Thread Soal Jawab - Kamu Tanya Kami Jawab

wussadotcom

Senior
Joined
Dec 15, 2007
Messages
1,388
Points
38
maaf, sy newbie nak tanya sifu2 dan otai2 semualah...
seminggu bape kali bole transfer paypal ke kad?
kalau aku buat 2 kali seminggu maximum $500 ada masalah xnanti?
mana tau paypal curious ker...


mekasih. :D

Maksudnya saudara Lutfee nak keluarkan wang dari Paypal ke? Apa kata kalau bro just keluarkan ke bank bro terus? Saya dah keluarkan agak banyak dari Paypal ke M2U saya memang tak ada problem lansung. Cumanya kalau transfer dari PP ke PP kadang2 PP memang jadi suspicious kalau banyak kali dalam jumlah yang besar. Tapi kalau bro buat perniagaan yang betul, kad, bank account semua verified di Paypal memang takda problem.
Apa2pun is bergantungg juga pada nasib tapi dalam biz ini semuanya ada risk kan :)
 

msaifuln

Newbie
Joined
Jun 8, 2008
Messages
855
Points
16
maaf, sy newbie nak tanya sifu2 dan otai2 semualah...
seminggu bape kali bole transfer paypal ke kad?
kalau aku buat 2 kali seminggu maximum $500 ada masalah xnanti?
mana tau paypal curious ker...

mekasih otai2.. :D

Sebelum tu akaun paypal dah berapa lama?

wdraw ke bank la bro tak kena caj RM25. wdraw ke kad kena caj.

PS: Paypal lagi suka dapat makan duit fee RM25 setiap kali wdraw ke kad.. :D

$1000 seminggu masyuk.. boleh dropship ni..
 
Last edited:

msaifuln

Newbie
Joined
Jun 8, 2008
Messages
855
Points
16
saya ada satu soalan

haribulan 3
paypal release date after 21 days 3hb jun(hari ni)
sekarang dah pukul 2
tapi tak masuk pun lagi jadi available
bile ek?

Bank paypal belum buka, 2pm = 2am paypal US. :D
Staff paypal tidur lagi ni..
 

successsor

freshman
Joined
Feb 1, 2009
Messages
1,830
Points
38
Maksudnya saudara Lutfee nak keluarkan wang dari Paypal ke? Apa kata kalau bro just keluarkan ke bank bro terus? Saya dah keluarkan agak banyak dari Paypal ke M2U saya memang tak ada problem lansung. Cumanya kalau transfer dari PP ke PP kadang2 PP memang jadi suspicious kalau banyak kali dalam jumlah yang besar. Tapi kalau bro buat perniagaan yang betul, kad, bank account semua verified di Paypal memang takda problem.
Apa2pun is bergantungg juga pada nasib tapi dalam biz ini semuanya ada risk kan :)

ye ke? betul? akaun paypal kau dah berapa lama? kalau transfer dari pp ke bank x kena limit aku nak buat jugaklah. aku dah penat hilang sales banyak sbb asyik kena limit time withdraw. so, sekali withdraw kau buat berapa banyak? sbb aku nak withdraw koman2 pun $500 sehari. kalau max sehari boleh withdraw sampai $1k lg bagus... advice sikit tuan sifu.
 

lutfee

Senior
Joined
Sep 30, 2007
Messages
2,578
Points
38
ye ke? betul? akaun paypal kau dah berapa lama? kalau transfer dari pp ke bank x kena limit aku nak buat jugaklah. aku dah penat hilang sales banyak sbb asyik kena limit time withdraw. so, sekali withdraw kau buat berapa banyak? sbb aku nak withdraw koman2 pun $500 sehari. kalau max sehari boleh withdraw sampai $1k lg bagus... advice sikit tuan sifu.

haha... ayat makan dalam nih.... aku paham maksud tersirat soklan ko nih... :D
 

bzfz

freshman
Joined
Apr 20, 2010
Messages
4
Points
0
salam...
saya nk mintak tolong pada otai2 mcm mane nk selesaikan access limit...
harap dapat membantu saya...
:confused::confused::confused:
 

antu84

freshman
Joined
Jul 30, 2008
Messages
69
Points
6
Age
38
salam...
saya nk mintak tolong pada otai2 mcm mane nk selesaikan access limit...
harap dapat membantu saya...
:confused::confused::confused:


huhu...kan dah kena ngan sifu2..lain kali berhati2 bila nak tanya.apa2 pun search lu...sifu2 kat sini ne kadang2 tak sempat nak menjawab soalan yg dah byk di bincangkan..coz asyik bz nak "manipulasikan" apa yg paypal mintak..huhu
 

antu84

freshman
Joined
Jul 30, 2008
Messages
69
Points
6
Age
38
ye ke? betul? akaun paypal kau dah berapa lama? kalau transfer dari pp ke bank x kena limit aku nak buat jugaklah. aku dah penat hilang sales banyak sbb asyik kena limit time withdraw. so, sekali withdraw kau buat berapa banyak? sbb aku nak withdraw koman2 pun $500 sehari. kalau max sehari boleh withdraw sampai $1k lg bagus... advice sikit tuan sifu.


tersangat2 dalam..tido tak lena tuk 10hari.."duk fikir cara, macam mana nak buat Us1k sehari"
 

aken

freshman
Joined
Feb 16, 2010
Messages
679
Points
16
Age
35
Hi sume,
Ade satu soalan yg bermain di kepala aku..
Camne nk tukar currency ebay kite ek?
aku g kat Switch billing currency tp dikuar benda kat bawah ni..

"error
The site you're currently registered on doesn't support the new billing currency.
If you've moved to another country, please set up a new eBay seller's account before changing your currency."

Aku register kat ebay US..
nak byr invoice ebay secara auto tp tak leh..
any solution?

thank you kepada yg sanggup membantu..
 

msaifuln

Newbie
Joined
Jun 8, 2008
Messages
855
Points
16
Hi sume,
Ade satu soalan yg bermain di kepala aku..
Camne nk tukar currency ebay kite ek?
aku g kat Switch billing currency tp dikuar benda kat bawah ni..

"error
The site you're currently registered on doesn't support the new billing currency.
If you've moved to another country, please set up a new eBay seller's account before changing your currency."

Aku register kat ebay US..
nak byr invoice ebay secara auto tp tak leh..
any solution?

thank you kepada yg sanggup membantu..

Cuba try godek2 dekat help tu nanti jumpa ni :
http://pages.ebay.com/help/sell/billing-currency.html
 

aken

freshman
Joined
Feb 16, 2010
Messages
679
Points
16
Age
35
Cuba try godek2 dekat help tu nanti jumpa ni :
http://pages.ebay.com/help/sell/billing-currency.html

Thanks..

Aku tny ebay support..
pastu die reply cmni:

"Hello,

Thank you for writing to eBay. My name is Bibianne and please allow me
the opportunity to assist you further with switching your billing
currency.

I understand that you wanted to switch your billing currency. Please
remember that you can only change your billing currency once a year. The
currencies available to you depend on what country you registered your
eBay account in. For example, if you wanted to switch your billing
currency to USD, you would need to request for your registration site to
be updated to U.S. Before we can change your billing currency, we would
require you to update your registration address to a valid U.S. address.
From there, we may proceed with the registration site update.

I trust that this information has been useful to you. If you have any
further questions please do not hesitate to contact us again.

Regards,

Bibianne B.
eBay Southeast Asia Community Support
_______________________________
eBay - Southeast Asia's online marketplace"


Adakah ini bermaksud aku kene ada alamat US bru leh tukar currency jd USD?
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
salam saya newbie kat cni...
nk minta bantuan sifu² dan otai² ebay kasi pinjam bil ape² je..:)
nk send dkt uncle paypal sbb akaun kena limit akses....
minta sgt² jasa baik sifu² dan otai² membantu para newbie...sbb saya x de scan...:)

sekian terima kasi.

p/s:sape yg sudi membantu tolong PM.
 

naruto2010

freshman
Joined
Mar 22, 2010
Messages
26
Points
0
salam..
sy newnie.. ada sedkit kemusykilan nk tnye otai2 kt cni
sy dpt st email psl ebay fees. hrp dpt tunjuk ajar
 

naruto2010

freshman
Joined
Mar 22, 2010
Messages
26
Points
0
acc bru sy bru je try listing kt au
tp mggu ni trus dpt email dekat email address sy srh byr fees. email tu dr ebay switzerland
mslh yee..kt ebay acc x de pn dpt message apa2 pn psl fees lg. plak tu jumlah yg disruh byr tu bila sy checking kt acc ebay sy x sma.

ade sesapa yg penah kene cam gni.. hrp dpt bantuan
mekasih..
 

naruto2010

freshman
Joined
Mar 22, 2010
Messages
26
Points
0
ni email yg sy dpt....

eBay sent this message because you must pay your eBay fees.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

***This is an automatically generated email. Please do not reply.***

Invoice Number: 013110-4946344200050
 

naruto2010

freshman
Joined
Mar 22, 2010
Messages
26
Points
0
Invoice Number: 013110-4946344200050

Hello ,

Your monthly eBay invoice for the period from June 01, 2010 through June 06, 2010 is now available to view online.

Amount Due:US $5.73
 

naruto2010

freshman
Joined
Mar 22, 2010
Messages
26
Points
0
Copyright © 2010 eBay, Inc. All Rights Reserved.
Designated trademarks and brands are the property of their respective owners.
eBay and the eBay logo are registered trademarks or trademarks of eBay, Inc.
eBay International AG is located at Helvetiastrasse 15/17- P.O. Box 133, 3000 Bern 6,Switzerland.

Reference #: 10229.623.15
 

naruto2010

freshman
Joined
Mar 22, 2010
Messages
26
Points
0
kt inbox message dlm acc ebay x de pn email ni..
lg plak total tu x sama langsung...

adakah ini 1 email penipuan??
 
Top