Thread Soal Jawab - Kamu Tanya Kami Jawab

akongb

freshman
Joined
Mar 5, 2010
Messages
174
Points
16
sifu2...

apakah perbezaan verify berikut?

1-verify ebay+paypal?
2-verify ebay sahaja?
3-verify paypal sahaja?

trimas
 

shazwi

freshman
Joined
Jun 1, 2008
Messages
515
Points
16
sifu2...

apakah perbezaan verify berikut?

1-verify ebay+paypal?
2-verify ebay sahaja?
3-verify paypal sahaja?

trimas

1 = 2 + 3...:-/:-/:-/
 

akulelaki

freshman
Joined
May 11, 2011
Messages
228
Points
0
slm,saya msh baru disini..
 

Abd.Hadis

freshman
Joined
Jul 13, 2010
Messages
155
Points
0
Salam..semua

Kalau item kena remove..kalau list balik selamat tak?takut ebay suspen pulak..

dan kalau buat banyak acc ebay..no telephone nak letak apa?

harap sifu2 dapat membantu..terima kasih
 
Last edited:

akongb

freshman
Joined
Mar 5, 2010
Messages
174
Points
16
Huhuhu~~~ macam soklan peksa kat u jer.. aku yg sekolah tadika ni x tau nak jawab aper.. :D

hehe.sori chip nas.

nak tanya pasal perbezaan verify tu.x paham sangat.kalau beli vcc pastu verify ebay sahaja.maknanya paypal x verify la yer?

kalau nak beli vcc,better beli untuk paypal ke untuk ebay?ke kedua2nya sekali?
 

siti_nasrul

freshman
Joined
Apr 7, 2010
Messages
1,189
Points
0
Salam..semua

Kalau item kena remove..kalau list balik selamat tak?takut ebay suspen pulak..

dan kalau buat banyak acc ebay..no telephone nak letak apa?

harap sifu2 dapat membantu..terima kasih

Kalo list balik item yg da kena remove selamat jer. Selamat dikebumikan.. :D

Pasal no tepon tu, letak jer no tepon sesaper.. xpun reka2 jer.. Jarang ebay call kalo x buat hal.. rasanya acc aku ada 1 jer yg pakai no betul. yg lain sumer tintong nyer.. :D

hehe.sori chip nas.

nak tanya pasal perbezaan verify tu.x paham sangat.kalau beli vcc pastu verify ebay sahaja.maknanya paypal x verify la yer?

kalau nak beli vcc,better beli untuk paypal ke untuk ebay?ke kedua2nya sekali?

Oooo...itu macam ka? kalo camtu senang jer. kalo nak pakai paypal jer, verified pp jer. Kalo nak pakai ebay jer, verified ebay jer. Dan kalo nak pakai dua2, verified la dua2.. Tengok la nak pakai mana satu... Kalo aku, aku pakai tiga2.. :D
 

monarsh

freshman
Joined
Jun 23, 2008
Messages
30
Points
1
Age
33
salam kat sume..

nk tanya sket..skang ni paypal dh ban VCC ke?
ak wat vcc pastu test kt paypal. trus kna limit utk prtma kalinya..
tnggu dlm 3 mnggu pastu test lg vcc yg sama dan kna limit lg utk kali kedua..
hehe pnat gak klu kna limit je kn? wat muka x malu tepon paypal nak restore akaun.
alang2 pkai debit kad je
 

akongb

freshman
Joined
Mar 5, 2010
Messages
174
Points
16
ko pkai entropay ke?kalo entropay memang xleh nak guna dah......kat WC ni xtau la ade ke x lagi budak jual vcc.aku cari x pernah jumpa.huhu
 

monarsh

freshman
Joined
Jun 23, 2008
Messages
30
Points
1
Age
33
ko pkai entropay ke?kalo entropay memang xleh nak guna dah......kat WC ni xtau la ade ke x lagi budak jual vcc.aku cari x pernah jumpa.huhu

haah pkai entropay..tp pkai kt ebay xde problem..
 

monarsh

freshman
Joined
Jun 23, 2008
Messages
30
Points
1
Age
33
hebat ni. boleh cerita macam mana nak pakai?

ak wat vcc kt entropay pas2 isi je la no kad kt ebay..ak byr dgn suke atinye..lepasssss
ak x wat multiple akaun ebay n paypal..skang ni 1 ebay 1 paypal..paypal pkai debit kad..
ebay pkai vcc..sume detail kt ebay n paypal gne nama dan alamat yg sama..xde tipu2 nye..hehe
 

stylo_fiq

freshman
Joined
Mar 24, 2010
Messages
267
Points
0
ak wat vcc kt entropay pas2 isi je la no kad kt ebay..ak byr dgn suke atinye..lepasssss
ak x wat multiple akaun ebay n paypal..skang ni 1 ebay 1 paypal..paypal pkai debit kad..
ebay pkai vcc..sume detail kt ebay n paypal gne nama dan alamat yg sama..xde tipu2 nye..hehe

hebat-hebat...
 

mohdfahmiex5

freshman
Joined
Oct 13, 2009
Messages
120
Points
0
mesti la bole pkai. kt ebay je taw jgn kt paypal nnti kna limt.. cbe try test

soalan cepu emas.. ko add vcc kat ebay,pastu ko dah penah list ke kat ebay.com? ebay.au? ebay.co.uk?
atau ko list kat ebay.com.my je?
 
Top