Thread Soal Jawab - Kamu Tanya Kami Jawab

virtualmetal

freshman
Joined
Apr 22, 2009
Messages
1,873
Points
38
Thread ni terbuka untuk semua orang nak tanya atau nak jawab. Boleh balun apa jenis soalan berkaitan eBay dan PayPal. Baru nampak kemas dan tersusun.

Soalan bernas & Jawapan Bijak aku update kat depan nanti.
 

afnan145

freshman
Joined
Jun 20, 2009
Messages
725
Points
18
soalan : aku ade 2 hold payment yg tarikh release nye 20/5/2010 tapi xrelease lagi..kenape?adakah aku telah melakukan kesilapan or paypal bermslh?

p.s : skema giler soalan aku...
mengikut pendapat aku..ko tidak ada melakukan kesilapan apa-apa...
ko cuma perlu SABAR...:D

P/S: thread cmni bagus utk newbie mcm aku..credit to sifu VM..
 
Last edited:

phantomvoter

freshman
Joined
Dec 15, 2009
Messages
214
Points
0
Age
31
Thread ni terbuka untuk semua orang nak tanya atau nak jawab. Boleh balun apa jenis soalan berkaitan eBay dan PayPal. Baru nampak kemas dan tersusun.

Soalan bernas & Jawapan Bijak aku update kat depan nanti.

aku ade satu soalan, banyak2 barang, barang ape yg hot tapi xvero kat ebay? haa... jawab, jangan x jawab... :D
 

armangs

Newbie
Joined
Feb 3, 2006
Messages
252
Points
16
maksud bro? sabtu ahad waktu malaysia or waktu US? :confused:
2 2... waktu US dan wktu malaysia... kalo kat us skrg sabtu ahad, dorang belum clearkan lagi duit tu... kalo duit dh sampai kat malaysia tp jatuh sabtu ahad... yg kat malaysia pulak tak clear lagi.. tu pengalaman yg saya nampak bila keluarkan duit dari paypal ke maybank..
 

imosnet

Senior
Joined
Nov 18, 2008
Messages
3,410
Points
38
Assalamualaikum otai2 ebay!
sy dah lama x main ebay dah 1 thn, jd nampaknya bulan depan ada pergaduhan besar kat afrika (world cup laa), maka saya nak amik peluang buat duit di ebay.

soalan saya;

1. saya nak jual keychain/dompet/stiker world cup yg ada berpuluh2 jenama/negara, tapi boleh ke sbb benda2 ni ala2 vero hehe?

2. benda2 yg nak dijual bukan dropship tapi supplier saya ialah kedai mamak dkt rumah & sy beli & pos sendiri; maka berat 1 unit brg less than 150gm; berapa anggaran kos pos Malaysia ke USA/UK/AUS? kena tax ke?

3. klu pos sendiri pakai pos biasa, berapa anggaran tempoh sampai pos Malaysia ke USA/UK/AUS? 1 hingga 2 minggu?

tolonglah ambe nak buat duit ebay:p timakasih sifu2 ebay!
 
Last edited:

xref

freshman
Joined
May 29, 2009
Messages
306
Points
0
Gilo ade thread mcm ni....

CD Rempit ape cite?????tiap² hari aku jenguk dlm pos box umah aku ni
 

dangabay

freshman
Joined
Jun 16, 2009
Messages
1,246
Points
0
Assalamualaikum otai2 ebay!
sy dah lama x main ebay dah 1 thn, jd nampaknya bulan depan ada pergaduhan besar kat afrika (world cup laa), maka saya nak amik peluang buat duit di ebay.

soalan saya;

1. saya nak jual keychain/dompet/stiker world cup yg ada berpuluh2 jenama/negara, tapi boleh ke sbb benda2 ni ala2 vero hehe?

2. benda2 yg nak dijual bukan dropship tapi supplier saya ialah kedai mamak dkt rumah & sy beli & pos sendiri; maka berat 1 unit brg less than 150gm; berapa anggaran kos pos Malaysia ke USA/UK/AUS? kena tax ke?

3. klu pos sendiri pakai pos biasa, berapa anggaran tempoh sampai pos Malaysia ke USA/UK/AUS? 1 hingga 2 minggu?

tolonglah ambe nak buat duit ebay:p timakasih sifu2 ebay!
aku rasa kau dh terlambat kot nak jual brg2 worldcup ni.....
tapi tak salah mencuba....

1. kau jual je dulu....aku rasa ok kot....
2. kos penghantaran kurang dr rm 15 mengikut tempat....
3. slalunya dlm 10-15 hari bekerja....

tu ikut pengalaman aku la...org lain aku tak tau....slamat menjual....
 

sleepsheep

freshman
Joined
Jul 16, 2007
Messages
410
Points
16
Assalamualaikum otai2 ebay!
sy dah lama x main ebay dah 1 thn, jd nampaknya bulan depan ada pergaduhan besar kat afrika (world cup laa), maka saya nak amik peluang buat duit di ebay.

soalan saya;

1. saya nak jual keychain/dompet/stiker world cup yg ada berpuluh2 jenama/negara, tapi boleh ke sbb benda2 ni ala2 vero hehe?

2. benda2 yg nak dijual bukan dropship tapi supplier saya ialah kedai mamak dkt rumah & sy beli & pos sendiri; maka berat 1 unit brg less than 150gm; berapa anggaran kos pos Malaysia ke USA/UK/AUS? kena tax ke?

3. klu pos sendiri pakai pos biasa, berapa anggaran tempoh sampai pos Malaysia ke USA/UK/AUS? 1 hingga 2 minggu?

tolonglah ambe nak buat duit ebay:p timakasih sifu2 ebay!
1. cuba dlu..kalo tak cuba tak tauu..
2. sila rujuk web pos malaysia
3. jawapan seperti di atas.
 
Top