Thread Soal Jawab - Kamu Tanya Kami Jawab

monarsh

freshman
Joined
Jun 23, 2008
Messages
30
Points
1
Age
33
soalan cepu emas.. ko add vcc kat ebay,pastu ko dah penah list ke kat ebay.com? ebay.au? ebay.co.uk?
atau ko list kat ebay.com.my je?

sy dh list kt dua2 ebay US n MY..Boleh xde masalah..mmng luck sy kot..hahaha
 

salman27

freshman
Joined
May 27, 2009
Messages
130
Points
0
nak tanya sikit.mcm mana nak dapatkan positif feedback positif yang byk dalam masa yg cepat ek?sbb mnde ni cm penting utk newbie yg baru stat jual kat ebay.buyer skg pon xkan bli nye kat seller yang xde reputation.

tq in advance.sori kalau soalan nampak noob sgt.
 

Abd.Hadis

freshman
Joined
Jul 13, 2010
Messages
155
Points
0
As salam..

Bagaimana cara nak dapatkan e-statement Public Bank?..minta tolong siapa tahu caranya..terima kasih
 

akulelaki

freshman
Joined
May 11, 2011
Messages
228
Points
0

siti_nasrul

freshman
Joined
Apr 7, 2010
Messages
1,189
Points
0
kalau akaun paypal kena limit kena masuk no card yang baru ke? guna vcc boleh x?

Errr..konpius soklan. paypal da limit, so, watpe nak add card baru? Kasik suluh sket..

sy dh list kt dua2 ebay US n MY..Boleh xde masalah..mmng luck sy kot..hahaha

Nanti update ape jadik kat acc tu ek.. :D

nak tanya sikit.mcm mana nak dapatkan positif feedback positif yang byk dalam masa yg cepat ek?sbb mnde ni cm penting utk newbie yg baru stat jual kat ebay.buyer skg pon xkan bli nye kat seller yang xde reputation.

tq in advance.sori kalau soalan nampak noob sgt.

Bole jer,
1) jual brg murah2 atau free kat ebay
2) beli brg2 murah kat ebay mesia..

As salam..

Bagaimana cara nak dapatkan e-statement Public Bank?..minta tolong siapa tahu caranya..terima kasih

wslm, godek2 kat sini: www.pbebank.com.my

Salam,

Saya nak tumoang bertanya.
Sebelum ni saya ada register paypal.
Tapi baru saya perasan dia under negara Cyprus.
Sebab saya tgk limit transfer fund utk sebulan hanya $250 sebulan.
Boleh tak tukar kepada Paypal Malaysia ?

wslm..Call paypal bgtau salah register. utk acc yg xder masalah, dorang bole guide mcm mn nak buat. tp kalo utk pp yg ada problem, abis la dia korek nnt. :D

nak tanya,palpal malaysia perlu verify [email protected] card x?

Yup, perlu.. :D
 

siti_nasrul

freshman
Joined
Apr 7, 2010
Messages
1,189
Points
0
Tak dapat lah sifu..

Nak tanya lagi satu..saya ada acc paypal lama yg dah link di ebay yang dah NARU..saya nak linkkan ke acc ebay baru boleh ke?

Nak tgk estatement sbb apa ek? nak tgk expuse ke? kalo nak dptkan expuse, call jer no blkg kad tu bgtau nak no expuse/kod paypal. Pasal nak guna pp lama ke ebay baru tu, caranya dgn tukar email kat pp tu dulu, masukkan email ebay baru, remove email lama. pastu linkkan kat ebay baru tu. tp kalo nak kena, kena jugak.. :D cuma lambat sket la. sempat kenyang dulu. hehhee
 

Abd.Hadis

freshman
Joined
Jul 13, 2010
Messages
155
Points
0
Nak tgk estatement sbb apa ek? nak tgk expuse ke? kalo nak dptkan expuse, call jer no blkg kad tu bgtau nak no expuse/kod paypal. Pasal nak guna pp lama ke ebay baru tu, caranya dgn tukar email kat pp tu dulu, masukkan email ebay baru, remove email lama. pastu linkkan kat ebay baru tu. tp kalo nak kena, kena jugak.. :D cuma lambat sket la. sempat kenyang dulu. hehhee

estatement ebay minta..
 

jaisensei

freshman
Joined
Jan 16, 2009
Messages
207
Points
16
pergh menatang pe estatement tu? e-statement ke?... newbie suh aku tanya kan ni hehe:D
 

Abd.Hadis

freshman
Joined
Jul 13, 2010
Messages
155
Points
0
Fuh...ebay mtk e statement tu... dasat... ape yg telah tuan hamba lakukan? terkejut patik...
ntahlah sifu ebay suspen under Section 9 dia cakap.. ni dia minta,susah sikit yang no 3 tu sifu..macam mana nak buat?..yg no.2 tu salah satu kan?

1. A copy of your driver's license or other government issued ID, with
your name and address clearly visible.

2. Documentation clearly showing your current address. This can be one
of the following:

- a copy of a recent credit card statement (a copy of the actual credit
card is not acceptable)

- a copy of a recent bank statement

- a copy of a recent utility bill (mobile phone bills are not
acceptable)

3. Proof of merchandise for` any items you may have listed on eBay
previously. This can be an invoice from your supplier, a tax invoice or
any other documentation that indicates ownership of the items.
 

siti_nasrul

freshman
Joined
Apr 7, 2010
Messages
1,189
Points
0
ntahlah sifu ebay suspen under Section 9 dia cakap.. ni dia minta,susah sikit yang no 3 tu sifu..macam mana nak buat?..yg no.2 tu salah satu kan?

1. A copy of your driver's license or other government issued ID, with
your name and address clearly visible.

2. Documentation clearly showing your current address. This can be one
of the following:

- a copy of a recent credit card statement (a copy of the actual credit
card is not acceptable)

- a copy of a recent bank statement

- a copy of a recent utility bill (mobile phone bills are not
acceptable)

3. Proof of merchandise for` any items you may have listed on eBay
previously. This can be an invoice from your supplier, a tax invoice or
any other documentation that indicates ownership of the items.

Macam biasa lar.. beli la resit kat mana2 kedai, pastu tulis la pape yg patut.. pastu cop, sain, scan... dah siap.... =)
 

johntravolta

freshman
Joined
Oct 11, 2009
Messages
473
Points
0
biasalah tu bro..syg dengan acc ni sbb acc real tapi baru umur 5 bulan..tak sempat kenyang acc ni..dah kena soal siasat oleh ebay..:(

apa definisi akaun real? Nama betul? Alamat betul? ala, boleh jek pakai lagi nama sama create akaun baru, alamat pusing2 sikit jek jadi la akaun real ke-2, ke-3 dan seterusnya.. hihi...
 

Abd.Hadis

freshman
Joined
Jul 13, 2010
Messages
155
Points
0
apa definisi akaun real? Nama betul? Alamat betul? ala, boleh jek pakai lagi nama sama create akaun baru, alamat pusing2 sikit jek jadi la akaun real ke-2, ke-3 dan seterusnya.. hihi...

nama dan alamat yang sebiji dalam ic/lesen memandu..dah buat pusing sikit alamat..cuma nak aktifkan jer belum..

saya ada jumpa org jual VCC untuk ebay RM 27 dan Paypal RM28..nak tanya sifu2 VCC adakah harga tu berpatutan?terima kasih kerana membantu..
 

fazbiz

Newbie
Joined
Nov 22, 2008
Messages
1,061
Points
38
Age
37
nama dan alamat yang sebiji dalam ic/lesen memandu..dah buat pusing sikit alamat..cuma nak aktifkan jer belum..

saya ada jumpa org jual VCC untuk ebay RM 27 dan Paypal RM28..nak tanya sifu2 VCC adakah harga tu berpatutan?terima kasih kerana membantu..

ubah kat lesen ok lagi saya rasa. tapi kalau ubah kat IC saya jadi tak berani. ye lah. memalsukan identiti. setakat ni takde lagi saya dengar orang kene tahan sbb palsukan identiti kat paypal/ebay tapi manalah tau kan.
 
Top