxy yg dipakai adalah proxy us..
sekadar berkongsi.. salah sliap mintak tunjuk ajar otai2 k.. ^_^
 

nawza21

freshman
Joined
Dec 30, 2012
Messages
58
Points
6
Salam semua. Newbie nak bertanya ..dekat mana ye kita boleh buat virtual bank account untuk us non resident pnya..sebab sy nk buat akaun ebay us. Terima kasih semua n yg menjawap soklan sy...
salam, kenapa nak wat virtual bank? kan lebih guna daftar paypal je dulu.. verified kan paypal.. lebih baik kalo buat akaun bank baru.. daftar kad debit baru sbb lebih selamat.. takut terlebih duit kua.. hehe.. kad kredit pon boleh.. lepas paypal dah verified link kan dengan akaun ebay anda..
pastikan anda daftar dekat www.ebay.com ... bukan ebay.com.my.. anda boleh guna http://www.uswebproxy.com/ supaya proxy yg dipakai adalah proxy us..
sekadar berkongsi.. salah sliap mintak tunjuk ajar otai2 k.. ^_^
 

avenged

freshman
Joined
Dec 9, 2012
Messages
79
Points
0
Soalan saya.

Kalau saya baru nak bisnes dkt ebay. Nak belajar dkt mana ye basic2 bisnes ebay
 

labulabi1986

freshman
Joined
Dec 23, 2012
Messages
3
Points
0
Salam...,maaf newbie nak bertanya...
Sesiapa ada menyediakn pkhidmatan mbuat proof of identity(betul ker ejaan yer) document?sila PM saya...ebay dah mintak lak....?maaf la klu salah masuk thread...terima kasih newbie...
 
Last edited:

syafiq khalil

freshman
Joined
May 24, 2012
Messages
22
Points
0
Assalamualaikum semua,

Ok, saya ada jual satu servis kat ebay. Bukan fizikal item lah. lepas tu bila saya dah siapkn order customer saya cuba nak print shipping label tapi keluar pulak " PayPal Shipping is not available. We apologize for the inconvenience. "

Apa masalah sebenarnya eh?..sorry la noob sikit

Saya nk print shipping label tu sebab xnak paypal hold duit lama sangat 21 hari so skang jadi lain pulak. Pendek cerita saya ada 2 problem

1) Mcm mana xnk bg paypal hold duit saya lama sgt smpai 21 hari?
2) Mcm mana nk print shipping label dgn jayanya?

Plis bantu ye..tq
 

zulshah06

freshman
Joined
Dec 22, 2011
Messages
168
Points
0
klo dah limit..mmg xlh listing dah..kna tunggu bulan depan la..
klo ac bro dh bgus dsr..baru dah kurang limit 2..:)
 

sakuyaki

freshman
Joined
Feb 17, 2009
Messages
210
Points
16
Salam,

Saya nak tanya mana2 negara yg xpatut sell brg2 AN ni. Untuk mengelakkan negatif feedback. Sebb brg lambat sampai dan xsampai huhu. Macamana yea kalau ada customer yg bijak ni beli2 brg bagi negatif feedback, xbayor lagi tp free2 bg feedback negatif adeii~~~
 

sxaxm

freshman
Joined
Nov 1, 2010
Messages
14
Points
0
Harga pos daftar dah naik gila **** hari ni..mcm haram tul la syed mokhtar.
Ada sesape yg dah tekene. Ade shipping method yg lain x yg harga xbrape nak mahal?
 
Top