Thread Soal Jawab - Kamu Tanya Kami Jawab

siti_nasrul

freshman
Joined
Apr 7, 2010
Messages
1,189
Points
0
Korang biasa bayar fee ebay gna dc @ vcc? stkt ni sape pernah cuba bank lain selain maybank n public bank utk withdraw?
bayor fee ebay setakat ni aku guna vcc dan dc.. mana yg xder problem. minggu lepas nak bayor fee guna vcc x lepas sbb entropay limit account. so guna dc jer wat sementara.

bank utk withdraw tu x silap aku hampir sumer boleh kecuali bank yg ko wat sendirik.. huhu~~~
 

shabab05

freshman
Joined
Jan 19, 2010
Messages
349
Points
16
Aku ingt nk register akaun paypal dn ebay gne nama adik dn mak bapa aku. Tp confius, boleh ke gne alamat yg same tp berbeza nama utk register. Maklumla diorg ni tinggal sebumbung :) Any idea?
 

siti_nasrul

freshman
Joined
Apr 7, 2010
Messages
1,189
Points
0
Kalo nak bukak legal multiple account, ebay kata pakai nama ngan alamat sama pun xper.. tp pahamkan btol2 polisi duplicate listing tu. satu brg yg sama leh buat BIN sekali jer utk semua ID. kalo ko ada 4 ID atas nama sama, 1 brg yg sama boleh buat BIN skali jer.

lg satu tgk aper ko nak jual. kalo rasa2 jual brg x selamat cam vero baik buat acc berlainan. satu kena suspend atau bermasalah, semua skali kena.

Buat multiple acc ni bagus nyer bila ada satu acc lama yg dah kuat giler. Bila buat acc baru, kita email ebay ID acc yg kuat tu serta ID acc yg bru bukak tu. bgtau ebay, ID baru tu ID kita jugak. Ebay akan remove limit kat acc tu dan boleh terus buat sale cam acc yg dah kuat.

4 more info, refer to ebay.. hahaha... banyak la acc top rated seller yg bukak acc baru dan buat sale riban2... :D
 

honggo

freshman
Joined
Sep 16, 2010
Messages
20
Points
0
mau tanya,
bagaimana pula bikin frame macam ni .. 1 frame isi 3 photo ..??? Di Listing Ebay t-shirt
mklum lah newbie ..
tolong lah step by step ...
thxs buat sapa2x mau jawab ...:-/:-/:-/
 
Last edited:

honggo

freshman
Joined
Sep 16, 2010
Messages
20
Points
0
tak berapa pahamlah
macam ni nak buat ..
1 Bingkai Isi 3 Photo (Atau 4 photo,dll)
please...share STEP BY STEP...



aku nak Do"A Semoga allah tolong kamu...siapapun nak tolong aku ni..Insyallah Jualannya Terjual semua..!!!
 
Last edited:

bboy_im

freshman
Joined
Jun 2, 2010
Messages
207
Points
16
Kalo nak bukak legal multiple account, ebay kata pakai nama ngan alamat sama pun xper.. tp pahamkan btol2 polisi duplicate listing tu. satu brg yg sama leh buat BIN sekali jer utk semua ID. kalo ko ada 4 ID atas nama sama, 1 brg yg sama boleh buat BIN skali jer.

lg satu tgk aper ko nak jual. kalo rasa2 jual brg x selamat cam vero baik buat acc berlainan. satu kena suspend atau bermasalah, semua skali kena.

Buat multiple acc ni bagus nyer bila ada satu acc lama yg dah kuat giler. Bila buat acc baru, kita email ebay ID acc yg kuat tu serta ID acc yg bru bukak tu. bgtau ebay, ID baru tu ID kita jugak. Ebay akan remove limit kat acc tu dan boleh terus buat sale cam acc yg dah kuat.

4 more info, refer to ebay.. hahaha... banyak la acc top rated seller yg bukak acc baru dan buat sale riban2... :D
ooo, sifu nas byk acc top rated seller ye, sales pn riban2 tu..taknak jual satu ke.. :D
 

bboy_im

freshman
Joined
Jun 2, 2010
Messages
207
Points
16
macam ni nak buat ..
1 Bingkai Isi 3 Photo (Atau 4 photo,dll)
please...share STEP BY STEP...



aku nak Do"A Semoga allah tolong kamu...siapapun nak tolong aku ni..Insyallah Jualannya Terjual semua..!!!
senang je..yg gmbr primary ni ko resize kecik2..muat la nk letak 6 keping gmbr pn..kt sales letter baru ko taruk gmbr bju tu satu2.. cth la: saiz frame 1048x800. gmbr baju tu ko resize la jd 400x300 ke..tgk ats frame la bsar mane..
 

sterne

freshman
Joined
Dec 23, 2009
Messages
63
Points
0
macam ni nak buat ..
1 Bingkai Isi 3 Photo (Atau 4 photo,dll)
please...share STEP BY STEP...



aku nak Do"A Semoga allah tolong kamu...siapapun nak tolong aku ni..Insyallah Jualannya Terjual semua..!!!
Nak edit guna apa?

Kalau paint, susah nak edit macam ni...

Kalau guna photoshop/ paint.net :

- open gambar tshirt tu.
- new layer utk background
- select layer tshirt - guna magic wand, padam semua kecuali gambar tshirt.
- buat feather sikit pada sekeliling tshirt
- duplicate layer tshirt sebanyak mana yg nak
- susun setiap layer.
- nanti adalah byk tshirt yg sama dalam 1 frame.
- kalau nak tukar warna , try hue/saturation ataupon effect lain.

kalau gambar tshirt tu berlainan, step lebih kurang macam ni jugak sebab nak gmbar tshirt bertindih
 

honggo

freshman
Joined
Sep 16, 2010
Messages
20
Points
0
senang je..yg gmbr primary ni ko resize kecik2..muat la nk letak 6 keping gmbr pn..kt sales letter baru ko taruk gmbr bju tu satu2.. cth la: saiz frame 1048x800. gmbr baju tu ko resize la jd 400x300 ke..tgk ats frame la bsar mane..
terima kaseh2x..
alhamdulillah..aku nak coba
moga2x amal baek bro dapat rezki banyak2x !!!...
aku cuba...(kalo bingung aku tanya sini lagi..:D)
aku pake free use.com..mau cuba ...
thxs
 

honggo

freshman
Joined
Sep 16, 2010
Messages
20
Points
0
@sterne..
trima kaseh gank...!!
aku pake buat listing t-shirt ebay aku...
:D
 

bboy_im

freshman
Joined
Jun 2, 2010
Messages
207
Points
16
terima kaseh2x..
alhamdulillah..aku nak coba
moga2x amal baek bro dapat rezki banyak2x !!!...
aku cuba...(kalo bingung aku tanya sini lagi..:D)
aku pake free use.com..mau cuba ...
thxs
yg aku bgtau ni pakai photoshop gak..resize gmbr frame ngn gmbr tshirt tu kat photoshop sng..
 
Top