Thread Soal Jawab - Kamu Tanya Kami Jawab

Joined
Sep 30, 2007
Messages
2,510
Likes
3
Points
38
Offline
#41
giler susah soklan siffeww lutfee nih. erm, berdasarkan temubual den dengan otai2 yg power2 setakat nak withdraw 500 USD berkali2 dalam masa seminggu takder masalah. cuma kalau nak mengelakkan kena suspek ngan paypal, ada beberapa tips yg biasa dibuat oleh otai2 nih.. yg paling utama sekali DSR, sebabnye den tak tau la tapi ada otai yg pernah tunjuk kat den DSR dia taraf 4.8-4.9 tiap satu takder masalah withdraw takat 1500USD seminggu, in fact dia nye acc paypal boleh kuar maksimum 700AUD sehari. tp kalau siffeww nak kuar lebih dari tuh den tak berani nak komen arr, lalalala...

harap siffeww lutfee boleh paham la penerangan newbie yg tak seberapa nih
alala... ini tentu sifu john nih... berkias2 pulak...
amiklah aku sebagai anak murid mu sifukk...
aku nk merasa gak sehari aud700... :(
 
Joined
Oct 11, 2009
Messages
460
Likes
0
Points
0
Offline
#42
haha, giler arr den nak wat 1500USD seminggu tuk satu acc. kalau total sema acc mmg den pernah wat la, tapi satu acc 1500 USD... huerm, mungkin kalau den jual ray ban nanti boleh kut.. lalalalala
 
Joined
Sep 30, 2007
Messages
2,510
Likes
3
Points
38
Offline
#43
aku ada kemusykilan kat sini la....
aku baru nak bukak store kat ebay.com tp dia kata "requirement have not been met". Salah satu dia kata kena ID Verify... skrg mmg mcm tu ker?


p/s: sori sbb sy ni newbie yg baru nak belaja2 bukak store USA nih... :(
 
Joined
Jun 20, 2009
Messages
702
Likes
0
Points
18
Offline
#44
aku ada kemusykilan kat sini la....
aku baru nak bukak store kat ebay.com tp dia kata "requirement have not been met". Salah satu dia kata kena ID Verify... skrg mmg mcm tu ker?


p/s: sori sbb sy ni newbie yg baru nak belaja2 bukak store USA nih... :(
aku baru ingat nk tnya soalan tu....
otai-otai tolong!!!!!!!!!!!!!
 
Joined
Aug 19, 2009
Messages
525
Likes
3
Points
18
Offline
#46
Salam,

Camne ye nak guna account utk usa, and country2 lain. bleh ke bukak multiple account?

aku ade 2-3 contact usa yang nak bagi murah utk dijual balik, so kalo boleh nak buat listing biar item yang aku jual tu dah berada kat usa, so buyer tgok pun, diorg pikir dekat aje, lagi mudah nak jual berbanding kalao tgk item kat malaysia, nak sell kat usa, jauh, and diorg pun ragu2/
:confused:

Tolong...
 
Joined
Oct 11, 2009
Messages
1,756
Likes
0
Points
36
Offline
#47
Salam,

Camne ye nak guna account utk usa, and country2 lain. bleh ke bukak multiple account?

aku ade 2-3 contact usa yang nak bagi murah utk dijual balik, so kalo boleh nak buat listing biar item yang aku jual tu dah berada kat usa, so buyer tgok pun, diorg pikir dekat aje, lagi mudah nak jual berbanding kalao tgk item kat malaysia, nak sell kat usa, jauh, and diorg pun ragu2/
:confused:

Tolong...
aku x faham ape mksd perkataan bold tu..acc ebay ke diorg nak jual? :D
 
Joined
Sep 30, 2007
Messages
2,510
Likes
3
Points
38
Offline
#49
Salam,

Camne ye nak guna account utk usa, and country2 lain. bleh ke bukak multiple account?

aku ade 2-3 contact usa yang nak bagi murah utk dijual balik, so kalo boleh nak buat listing biar item yang aku jual tu dah berada kat usa, so buyer tgok pun, diorg pikir dekat aje, lagi mudah nak jual berbanding kalao tgk item kat malaysia, nak sell kat usa, jauh, and diorg pun ragu2/
:confused:

Tolong...
kenapa ye mesti nak akaun usa?
mungkin buyer akan tgk ni seller usa dan brg dekat? tp boleh lawan ke masa hantar dgn kos hantar tuh?
kalau kat usa tuh estimated time diaorg 2-4 hari dah sampai, kalau dr mesia plak bape lama plak tuh?
org usa ni ok jer.. buyer aku pun ramai usa dan diaorg tau jangka masa brg nak sampai sana pon... :D
 
Joined
Aug 19, 2009
Messages
525
Likes
3
Points
18
Offline
#51
kenapa ye mesti nak akaun usa?
mungkin buyer akan tgk ni seller usa dan brg dekat? tp boleh lawan ke masa hantar dgn kos hantar tuh?
kalau kat usa tuh estimated time diaorg 2-4 hari dah sampai, kalau dr mesia plak bape lama plak tuh?
org usa ni ok jer.. buyer aku pun ramai usa dan diaorg tau jangka masa brg nak sampai sana pon... :D
Oh ye ke?, kalao camtu tade masalah la, bleh la test-drive dulu, maklum la.. noob ebayer nim.. kekeke
 
Joined
Aug 19, 2009
Messages
525
Likes
3
Points
18
Offline
#52
aku x faham ape mksd perkataan bold tu..acc ebay ke diorg nak jual? :D
wholesaler la. orang dalam company kat sane. barang2 sume kat us, diorang handlekan. aku jual and dapat komisen aje :rolleyes:
 
Last edited:
Joined
Aug 19, 2009
Messages
525
Likes
3
Points
18
Offline
#54
dropship usa ker?
lagilah mudah, set jer item location kat usa....
xde masalah tuh... lagipun bkn kat mesia kan...
a'ah, tu yang tanye tu, okay bro, thanks koman2, takde kekusutan semakin mengusut di kepale ni.:rolleyes:
 
Top